SKNWK moet kroon doorgeven aan FC Axel

SKNWK speelde zaterdag in Zuid-Beijerland doelpuntloos gelijk in de topper tegen ZBVH in de vierde klasse B. Daarmee kwam een einde aan een lange reeks wedstrijden waarin de Nieuwerkerkers minimaal één keer scoorden. De laatste keer dat SKNWK niet scoorde, dateert uit april van het vorige jaar. Het werd toen 0-3 tegen SPS.

Sindsdien scoorde SKNWK 37 opeenvolgende competitiewedstrijden minimaal één keer. Drie weken geleden losten de NIeuwerkerkers zondag-vierdeklasser IJzendijke af aan de kop. Die club verloor op 9 november met 1-0 bij Biervliet, waarmee een reeks van 40 wedstrijden tot een einde kwam. De hegemonie van SKNWK duurde dus slechts drie weken.

De koning is dood, lange leve de koning. De nieuwe koning is immers FC Axel. De onaantastbare Zeeuws-Vlaamse zaterdag-derdeklasser staat inmiddels op 29 duels met minimaal één doelpunt. Ruim een jaar geleden was Oostkapelle de laatste die FC Axel op de nul hield. Hieronder de lijst van de clubs waarvoor het langst geleden is dat ze niet scoorden in competitieverband.

 

club duels sinds
SKNWK 37 27 apr’13
FC Axel 29 9 nov’13
SPS 23 16 nov’13
MZC’11 22 15 feb’14
Hoofdplaat 21 15 dec’13
Veere 18 22 mrt’14
Vlissingen (zat) 18 22 mrt’14

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/