Sparta voor één avond een beetje Zeeuws (VIDEO)

ROTTERDAM – Het Jupiler League duel tussen Sparta en Telstar stond vrijdagavond voor een klein deel in het teken van Zeeland. De thuisploeg uit Rotterdam had een kleine 1000 bezoekers uit onze provincie uitgenodigd voor een Zeeuwse avond.

JVOZ
Sparta werkt sinds dit seizoen nauw samen met de JVOZ, de jeugd voetbal opleiding Zeeland. ‘Het leek ons daarom ook wel leuk om de Zeeuwen eens een avondje bij ons uit te nodigen’, aldus Dolf Roks die zelf uit Zierikzee komt en nu het hoofd van de jeugdopleiding is bij Sparta.Zeeuwse jeugd bij Sparta
In het verleden speelden onder meer bekende Zeeuwen als Danny Blind en de broers De Nooijer voor Sparta. ‘Maar we hebben nu ook zes, zeven Zeeuwse jeugdspelers op het Kasteel, waarvan Rick van Drongelen op dit moment het dichtste bij de eerste selectie zit’, aldus Dolf Roks.
omroep_zeeland_tweet_sknwk_bezoek_sparta
‘Spartaans middagje’
Onder de kleine 1000 Zeeuwse bezoekers zaten vooral veel voetballers van jeugdteams. Zo kwam onder meer S.K.N.W.K. met een delegatie naar Rotterdam. Roks hoopt stiekem dat veel jeugdspelers later fan worden van Sparta: ‘Vroeger gingen veel Zeeuwen naar RBC. Nu gaan er veel naar Breda voor een ‘avondje NAC’, maar waarom zou dat niet een Spartaans middagje kunnen worden?’
Telstar verliest
Sparta won het duel overigens met Telstar overigens met 2-1. De enige Zeeuw stond niet bij Sparta, maar bij de bezoekers uit Ijmuiden op het veld. Thomas van den Houten uit Goes speelde de hele wedstrijd bij Telstar en kreeg in de tweede helft een gele kaart.