Yerseke 2 – S.K.N.W.K. 2(C) 6-0

De geschiedenis herhaalt zich

Vol goede moed vertrok S.K.N.W.K. 2 als medekoploper in de reserve 3e klas gisteren naar Yerseke op daar de wedstrijd tegen ‘Yese’ 2 te spelen. Vorig seizoen werd daar een duel gespeeld om heel snel te vergeten. Vooraf was al bekend dat de K.N.V.B. geen ‘officiële’ scheidsrechter had aangesteld, dus we waren gewaarschuwd!!

Overigens was het 2e verre van compleet te noemen. Aanvoerder EP is al een tijdje geblesseerd (knie) en zal waarschijnlijk nog wel tijdje langs de kant staan. Ook Jacky de Bruine en Frank Boere konden niet mee. Martijn Neele stond geblesseerd (gekneusde ribben) langs de kant.

In de eerste helft had S.K.N.W.K. nog wel het beste van het spel. Alleen moet je dit wel om weten te zetten in doelpunten. Erwin Nelissen schoot met een mooi afstandschot op de lat. Spits Jeffry Visser was in z’n vijfde competitiewedstrijd een keertje niet zo scherp. Tot 2x toe stuitte hij op de keeper.

Frustrerend was dat 3 S.K.N.W.K.-ers na een duidelijke overtreding van een Yerseke-speler geen vrije trap kregen. In plaats daarvan kregen ze voor commentaar op de leiding (“Hé scheids, dat is toch een overtreding”) een gele kaart. Martin Huisman, Richard v/d Sande en Tonny v/d Berge verdwenen in het boekje.

Toen Yerseke ter hoogte van de dug-out een vrije trap mocht nemen, de bal lag al klaar om genomen te worden, vond ‘de scheids’ het nodig om de bal zo maar een metertje of 25 dichterbij te leggen en waarom?

Al met al 0-0 met de rust. Al moet gezegd dat de klok al lang op 45 minuten stond (en er waren geen blessures geweest), toen de thuisploeg nog een corner mocht nemen. S.K.N.W.K. kon counteren en ter hoogte van de achterlijn werd Richard v/d Sande neergehaald. Vrije trap…., maar nee, rust! Commentaar scheids: “het is tijd en als dat het niet zou zijn geweest, was het gewoon een achterbal !!”.

In de rust probeert coach Neele ‘zijn mannen’ er op te wijzen dat ze beter hun mond kunnen houden. Uiteraard is het allemaal erg frustrerend, maar je hebt er helaas opnieuw mee te maken.

Als in de 2e helft Yerseke binnen 10 minuten 1-0 en 2-0 maakt is het verzet van S.K.N.W.K. gebroken. Tot overmaat van ramp komen ineens 3 S.K.N.W.K.-spelers geblesseerd naar de kant. Alleen Martijn Kik is eigenlijk wissel, maar ook vlagger Philip v/d Male kan als het moet nog invallen. Zij vervangen Erwin Nelissen en Tonny v/d Berge.

Martijn Neele gaat dan de kleren en schoenen van Nelissen maar aan doen, zodat hij de geblesseerde Kevin Schiettekatte nog kan vervangen.

Jeffry Visser krijgt een uitgelezen mogelijkheid op 2-1. Hij onderschept een terugspeelbal, maar schiet hopeloos naast. Dit is helaas zo’n middag van ‘net niet’.

Inmiddels is het al 4-0 voor de thuisploeg als een speler van Yerseke door de scheids uit het veld wordt gestuurd na een overtreding. Echter hij krijgt geen rode kaart !! Wat blijkt, de scheids zegt dat de desbettreffende speler er niet uit wordt gestuurd, maar dat deze verplicht gewisseld moet worden. Hoe zo met 2 maten meten !!

De verbouwereerde S.K.N.W.K.-ers snappen er niks van en weten het nu echt niet meer. Tonny v/d Berge vraagt aan Martijn Neele waarom de desbetreffende speler geen rode kaart kreeg. Wat denk je? De scheids (die trouwens met z’n rug naar de gehele situatie stond en dit dus nooit gezien, alleen gehoord kan hebben) loopt naar Toon en toont hem opnieuw een gele kaart. Te triest voor woorden.

Dan is het zaak geen blessures en kaarten meer op te lopen. Yerseke mag nog uitlopen naar 6-0.

Een overigens zeer terechte nederlaag tegen een veel gretiger en beter Yerseke. Het blijkt ook nu weer dat de mannen met hun fysieke spel een soort “angstgegner” van de blauw/zwarten zijn. Het is alleen ook nu weer erg jammer dat één iemand wel heel erg zijn stempel op dit eenzijdige duel moet drukken. Hij keek niet alleen door, maar ook met een rood/zwarte bril.

Dit verhaal komt bekend voor. Ook vorig seizoen hoorde je van bijna alle ploegen uit deze klasse hetzelfde verhaal. Jammer dat het zo moet gaan. Ook voor de spelers van Yerseke 2 zelf, want die kunnen hier ook niks aan doen.

Tip voor alle ploegen in deze klasse. Als je kampioen wilt worden, moet je minimaal 34 punten halen, want elke ploeg speelt 11 thuiswedstrijden! In de Eredivisie en Jupiler League waren er dit seizoenen ploegen die ‘in de min’ zijn gestart. In de reserve 3e klas is een ploeg die fictief op +33 is begonnen……..

Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen. Dan is op sportpark ‘Het Springer’ S.S.V. ’65 3 de tegenstander.

S.K.N.W.K. 2: Koen de Jonge, Erwin Nelissen (Martijn Kik), André Kik, Martin Huisman, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Kevin Schiettekatte (Martijn Neele), Jurjen Vermeer, Remco Veenboer, Tonny v/d Berge (Philip v/d Male), Jeffry Visser, Richard v/d Sande.

geschreven door: S.K.N.W.K. 2