S.K.N.W.K. 2 – FC Dauwendaele 4(C) 2-1

S.K.N.W.K. 2 maakt het weer onnodig spannend

Het tweede van de blauw/zwarten moest gisteren thuis aantreden tegen een onbekende tegenstander, FC Dauwendaele 4. Vanaf het beginsignaal was S.K.N.W.K. 2 de bovenliggende partij. Het balletje ging lekker rond, maar zoals zo vaak dit seizoen is de eindpass dan net niet goed of worden kansen om zeep geholpen. Zo ook vandaag.

Als dan de omschakeling van balbezit naar balverlies niet goed is, kan het zo maar dat de tegenstander op voorsprong komt, 0-1.

De beste kans aan S.K.N.W.K.-zijde is voor aanvoerder en voorstopper Emiel Pollemans. Hij kopt de bal naast het doel. Toch wordt het 1-1. Een vrije trap van Tonny v/d Berge wordt door Martijn Neele tegen de touwen gekopt, 1-1.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. naarstig op zoek naar een voorsprong, maar het blijft oppassen voor de counters. Omdat S.K.N.W.K. erg slordig is en er weinig beweging is zonder bal blijft het tot de drinkpauze halverwege de 2e helft 1-1.

Gelijk na de drinkpauze dan de terechte voorsprong. Een goede actie van linksback Kees-Jan van Nieuwehuize zorgt ervoor dat spits Kristian Bouwman (die sinds vorige week weer terug is bij S.K.N.W.K.) dat hij na een goede loopactie de 2-1 binnenwerkt.

Het wordt een beetje onrustig en onvriendelijk, mede door de warrig leidende scheidsrechter. Omdat beide ploegen snel tot bezinning komen, wordt dit snel in de kiem gesmoord en kabbelt de wedstrijd naar het einde.

Een goede kopkans nog voor FC Dauwendaele, naast het doel van keeper Mike Bakker. Maar ook aan de andere kant nog goede kansen (o.a. Koen de Jonge op de lat).

Als FC Dauwendaele denkt nog één keer weg te kunnen over links, blijkt het buitenspel. Voor de scheidsrechter het moment om ook gelijk maar voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Nog even is FC Dauwendaele het niet (helemaal) eens met deze beslissing, maar ook nu kan snel dit brandje worden geblust. Moe kunnen beide teams op weg naar de kleedkamer, genieten van (een) welverdiende ‘goud gele rakker(s)’.

Volgende week is S.K.N.W.K. 2 vrij. De week erop gaan ze weer los.

S.K.N.W.K. 2: Mike Bakker, Martijn Neele, Marcel Verschoor, Emiel Pollemans, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Jacky de Bruine, Steven Padmos, Martin Huisman, Tonny v/d Berge (Koen de Jonge), Kristian Bouwman, Remco v/d Berge.

geschreven door: Mediumvisor