S.K.N.W.K. 1 – Chrislandia(C) 8-0

Wedstrijdverslag SKNWK 1 – Chrislandia 1
Het was vandaag een wedstrijd voor SKNWK, die voor een omslag moest zorgen. Na een aantal mindere wedstrijden moest er vandaag tegen Chrislandia gewonnen worden. Dat zou op voorhand niet meevallen, want vorig seizoen hadden van deze ploeg ternauwernood met 3-2 gewonnen (zowel uit als thuis).
Het team had te maken met een aantal geblesseerde spelers en hadden nog met een geschorste speler te maken. Gelukkig waren Sietse en Koen er om de verdediging gesloten te houden.
Helaas konden de spelers niet rekenen op de oudere supporters. Zij, die ons wekelijks steunen, waren jammer genoeg in Bruinisse. Daar werd namelijk de derby Bruse Boys – Duiveland gespeeld.
Zodoende misten zij een sterk spelend SKNWK.
In het begin drukten ze gelijk een stempel op de wedstrijd. Op die manier lieten ze de tegenstander zien, dat er in Nieuwerkerk geen punten te halen waren. Chrislandia trok zich terug op eigen helft en kwam er spaarzaam uit. Na een van die uitvallen kregen onze gasten een vrije trap, die op de paal werd gekopt. We kwamen met de schrik vrij en zetten ons goede spel voort. Martijn Backs nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening door zichzelf handig vrij te spelen en de bal tegen het net te schieten. Wilco de Valk en Robert Padmos verdubbelden deze voorsprong. Zodoende stond er 4-0 op het scorebord, toen beide teams de kleedkamer opzochten voor de rust. We hadden wel een aantal kansen laten liggen en wilden onze score in de tweede helft graag op laten lopen. Na een stroef eerste kwartier werd er niet gescoord. Een doelpunt van Remco van den Berge werd afgekeurd wegens buitenspel. De tegenstander speelde wat meer naar voren en SKNWK liet af en toe gaten vallen. Daardoor konden we niet hetzelfde spel als in de eerste helft spelen. Gelukkig was Martijn Backs weer twee keer alert. Hij scoorde de 5-0 uit een bekeken schot vanaf de 16 meterlijn en maakte ook de 6-0. Het toetje was voor Robert Padmos. Hij nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening. Dit resulteerde in een klinkende 8-0 overwinning.
Er viel bij onze wedstrijd dus veel te juichen. Maar liefst 8 doelpunten zorgden voor een prachtig resultaat.
De oudere supporters hebben op Bru helaas geen doelpunten gezien. We hopen dat ze volgende keer weer bij ons langs de lijn staan.