S.K.N.W.K. 1 snakt naar de winterstop na terechte nederlaag tegen hekkensluiter

Wat een drama gisteren op sportpark ‘Het Springer’ !! Koploper S.K.N.W.K. 1 verliest op eigen terrein van hekkensluiter Vrederust 1. Een ploeg die uit de voorgaande wedstrijden slechts één schamel puntje had behaald en nog maar 12 doelpunten had gescoord. Ook gisteren wisten de gasten uit Bergen op Zoom slechts 1x te scoren……… Maar omdat S.K.N.W.K. dusdanig slecht speelde en dus helemaal niet scoorde was deze ene treffer goed voor drie punten voor de nummer laatst. En eerlijk is eerlijk, het was nog terecht ook !! En aan de ontlading na het laatste fluitsignaal was te zien wat inzet en bezieling met je doet. Het leek wel of ‘ze’ kampioen waren geworden. De tot dan toe koploper droop met het schaamrood op de kaken naar de kleedkamer.

P1380299

Voor S.K.N.W.K. waren de omstandigheden zeker niet optimaal. Het hoofdveld op ons eigen sportpark maakt goed voetbal op dit moment eigenlijk niet mogelijk. Het is hobbelig en ‘spekkig’. Hiermee speel je Vrederust natuurlijk in de kaart dat met opportunistisch spel er probeerde uit te komen. Daarnaast raakte routinier Wilco de Valk afgelopen donderdag op de training geblesseerd aan de lies. Hij is toch dé man die binnen het veld de lijnen uitzet. Hij werd gisteren node gemist. Ook laatste man Yassin Adan Abdullahi kon gisteren helaas niet aanwezig zijn. Hij is al weken een rots in de branding en dus ook hij werd zeker gemist deze middag. Echter dan nog mag, met alle respect, de hekkensluiter (toch) geen probleem zijn voor S.K.N.W.K., maar niets was minder waar.

P1380333

Al weken zit de lijstaanvoerder van 4B overigens in een wat mindere fase. Echter leverde dit de laatste duels tegen de concurrenten Rillandia 1 en Z.B.V.H. 1 nog twee gelijke spelen op (1-1 en vorige week 0-0). Tussendoor werd nog gewonnen van D.V.O. ’60 1, maar ook dit was geen beste beurt van de Nieuwerkerkers. Zodoende lijkt het erop dat S.K.N.W.K. 1 snakt naar de winterstop. Echter niet voordat er nog één duel wordt gespeeld. En hierin zeker geen misselijk tegenstander, want S.K.N.W.K. moet a.s. zaterdag op bezoek bij Rimboe 1. Dus er zal deze week ten eerste hard (en door iedereen !!) 2x moeten worden getraind en dan is het hopen dat de blessures meevallen, want we hebben echt iedereen heel hard nodig.

P1380428

De eerste helft tegen Vrederust weinig tot geen kansen. Deze had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan. Wat nog wel opviel waren de vele glij-partijen aan de zijde van de thuisploeg. Is dat het schoeisel, of gewoon concentratie en scherpte !? Beide ploegen mogen met de brilstand eventjes een kwartiertje opwarmen onder het genot van een bakje thee. Bij S.K.N.W.K. laat trainer Jack Wijnands dan overigens wel eventjes weten dat wat S.K.N.W.K. de eerste 45 minuten heeft laten zien echt niet acceptabel is. Hopelijk is dit niet tegen dovemansoren gezegd.

P1380524

Echter S.K.N.W.K. komt ook in de 2e helft geen moment in de wedstrijd. Na dom balverlies op het middenveld en onvoldoende ingrijpen komt Vrederust dan zelfs nog op een 0-1 voorsprong. Dan wordt het al heel lastig om deze middag één puntje te halen. Tot overmaat van ramp raakt ook aanvoerder Carlo v/d Maas geblesseerd aan zijn knie. Voor hem is de winterstop al vast begonnen. De thuisploeg gaat dan op zoek naar de gelijkmaker of misschien zelfs een overwinning. Echter komen ze niet veel verder dan wat corners en vrije trappen, maar ook hierbij ontbreekt de overtuiging en het overzicht.

P1380554

De in de slotfase doorgeschoven laatste man George van Heukelom is het dichtstbij een treffer, maar zijn volley gaat ruim over het doel. Vrederust heeft dan inmiddels alle wapens uit de kast gehaald. Tijdrekken middels blessures, overtredingen maken, de ballen het veld uit ‘rossen’, maar geef ze eens ongelijk. En S.K.N.W.K. blijkt absoluut niet bij machte om de muur van Vrederust te slechten en de wedstrijd te doen kantelen. Ze worden dan ook getrakteerd op een terechte 0-1 nederlaag.

P1380580

Klein lichtpuntje aan de zijde van de thuisploeg is nog de invalbeurt van de 15 jarige Julian van Nieuwenhuize. Hij speelde al eens mee in een oefenwedstrijd van S.K.N.W.K. 1, maar gisteren dus zijn officiële debuut in een competitiewedstrijd.

P1380593

Zodoende dus deze week nog heel veel werk aan de winkel voor spelers, trainer, leiders en fysio. Hopelijk kunnen de batterijen nog 1x worden opgeladen en kunnen de geblesseerden nog worden opgelapt, want dat zal a.s. zaterdag tegen Rimboe 1 zeker nodig zijn.

P1380597

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 snakt naar de winterstop na terechte nederlaag tegen hekkensluiter"

  1. opa twidduh | 07-12-2014 at 18:43 |

    Jammer dat ik er niet bij kon zijn juul, had het leuk gevonden, je officiële debuut

Reacties gesloten.