Geflatteerde verliespartij S.P.S. in Nieuwerkerk

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, 7 maart 2015, tussen S.K.N.W.K. 1 en S.P.S. 1 van www.voetbalsps.nl:

Op deze mooie zaterdagmiddag voetbalde S.P.S. door trieste omstandigheden pas om 16:00 uur in Nieuwerkerk tegen S.K.N.W.K.  Doordat we de nodige mensen hierdoor mistten vertrokken we met 11 man van d’n Aekerboam richting S.K.N.W.K., waar met Marnix en Hugo de spelersgroep compleet werd.  We wisten van te voren dat we geen gemakkelijke middag middag zouden krijgen omdat S.K.N.W.K. gebrand was op een resultaat na eerder twee keer op rij verloren te hebben.

Het slechte veld hielp ook niet echt mee, maar nadat de scheidsrechter voor het begin had gefloten liet S.P.S. zien dat we het nodige vertrouwen hadden meegenomen na de goede overwinning van vorige week. Voetballend waren we S.K.N.W.K. de baas en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden die alleen een goede afronding mistte. Totdat uit het niets de goal aan de andere kant viel. Vanaf links werd voorgegeven en bij de tweede paal kon een tegenstander binnenschieten. Drie minuten later kregen we nog een klap er bovenop doordat de 2-0 een feit werd. Rowin kreeg een schot niet onder controle en een tegenstander was het eerst bij de bal en kon binnenschuiven.

Daardoor keken we na een kwartier al onterecht tegen een flinke achterstand aan. Het zorgde er niet voor dat we de moed opgaven, we bleven voetballen en vooral keihard bikkelen om terug te slaan. Zoals gezegd waren we de bovenliggende partij, maar echt grote kansen leverde het niet op.  In de blessuretijd van de eerste helft kregen we nog een tegenslag te verwerken doordat Rowin geblesseerd uitviel. De scheids floot (bijna) gelijk voor rust, en doordat Rowin niet verder kon trok Hugo zijn handschoenen weer maar eens aan en nam Colin zijn plek op het veld in en Rini verving Wilmar. Dat maakte dat we geen wissels meer hadden.

De tweede helft ging verder waar we de eerste helft mee afsloten en S.K.N.W.K. werd eigenlijk alleen maar verder teruggedrongen en kwam nauwelijks voor ons doel. Een goal hing eigenlijk wel in de lucht, en die leek er ook te komen toen er een overtreding werd gemaakt op Leonard in de 16 meter, na een mooie aanval. Maar het twijfelachtige optreden van de scheidsrechter kreeg een vervolg toen hij alleen floot voor een scheidsrechtersbal. Na 70 minuten kwam dan eindelijk de goal van Marnix die zijn goeie vorm weer liet zien door de bal schitterend in de verre kruising te plaatsen.

S.P.S. wist dat een punt ook resultaat was en ging met de laatste krachten op zoek naar de gelijkmaker. Marnix was er misschien nog wel het dichtst bij met een mooi schot maar deze ging net voorlangs. We gingen misschien wat te veel naar voren spelen en dat in combinatie met dat de pijp een eind leeg was kregen we het deksel op de neus nadat nota bene een net in gevallen C-junior de 3-1 kon maken.

Meer zat er helaas niet in, maar als we met zn allen deze strijd en het voetbal vast kunnen houden de komende tijd zullen er zeker nog punten bij komen.