S.K.N.W.K. 1 verzuimt in slotfase van zowel 1e als 2e helft toe te slaan

Voor S.K.N.W.K. 1 stond gisteren de lastige uitwedstrijd op het programma in Roosendaal tegen D.V.O. ’60 1. Deze ploeg had vorige week in de laatste minuten nog verloren van koploper en dé titelkandidaat Rimboe 1 (1-2). In de heenwedstrijd tegen de Oranje/witten had S.K.N.W.K. het ook lastige en wist het maar ternauwernood te winnen met 2-1.

P1410263

De voorbereiding van de blauw/zwarten was zeker weer niet optimaal. Eerst bleek de kleedkamer van S.K.N.W.K. al bezet. Maar bij navraag was er alsnog een kleedkamer vrij voor hen. Hierdoor toch wat oponthoud en zodoende was de warming-up wat korter dan normaal. Dan nog een probleem, want er was geen assistent-scheidsrechter voorhanden. Uiteindelijk heeft trainer/coach Jack Wijnands de vlag gehanteerd (iets wat eigenlijk niet zou moeten (kunnen), maar goed….).

P1410268

Ook nu bleek het weer een gelijk opgaand duel. In de beginfase was het eventjes aftasten van beide ploegen. De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Nadat doelman Mike Bakker de bal niet klemvast had werd de rebound op de paal geschoten en kon daarna door de S.K.N.W.K.-verdediging worden weggewerkt. Aan de andere kant dan ook echt gevaar van S.K.N.W.K. als Robert Padmos en Remco v/d Berge een goede aanval opzetten. Laatstgenoemde ziet zijn schot net voorlangs het D.V.O.-doel gaan.

P1410278

Dan lijkt rechtshalf Niels Gunst alleen door te kunnen stomen, maar hij wordt helaas al dan niet in buitenspelpositie afgevlagd en krijgt dus geen kans om te scoren. In het laatste kwartier in S.K.N.W.K. eigenlijk heer en meester. Het centrale duo Martijn Rentier en Lex Folmer staat als een huis en geeft bijna niets weg. Eén keer was er in de eerste helft een communicatiestoornis waardoor ze beiden een duel aan gaan. Hierdoor lopen ze elkaar eigenlijk in de weg en krijgt de spits de mogelijkheid door te gaan. De bal stuitert hard en ook doelman Mike Bakker kan de bal niet goed controleren. De bal vliegt over de achterlijn, maar Mike raakt ook nog de speler. Gelukkig geeft de scheidsrechter een corner. S.K.N.W.K. krijgt zeker in deze laatste fase nog wat kansjes, maar wacht te lang met af te drukken en raakt dan de bal kwijt. Beide teams gaan met 0-0 om de thee.

P1410298

In de 2e helft is de eerste beste kans weer voor S.K.N.W.K. De gasten hebben nu de wind in de rug en bij een lange bal van doelman Mike Bakker mag spits Robert Padmos alleen op het doel af gaan. Hij wordt uiteraard nog wel onder druk gezet door twee verdedigers waardoor hij iets te gehaast moet schieten en de bal over het doel ziet gaan.

P1410380

Na een kwartier in de 2e helft heeft S.K.N.W.K. eigenlijk recht op een strafschop. Spits George van Heukelom wordt overduidelijk aan zijn shirt getrokken, maar de scheidsrechter van deze middag wil het niet zien (of kan het niet zien, want door de hevige regenval heeft hij zijn bril in de rust in de kleedkamer achter gelaten). Overigens kampt Leon Polleman niet veel later met hetzelfde probleem. Hij krijgt de bal tegen zijn gezicht en raakt hierbij zijn lens kwijt. Ongelooflijk maar waar ziet de scheids (zonder bril 😉 !) de lens liggen. Na een paar keer proberen, wil de lens gelukkig weer terug en kunnen we verder. Het is dan inmiddels gestopt met zachtjes regenen.

P1410336

S.K.N.W.K. brengt dan nog wat verse krachten in (Remco Veenboer, Yannick v/d Cingel en Julian van Nieuwenhuize vervangen de moegestreden Stefan Vermeer, Niels Gunst en George van Heukelom). Nadat S.K.N.W.K.-keeper Mike Bakker nog één keer handelend moet optreden zet S.K.N.W.K. nog één keer aan voor een slotoffensief. En wat voor één !!

P1410358

Dat het uiteindelijk nog 0-0 staat aan het eind kan het alleen zichzelf verwijten (of het is gewoon goed verdedigd). Robert Padmos gaat over rechts goed door. Hij zet de bal voor en het is invaller Yannick v/d Cingel die voor een leeg doel komt. Hij denkt de bal op een meter van de doellijn binnen te kunnen schieten, maar op onverklaarbare wijze komt de bal alsnog tegen een been van een verdediger aan en gaat de bal over in plaats van in het doel.

P1410364

Wat volgt is een ware belegering van het D.V.O. ’60 doel. Echter helaas geen treffers. Als Robert Padmos vanaf links naar binnentrekt en hard schiet, lijkt de bal toch nog binnen te gaan, maar nu is het de keeper van de thuisploeg met een schitterende redding. Zodoende eindigt dit duel zoals het begon met 0-0. Een sportieve wedstrijd waarin de scheidsrechter geen enkele gele kaart hoefde te geven.

P1410374

Deze week weer twee duels voor S.K.N.W.K. Dinsdag, 14 april 2015, wacht op het eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen W.I.K. ’57 1. Aankomende zaterdag een mooi affiche als de trotse koploper Rimboe op bezoek komt bij de Nieuwerkerkers. Aanvang is 14:30 uur.

P1410391