Met 10-0 is DFS het tiende slachtoffer op rij

Logo RudeStats

Na een weekje zweten op het ziekbed is RudeStats weer in de lucht. Dank voor de blijken van ongerustheid. Bewaar die blijken nu maar voor DFS, want de derdeklasser uit Burgh-Haamstede was zaterdag de vierde Zeeuwse club die dit seizoen dubbele cijfers om de oren kreeg. Den Bommel, de ploeg van de in Zeeland niet onbekende trainer Henk Schouten, won met 10-0.

Den Bommel is aan een opmerkelijk reeks bezig. Met vijf punten uit de eerste acht duels leek de ploeg een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. Sindsdien heeft Den Bommel echter alles gewonnen. De 10-0 tegen DFS was derhalve de tiende opeenvolgende overwinning. Den Bommel is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats, maar de afstand met koploper DBGC lijkt te groot (11 punten).

DFS en Den Bommel stonden na acht duels saampjes onderaan. Voor DFS is er sindsdien weinig veranderd. Nou ja, de ploeg komt steeds dichter bij de derde klasse. Hoe nijpend de situatie is, illustreert het gegeven dat DFS zaterdag voor het eerst in zijn KNVB-tijd met dubbele cijfers verloor. Winnen met 10-0 deed het zelf al ‘s (in januari 2007 tegen Goes zaterdag), verliezen niet.

In de afgelopen twintig jaar zijn er op Schouwen-Duiveland nu nog maar vier clubs die nimmer met dubbele cijfers verloren in de standaardcompetitie. Zie de tabel.

rudestats_dfs_10nul

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/