S.K.N.W.K. D1 – MEVO D1(C) 1-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen MEVO D1 te wachten voor de mannen van SKNWK D1. Mevo, altijd lastig. Deze derby moest natuurlijk wel gewonnen worden, dus gingen de mannen zeer gedreven deze wedstrijd in.

De eerste helft was SKNWK D1 zeker de betere ploeg, maar hadden ze het toch moeilijk met de jongens die op de motor naar Nieuwerkerk waren afgereisd. In de 8ste minuut dan een goede actie van Toby, die met veel hak en zaagwerk door de verdediging probeerde te komen. Toby heeft wel een linkerbeen gekregen, maar wat hij er mee moet weet hij niet. Hij moet dus wel naar z’n rechter draaien, maar dit duurde te lang en zijn schot(met rechts uiteraard) ging rakelings naast. In de 12de minuut dan een goede actie van Skip die overigens niet zo’n gelukkige wedstrijd speelde. Hij moest zijn duels weten te winnen tegen een vent die vanochtend zijn baard er nog even af moest scheren, dus dat was ook erg lastig. Toch zette hij goed door en zijn schot miste net het doel van de goalie van MEVO. Dan in de 15de minuut een schot van MEVO. Een moeilijke bal voor de Nieuwerkerkse doelman, maar die maakte de kans onschadelijk. Jeffrey keepte overigens een prima wedstrijd. In de 18de minuut werd het dan één grote flipperkast voor de goal van SKNWK. Het lukte de mannen van Nieuwerkerk niet de bal weg te schieten en met veel geluk belandde de bal dan achter Jeffrey, 0-1. Er werd over het algemeen door de thuis-spelende ploeg iets verzorgder gevoetbald. Bij MEVO was het vaak een beetje slordig eerste helft. Sander die veel te ver naar voren stond werd rond de 25ste minuut even teruggehaald door de coach naar zijn positie, wat voorstopper is. De eerst volgende actie kwam dan ook van Sander, want waarom zou ik anders eerst een heel verhaal over hem beginnen? Met een prima slalom en een hele mooie stiftbal over de keeper van MEVO,werd het 1-1.
Na precies 30 minuten gespeeld te hebben fluit de arbiter om te gaan rusten.

Dan de tweede helft. SKNWK begon erg zwak aan de tweede helft en leidde veel balverlies. In de 45ste minuut van de tweede helft een schot van MEVO, maar Jeffrey staat weer op de juiste plek en tikt hem heerlijk weg. En dan voor de verandering in de 50ste minuut weer goed uitkomen van Jeffrey waardoor hij zijn goal klein maakte, waardoor de speler van MEVO naast schoot. Dan vlak daarna, een kanonskogel van MEVO die zo hard was dat het moeilijk was hem te zien. Uiteraard onhoudbaar voor Jeffrey en daardoor brengt MEVO de score op 1-2. Dan denkt Julian van Nieuwenhuize dat hij het het zelf maar moet oplossen. Als niemand anders het doet, dan doet de laatste man het toch? Julian speelde overigens ook een goede partij. Julian pikte de bal achterin op en begon aan zijn solo die uiteindelijk werd geblokt, omdat hij iets te laat schoot. Jammer. Dan in de 60ste minuut nog een offensief van MEVO, maar ze presteerden het zo’n grote kans te missen. Dan in de inmiddels al 62 minuten oude wedstrijd nog een knappe redding van Jeffrey, wat dus wel erg eentonig wordt. Dan vind de scheidsrechter het mooi geweest en fluit hij uiteindelijk na 63 minuten voetballen af.

Al met al een hele leuke wedstrijd om te zien met redelijk wat kansen, met vlagen goed voetbal van beide partijen. Ze waren echt aan elkaar gewaagd. Het is Jammer dat er vandaag niet meer in zat. Een gelijkspelletje had misschien wel op zijn plaats geweest.

Er is nog niks verloren en volgende week staat jullie de wedstrijd tegen WIK te wachten. Succes mannen

geschreven door: Martijn Backx