Tweede oefenduel S.K.N.W.K. 1 eindigt wel in overwinning

Na de grote nederlaag vorige week op het kunstgras van M.Z.V.C. 1 (5-2) moest S.K.N.W.K. 1 gisteren aantreden tegen Bevelanders 1. Door de hevige regenval van afgelopen week kon de wedstrijd niet worden gespeeld bij Bevelanders, daarom ook deze keer op kunstgras. Er kon namelijk om 16:30 uur worden afgetrapt op sportpark ‘Volharding’ te Bruinisse.

P1450328

Aan Nieuwerkerkse-zijde overigens een weekje voor de start van de competitie best nog wel wat afwezigen. Zo ontbraken gisteren o.a. de topscorer van S.K.N.W.K. 1, Robert Padmos, broer (en aanvoerder) Maarten Padmos, Carlo v/d Maas en Robert Uijl. Aan de andere kant, biedt dit dan weer mogelijkheden voor andere spelers om zich te laten zien.

P1450353

Met Bevelanders 1 als tegenstander (een ploeg die dit seizoen acteert in de 4e klasse A) een mooi meet moment om te kijken of de blauw/zwarten klaar zijn voor de 2e seizoenshelft die ijs en weder dienende volgende week start met de topper op sportpark ‘Het Springer’ tussen de nummers één en twee van de vierde klasse B S.K.N.W.K. 1 en Rillandia 1.

P1450360

De eerste helft was net als vorige week nog niet van het nivo dat je kan en mag verwachten van S.K.N.W.K.. Erg zwak in de passing, veel balverlies, weinig coaching. Bij een van de zeldzame goede aanvallen in dit eerste bedrijf weet S.K.N.W.K. overigens wel op voorsprong te komen. Via Machiel Schot komt de bal bij Stefan Vermeer en deze weet keurig de eerste treffer voor S.K.N.W.K. te produceren, 1-0.

P1450368

Toch zal de ruststand 1-1 zijn. De blauw/zwarten krijgen namelijk nog een vrije trap tegen als doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. bij het uittrappen van de bal volgens de scheidsrechter hands heeft gemaakt. De toegekende vrije trap wordt breed gelegd en langs de muur in de korte hoek tegen de touwen gewerkt. Hierdoor dus een gelijke stand met de rust.

P1450409

In de 2e helft gaat het bij S.K.N.W.K. allemaal iets vlotter en sneller. Dit resulteert in het eerste kwartier in een paar schitterende aanval. Eén daarvan wordt weer omgezet in een treffer. Het is de ingevallen Ali Zaman die de bal keurig over de doelman tegen de touwen werkt, 2-1 in het voordeel van S.K.N.W.K. Echter ook nu is de voorsprong maar van korte duur, want bij één van de spaarzame tegenstoten in de 2e helft van Bevelanders ontbreekt de rugdekking volledig en kan de stand opnieuw gelijk worden gemaakt, 2-2.

P1450437

Inmiddels is het volledig donker, koud, guur (er kwam zelfs tijdens de 1e helft nog een flinke hagelbui naar beneden). Als inmiddels iedereen verlangt naar het eindsignaal en dus vrede heeft met een gelijke stand, zijn Remco v/d Berge en Machiel Schot van S.K.N.W.K. anders van mening. Zij zetten samen nog een hele mooie en snelle aanval op en het is Schot die de bal prima binnenwerkt. Dus 3-2  en dit betekent gelijk einde wedstrijd,want er wordt niet eens meer afgetrapt.

P1450452

Deze week hopelijk wel gewoon 2x trainen (het is helaas in dit nieuwe jaar nog niet gelukt om 2x in de week ‘normaal’ op het veld te trainen) en dan dus zaterdag de kraker tegen Rillandia. Als de blauw/zwarten zo spelen als beide 2e helften van de laatste 2 oefenwedstrijden dan kan dit zeker tot een goed resultaat leiden. Echter als ze zo spelen als in de 1e helft van afgelopen twee oefenduels dan wordt het een lastige opgave, want Rillandia zal tot de tanden toe gewapend zijn. We zijn met zijn allen erg benieuwd.

P1450462

Voor S.K.N.W.K. wacht trouwens een pittige seizoensherstart, want na aankomende zaterdag Rillandia wachten achtereenvolgens Hansweertse Boys (30 januari 2016, uit) en Z.S.C. ’62 (13 februari 2016, thuis). We kunnen na deze drie wedstrijden best een goed beeld krijgen of de blauw/zwarten titelkandidaat blijven of dat ze een pas op de plaats maken…….

Succes !!

P1450479

3 reacties op "Tweede oefenduel S.K.N.W.K. 1 eindigt wel in overwinning"

1. Hocus Pocus | 20-01-2016 at 06:29 |

Tactisch inzicht vergroten door conditie en snelheid te trainen?

Meer iets voor Tita Tovenaar.

2. Simsalabim | 17-01-2016 at 12:33 |

Dusssssss

3. Abrakadabra | 17-01-2016 at 12:13 |

Mooi deze oefenwedstrijd dat die gewonnen is.Maar de eerste helft,trouwens ook tegen mzvc was niet best. De volgende wedstrijd tegen Rillandia moet anders kan ik me voorstellen.Een bal die uitgeschoten wordt door welke keeper dan ook,zweeft lang in de lucht,genoeg tijd om er na toe te gaan die er het dichts bij staan.Jullie moeten niet bang zijn om die wedstrijd aan te gaan.Er zal getraind moeten worden op konditie en op snelheid.Veel succes mannen van SKNWK.