S.K.N.W.K. 2 – Lewedorpse Boys 2(C) 2-3

Hoeveel pech kun je nog hebben

Na de heerlijke broodmaaltijd (lees: broodjes knakworst) ging S.K.N.W.K. 2 beginnen aan de warming-up. Het moest vandaag dan maar eens gaan gebeuren: Winnen !!

De blauw/zwarten starten prima en waren tegen Lewedorpse Boys de betere ploeg. Het balletje ging lekker rond, met de bedoeling hierbij wat doelpuntjes te maken. Maar dat was de eerste helft het probleem, scoren. Het lukte niet.

Als dan tot overmaat van ramp de gasten één keer via de kluts in de 16 komen en met een gelukkig punter die via de binnenkant van de paal binnen rolt, dan weet je weer gelijk waarom je onderaan staat. Beide teams gaan met deze 0-1 ruststand om de thee.

In de 2e helft dan maar op zoek naar (een) doelpunt(en). En ja hoor, het lukt nog ook. Interim-goallie Martijn Neele verzend een prima bal op Toon vd Berge. Deze geeft de assist op Emiel ‘Stuco’ Kuijten, die beheerst voor de gelijkmaker zorgt, 1-1.

Zou het dan toch kunnen. S.K.N.W.K. heeft weer meer balbezit, maar het blijft uitkijken voor de counter. Omdat de blauw/zwarten niet weten te scoren, is het uit zo’n counter ook Lebo dat door de benen van Neele de 1-2 weet te maken.

S.K.N.W.K. mag dan van geluk spreken dat de spits van Lebo zijn bril niet op heeft of zijn schoenen verkeerd aan, want hij krijgt een kans voor open doel, maar schiet deze gelukkig naast (eigenlijk was dat knapper dan te scoren).

De thuisploeg gaat dan risico nemen. Met keeper Neele bijna op de middenlijn is de gehele ploeg gericht op de aanval. Via opnieuw een lange bal van de keeper komt de bal nu bij Kuijten. Hij geeft de assist op laatste man Martin Kiesenberg, die inmiddels ook is doorgeschoven. Kiesenberg scoort de 2-2. Wat een ontlading.

Beide teams willen dan wel, maar kunnen niet echt meer. Het lijkt erop dat de 2-2 ook de eindstand zal worden. Tot 15 seconden voor het einde Lewedorpse Boys nog een corner krijgt.

Deze wordt prima voorgegooid naar…… Ja, naar wie? Niemand eigenlijk. Maar dat is ook niet nodig. Want omdat Neele onder de bal doorgaat en Kiesenberg bij de 2e paal niet bij de bal kan, krult de bal schitterend in de kruising, 2-3. Wat een domper.

S.K.N.W.K. 2 mag dan nog wel aftrappen, maar dan volgt gelijk het eindsignaal. Helaas dus weer geen punten voor ‘ut twidduh’ dat zodoende de rode lantaarn steeds vaster in handen krijgt.

Volgende week in Kamperland tegen Bevelanders 2 nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Piet Schrijvers

geschreven door: De Bolle van Zwolle