NOAD E1 door winst naar koppositie

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. E1 en N.O.A.D. ’67 E1 van www.noad67.nl:

Op het veld van SKNWK in Nieuwerkerk verwachtten we een boeiende strijd die zal resulteren in een voorlopig leidende positie in de 4e klasse najaarspoule voor 1 van beide teams.

De start van de wedstrijd is voor Noad erg stroef. Hierin is absoluut niet het talent terug te vinden die ze de afgelopen wedstrijden wel hebben laten zien.
Het is lastig om aan te geven waardoor het komt maar wellicht is het de basisopstelling, die iets afwijkt van voorafgaande wedstrijden. De snelle en balvaardige spelers van SKNWK dringen de eerste minuten vaak door in de Noad verdediging en zijn in staat om de druk te behouden want Noad blijft op belangrijke momenten foutjes maken op alle delen van het veld. Bij een corner voor SKNWK in de vierde minuut is het raak! Door twijfelachtig uitverdedigen komt de bal evenzo snel weer terug richting het eigen doel en rolt langs Dani over de doellijn en staan ze voor het eerst dit seizoen op een terechte achterstand.

Vanaf dat moment zo ongeveer krijgt Noad E de impuls om de schroom van zich af te gooien en zelf ook goed te gaan voetballen met de nodige inzet.
Sam en Julius heersen vanaf dan in de verdediging. Daardoor krijgen ook de middenvelders meer ruimte om naar voren te voetballen en kunnen ze de ballen zorgeloos naar de spitsen spelen want ook die zijn zich bewust van de inzet die nodig is om de tegenstander te bedwingen. Door die goede instelling volgen er kansen en is het na 8 minuten spelen ook voor Noad raak; Gabriel tikt de bal binnen na een voorzet van Finn: 1-1.

De eerste 5 minuten zijn voor SKNWK maar de rest van de eerste helft duidelijk voor Noad. Na de gelijkmaker lopen onze boys prachtig uit naar een 5-1 voorsprong, waarbij achtereenvolgens Finn, Ruben, Mees en Julius weten te scoren. Als dan een minuut voor het rustsignaal SKNWK nog via een uitbraak weet te scoren brengen ze toch nog wel wat spanning terug in deze wedstrijd: 2-5.

In de tweede helft zien we een gelijk opgaande strijd waarbij Noad van tijd tot tijd mooie uitgespeelde kansen krijgt. De inzet is op het gehele veld fantastisch en door het vooruitschuiven van Finn en Julius blijven ze zeer dominant. Ook voor het eigen doel is het af en toe wel wat gevaarlijk maar door goed keeperswerk van Dani lijkt het voor SNKWK onmogelijk om nog terug in de wedstrijd te komen. Ook Marnix, Olaf en Owen tonen naast het geweldige spel van Sam in de verdediging dat zij niet van plan zijn om de aanvallers door te laten dringen en ze zijn prima in staat om de veroverde bal weer met overzicht bij een medespeler te krijgen.

Halverwege de tweede helft pas is het dan eindelijk ons Noad dat de genadeklap geeft door het goed doorgaan van Julius aan de linkerkant van het veld. Hij omspeelt heel behendig twee verdedigers en speelt de bal perfect in de voeten van Ruben. Ruben dribbelt nog twee meter richting het doel en blijft dan heel koel en schiet bekeken langs de keeper van SKNWK: 2-6. Kort daarna krijgt Finn de handen op elkaar door een fantastische pegel van 20 meter, die helaas hard op de lat zijn bestemming vindt.
Vijf minuten voor het eind krijgt SKNWK het dan toch voor elkaar om onze verdediging te slechten en scoren ze de 3-6 maar al binnen een minuut komt Finn met een goede actie tussen hem en Mees alleen voor de keeper en ook hij schiet weer onberispelijk binnen voor de eindstand van 3-7 in het voordeel van Noad E!
Hiermee doen ze een goede stap in de richting van een mooi eindklassement in deze competitie.

Kom ze volgende week zaterdag om 10.00uur allemaal weer steunen in de thuiswedstrijd tegen ‘Brouw’.

Man of the Match: Sam Nuijten
Sam was van begin tot eind scherp en zeer betrouwbaar en is ‘Man of the Match’!
Hij draagt volgende wedstrijd de aanvoerdersband.