S.K.N.W.K. 1 pakt drie punten tegen SC Stavenisse 1 in zeer matige wedstrijd

S.K.N.W.K. 1 moest gisteren op eigen terrein aantreden tegen SC Stavenisse 1. Met de uitwedstrijd van vorig seizoen nog in het achterhoofd (1-0 nederlaag) zou je denken dat de ploeg dan wel gewaarschuwd was. Maar wie gisterenmiddag toeschouwer was op het zonnige sportpark ‘Het Springer’ kwam bedrogen uit. Het enige positieve van deze middag waren de drie punten. Na de prima wedstrijden tegen de topploegen Hansweertse Boys 1 (2-1 winst) en vorige week Z.S.C. ’62 1 (1-6 winst) was het gisterenmiddag allemaal veel minder. Er werd te veel gelopen met de bal en dan krijg je waar Stavenisse op zit te wachten, namelijk duels.

DSC01242

Al snel was duidelijk dat de thuisploeg meer in balbezit zou zijn deze middag. De opponent speelde een opportunistisch spelletje en S.K.N.W.K. mocht proberen in de combinatie op zoek te gaan naar kansen. Echter was het baltempo erg traag deze middag. En was de passing voorwaarts was het vervolg te slordig. Veel balverlies aan Nieuwerkerse-zijde en ook veel te veel lopen met de bal in plaats van de bal het werk te laten doen.

DSC01247

Toch had de thuisploeg tot 3x toe op voorsprong moeten komen. Eerst is het verdediger Remon de Jonge die bij een corner mag inkoppen. Helaas gaat zijn kopbal naast in plaats van in het doel. Topscorer Robert Padmos kreeg de tweede goede mogelijkheid. Hij ging alleen door op de doelman van SC Stavenisse. Echter toen het leek dat hij deze al had gepasseerd, wist de keeper nog knap de bal van Padmos zijn voeten te plukken en zijn ploeg dus te behouden van een achterstand.

DSC01359

Tegen het einde van de 1e helft nog een goede kans voor Stefan Vermeer. Hij was alles en iedereen al gepasseerd, maar zijn bal wordt nog net voor de doellijn door een verdediger van de rood/gelen weggewerkt en zodoende bleef de stand dus 0-0. Dit is dan ook gelijk de ruststand.

DSC01318

Aanvoerder Maarten Padmos was in de rust overigens achter gebleven met hamstringklachten. Zijn vervanger was Justin de Bruine. Overigens hoop je dan dat in de rust de juiste afspraken worden gemaakt. Misschien dat dit trouwens wel is gedaan, maar in de wedstrijd was er weinig van te zien. Doordat het bij de thuisploeg maar niet wil vlotten, krijg je tijdens zo’n duel dan ook onderling wat frustraties. Dit werkt allemaal niet mee in ‘het proces’ en dit speelt de tegenstander alleen maar in de kaart.

DSC01374

Als S.K.N.W.K. dan een vrije trap krijgt na een kwartier spelen, kunnen we eindelijk juichen. Overigens is de vrije trap in eerste instantie zoals het spel van de thuisploeg is, slecht dus. Echter Remco v/d Berge is alert en weet de rebound in één keer hard en laag binnen te schieten, 1-0. Hopelijk geeft deze treffer S.K.N.W.K. wat inspiratie. Aan Nieuwerkerkse zijde mag dan ook B-junior Julian van Nieuwenhuize nog invallen voor de moegestreden Stefan Vermeer.

DSC01393

Ze proberen de voorsprong dan wel verder uit te bouwen, maar het is allemaal net niet deze middag. Overigens heeft dit waarschijnlijk ook gewoon te maken met de tegenstander. In het verleden was dit eigenlijk bij voorbaat al een gelopen wedstrijd, maar tegenwoordig is SC Stavenisse niet meer ‘het lelijke eendje’ van de 4e klas. Ze spelen altijd met passie en strijd en daar heeft S.K.N.W.K. het deze middag (ook) gewoon (weer) erg lastig mee.

DSC01377

Als iets voor half vijf scheidsrechter De Boer dan fluit voor het eindsignaal zijn de punten gelukkig in de knip. Bij het horen van de overige uitslagen is S.K.N.W.K. 1 nu zelfs alleen trotse koploper in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1. A.s. zaterdag taak om deze koppositie te verdedigen. Hiervoor opnieuw een lastig karwei voor de blauw/zwarten, want ze moeten namelijk op bezoek bij de andere blauw/zwarten uit deze klasse, Smerdiek 1.

DSC01378

Aftrap van Smerdiek 1 – S.K.N.W.K. 1 is a.s. zaterdag, 10 oktober 2015, om 15:00 uur.

DSC01397

3 reacties op "S.K.N.W.K. 1 pakt drie punten tegen SC Stavenisse 1 in zeer matige wedstrijd"

  1. Juust, VOL GAS !!

  2. Nuchter | 04-10-2015 at 18:37 |

    3 punten = 3 punten

  3. Abrakadabra | 04-10-2015 at 12:22 |

    SKNWK-Stavenisse 1-0

    De aanhang van SKNWK was ervan overtuigd dat dit niet het elftal was dat verleden week ZSC`62 versloeg.Het leek wel of ze drugs of alcohol in de benen hadden.Vanmiddag hadden ze zware benen,vooral de voorhoede spelers.Maar van achter mankeerde er ook van alles aan.WAt heb je nu aan een verre trap naar voren.Waarom niet in de breedte een bal te plaatsen.Daar kom je toch veel verder mee.Trainer de Jonge heeft daar al verscheidene keren op gewezen.En dan houw je de bal in de ploeg.Maar ja die backs houden het vizier op recht voor uit. En zo raak je de bal in een wirwar van spelers kwijt. En vanmiddag hadden we geen links of rechtsbuiten.Alleen die invallers maakten er nog wat van.Volgende week Smerdiek uit,dan moet er echt beter gespeeld worden. Een reden temeer want de Smerdiekenaren verloren met 3-1 van Vrederust. Ze zullen er op gebrand zijn om thuis te winnen.WE zien Julian van Nieuwenhuize en Justin de Bruine graag terug bij de beginopstelling A.S wwek

Reacties gesloten.