Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 1 – Z.B.V.H. 1 (website Z.B.V.H.)

ZBVH verzekert zich van nacompetitie

Een uitstekend Z.B.V.H. verdiende deze middag, via een eclatante 0-3 overwinning bij v.v.S.K.N.W.K. uit het Zeeuwse Nieuwerkerk, een plaats in de nacompetitie. De Zuid-Beijerlanders namen via een 2e plaats in de eindrangschikking, de 3e periode over van periodewinnaar en kampioen Rimboe. Het keurkorps van het succesvolle trainersduo Alblas/Trouw begon furieus aan de wedstrijd en drukte, met de stevige wind in de rug, de Nieuwerkerkers ver terug op eigen helft. De ongekende dadendrang van Hercules, waar deze middag elke speler bereid was tot het uiterste te gaan, leverde in het eerste kwartier al een handvol puike kansen op. S.K.N.W.K. werd overal op het veld snel onder druk gezet en kon en moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen. Dit leidde na een kwartier tot de logische en allang verdiende 0-1, waarbij de gedreven spelende topscorer Jimmy Andeweg, via een knappe solo een aantal Zeeuwen zijn hielen liet zien en de keeper kansloos liet. Na dit doelpunt probeerde S.K.N.W.K. wel wat meer aandeel in de wedstrijd te krijgen, maar de Zuiver/Combinex formatie bleef duidelijk de bovenliggende partij met bij vlagen prima voetbal, zonder dat dit in de eerste helft nog tot goals leidde. de tweede helft leverde aanvankelijk een licht overwicht op voor de Nieuwerkerkers, die gestend door de straffe wind, wat dreigender werden zonder echt grote kansen af te dwingen. Na een kwartier zorgde een knappe actie van de beresterke Tommy Westphal voor de eigenlijke beslissing. Westphal speelde zich op links knap vrij en leverde een voorzet op maat af op de mee opgekomen aanvoerder Floris van der Weijden, die zoals wel vaker, knap met het hoofd de 0-2 op het scorebord zette. Weer een kwartier later bracht opnieuw Tommy Westphal, invaller Mike (tweelingbroer van Jimmy) Andeweg in stelling, die op beheerste wijze de 0-3 eindstand liet aantekenen. Al met al een volkomen verdiende overwinning voor het collectief van de trainers Alblas en Trouw en een prachtig einde van de reguliere competitie met het bereiken van de nacompetitie als hoofdprijs, dit alles op basis van gepassioneerde inzet, teamgeest en bij vlagen uitstekend voetbal. Het Z.B.V.H. legioen kijkt verlangend uit naar het toetje waarin Hercules de komende weken in een tweestrijd met 3e-klasser v.v. D.F.S. uit Burgh-Haamstede, mag strijden voor een plaats in de 3e klasse.