Slordig S.K.N.W.K. 1 met de hakken over de sloot naar overwinning op D.V.O. ’60 1

Koploper in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1, S.K.N.W.K. 1, speelde gisteren een matige wedstrijd. Na een hele slordige wedstrijd bleven ze ternauwernood aan de goede kant van de score, 2-1, en kunnen dus weer ‘gewoon’ 3 punten worden toegevoegd aan het totaal. Dat is een mooi gegeven met komend weekend de topper in Zuid Beijerland tegen nummer 2 Z.B.V.H. 1 op het programma.

P1370719

S.K.N.W.K. lijkt in een iets mindere fase te zitten. Na een slechte eerste helft tegen Rillandia 1 wisten ze uiteindelijk de laatste competitiewedstrijd nog een 1-1 uit het vuur te slepen. Overigens raakte in dit duel een paar mensen geblesseerd. Een gegeven dat ook zeker gisteren meetelde door het gemis. Maar geen excuses, want je moet het doen met de spelers die je wel hebt.

P1370747

Het begin tegen D.V.O. ’60 was nog redelijk, maar gaandeweg de 1e helft werd het allemaal wat onzuiverder en slordiger. Net op het moment dat je het niet meer verwacht komt S.K.N.W.K. dan toch op voorsprong. Het is aanvoerder en linkshalf Carlo v/d Maas die op de linkerflank goed doorgaat en een schitterende voorzet geeft. Deze wordt door Leendert van Heukelom (hij stond in de basis, omdat spits Robert Padmos na zijn enkelblessure tegen Rilliandia op de bank was begonnen) op prachtige wijze binnengekopt, 1-0. Dit was zo’n tien minuten voor de rust. Met deze minieme voorsprong gaan beide ploegen ook om de thee.

P1370761

In de 2e helft hoop je dan dat het allemaal wat beter wordt, maar helaas. S.K.N.W.K. heeft het net niet en D.V.O. ’60 krijgt dan toch het idee dat er vandaag ‘iets’ te halen valt op ‘Het Springer’. Overigens moet gezegd dat deze ploeg gezien de kwaliteiten te laag op de ranglijst staat. Ze krijgen uiteindelijk loon naar werken als S.K.N.W.K. een overtreding moet maken binnen de beruchte lijnen. De terecht toegekende strafschop wordt verzilverd en zorgt voor de 1-1 tussenstand.

P1370783

De thuisploeg mist dan het geloof en de spirit in een goede afloop lijkt het wel. Gelukkig worden ze geholpen door de tegenstander. Zo’n tien minuten na de strafschop krijgt ook S.K.N.W.K. zo’n buitenkansje. Het is een D.V.O. ’60-speler die de bal blokt met zijn handen. Ook hij doet dit binnen ‘de 16’ en dus kan de scheidsrechter van deze middag niets anders doen dan ook de thuisploeg een penalty geven. Carlo v/d Maas schiet via de handen van de keeper de bal tegen de touwen, 2-1.

P1370817

Toch is het dan nog niet zeker dat S.K.N.W.K. de punten in de knip heeft. Er volgen nog 20 hele spannende minuten. Zeker in de slotfase als D.V.O. ’60 nog enkele corners krijgt en op zoek gaat naar de gelijkmaker. Gelukkig blijft het bij de 2-1 en weet S.K.N.W.K. de koppositie zodoende te handhaven.

P1370830

Volgende week dus dé topper tegen Z.B.V.H. 1. De aftrap in Zuid Beijerland is om 14:30 uur. Hopelijk kunnen de geblesseerden in de komende week herstellen zodat S.K.N.W.K. 1 a.s. zaterdag met een compleet fitte selektie op het strijdtoneel kan verschijnen.