S.K.N.W.K. 1 heeft aan 19 minuten genoeg voor ruime overwinning op W.I.K. ’57 1

Voor de blauw/zwarten stond gisteren op het eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen W.I.K. ’57 1 op het programma. Het wordt een zeer eentonig verhaal, maar op de grasmat op het hoofdveld van S.K.N.W.K. (overigens ook op het 2e veld) kan van normaal voetbal geen sprake zijn. Het veld is zo dramatisch dat de bal alle kanten op stuitert en dat men van geluk mag spreken dat er geen blessures zijn opgelopen. Het wordt echt tijd dat hier iets aan gedaan wordt !!

P1280500

Overigens was de start van de koploper in de 4e klas B voortvarend. Al binnen de minuut had het zo maar 1-0 kunnen staan. Het was Robert Padmos met de prima aktie op de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij de ingelopen Stefan Vermeer. Hij schoot bij de 1e paal prima in, maar de redding van de keeper van W.I.K. ’57 1 mocht er zijn. Een corner was wat over bleef voor de thuisploeg.

P1280506

Het vervolg was een gelijk opgaande strijd. Ook de gasten lieten een aantal keer van zich spreken met corners of vrije trappen. Thuisclub S.K.N.W.K. ging ook op zoek naar treffers. Na 23 minuten spelen, valt de 1e treffer. En eigenlijk zo maar uit het niets. Het is Emiel Kuijten met de assist en Remco v/d Berge weet in het drukke 16-metergebied als eerste zijn voet tegen de bal te zetten, 1-0.

P1280517

Voor S.K.N.W.K. is dit het sein om even gas te geven. Amper 19 minuten later is het arme W.I.K. ’57 1 van de schrik bekomen en staat de teller inmiddels op 5-0 !! Vijf minuten na de 1-0 is het 2-0. Aanvoerder Maarten Padmos gaat goed door en bereikt linkerspits Stefan Vermeer. Hij neemt de bal prima aan en ramt hem daarna snoeihard in de kruising.

P1280536

Binnen 3 minuten is het dan ook al 3-0. Het is opnieuw Remco v/d Berge die eerst nog op de keeper strand, maar daarna in de rebound met een halve omhaal de bal over de keeper binnen weet te werken. Deze zelfde v/d Berge staat ook aan de basis van de 4-0 als hij vier minuten na zijn 2e treffer de bal op eigen helft weet te bemachtigen. Hij gaat dan over de linkerflank door tot aan het 16-meter gebied van W.I.K. ’57. Daar wordt hij onreglementair ten val gebracht en dit bezorgt S.K.N.W.K. een strafschop.

P1280587

Maarten Padmos belast zich met deze pingel en hij schiet beheerst de 4-0 binnen. En dan nog is het niet klaar. Het slotakkoord van deze eerst helft is voor topscorer bij S.K.N.W.K. 1 Robert Padmos. Beheerst met zijn linkerpootje schiet hij zijn 23e van het seizoen tegen de blauw/zwarte netten en zet de thuisploeg op een zeer comfortabele 5-0 voorsprong. De wedstrijd is dan dus eigenlijk binnen 19 minuten gespeeld.

P1280613

De 2e helft is zoals men eigenlijk kon verwachten. Voor S.K.N.W.K. 1 was de buit binnen. Dit was terug te zien aan het matige spel. W.I.K. ’57 1 werd zo’n 15 minuten voor het einde van dit duel nog in staat gesteld om de eer te redden. Eindstand wordt dan 5-1.

P1280610

Na afloop van de wedstrijd nog een mooi berichtje als blijkt dat Z.S.C. ’62 1 met 2-3 heeft verloren van Vosmeer 1. Zij haken dus af in strijd om de titel. Deze gaat met nog 3 duels te spelen tussen S.K.N.W.K. 1 en Rillandia 1 . De voorsprong van S.K.N.W.K. 1 op ‘Rilland’ is nog steeds 4 punten. Z.S.C. ’62 heeft inmiddels 7 punten achterstand.

P1280615

Aankomend weekend is er geen programma. De week erop, zaterdag 23 april a.s., hervat S.K.N.W.K. de titelstrijd in Bergen op Zoom tegen D.O.S.K.O. 1. Voor Rillandia staat het uitduel tegen S.P.S. 1 gepland. De boodschap voor de blauw/zwarten is ‘eigenlijk’ heel simpel: geen puntverlies !!

P1280631

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 heeft aan 19 minuten genoeg voor ruime overwinning op W.I.K. ’57 1"

1. Eddie Kiesenberg | 10-04-2016 at 11:49 |

Sorry dat ik weer reageer maar ik lees elke keer dat het veld zo slecht is en blessures kan op leveren.
    Maar we betalen nog steeds veld huur ik zeg keur het veld een keer af.
    Nog een advies stuur een bericht naar Fred Kramer raadslid hij is hier ook mee bezig binnen de gemeente.

2. Abrakadabra | 10-04-2016 at 11:31 |

SKNWK WIK ` 57 5-1
    Vijf coals in de eerste helft.Wat moet dat dan niet worden in de tweede helft.Wie aan de tien dacht kwam bedrogen uit. Want SKNWK scoorde niet meer.Twee doelpunten van Remco v/d Berge, 1 van Stefan Vermeer,1 van Maarten Padmos, en 1 van Robert Padmos en dat was het dan.De tweede helft was voor Wik `57.Zij waren veel aan de bal,wat resulteerde in een tegen doelpunt 5-1.Zij konden nog het best weg op dit belabberde veld.Over 14 dagen tegen Dosko op misschien wel een beter veld.Zit er nog een oefenpartij in tegen bijvoorbeeld Duiveland?