Tikkie Terug Deel 205 – S.K.N.W.K. 1 periodekampioen (1995-1996)

Voor deze editie van ‘Tikkie Terug’ weer eens een foto uit eigen archief. S.K.N.W.K. 1 is op dit moment volop in de race om de 1e periode. Dat is voor S.K.N.W.K. geen nieuws, want de afgelopen 26 jaar deed S.K.N.W.K. maar liefst 13x mee aan de na-competitie. Zo ook in het seizoen 1995-1996. Tijdens de uitwedstrijd bij Terneuzense Boys 1 (op zaterdag 11 mei 1996) wisten de blauw/zwarten de wedstrijd met 2-3 te winnen. Wilco de Valk 2x en Martijn Neele verzorgden de doelpunten namens S.K.N.W.K. In het laatste kwartier van dit duel kreeg S.K.N.W.K. het nog lastig, omdat Martijn Neele een rode kaart had gekregen nadat hij doelman Leon Quik had geassisteerd op de doellijn (hij tikte de bal met de hand uit het doel). Doordat de Nieuwerkerkse ploeg stand hield, werd een periodetitel in de wacht gesleept.

Uiteindelijk redde het S.K.N.W.K. het weer niet via de na-competitie. Eerst werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Kruiningen 1. Twee dagen later was S.S.V. ’65 1 met 3-2 te sterk voor S.K.N.W.K. Omdat S.S.V. ’65 ook van Kruiningen wist te winnen, waren zij de ploeg de promoveerde. Overigens zou S.K.N.W.K. 1 het seizoen erop opnieuw een periodetitel winnen. Echter toen was ‘deze’ niet nodig, omdat via het kampioenschap promotie werd afgedwongen naar de 2e klas K.N.V.B.

tikkie_terug_deel_205_sknwk1_periodekampioen_1995_1996

Staand v.l.n.r.: Jan de Jonge, Laurens Kik, Joop Wandel, Jan-Jaap Padmos, Wilco de Valk, Michèl Flikweert, Martijn Neele, Erwin Theunisse, Mark den Haan, Cees Willemse, Harald Kesteloo. Zittend v.l.n.r.: Kees-Jan van Nieuwenhuize, Ronnie de Bruine, Leon Quik, Jacky de Bruine, Oby Kikstra, Peter v/d Cingel.