Slechts één speler scoorde vaker dan Dave den Boef

Logo RudeStats

Het moet gek lopen wil Dave den Boef geen Zeeuwse topscorer in de nacompetitie worden. De aanvaller van Tholense Boys staat op zeven doelpunten. Alleen Vlissingen komt in de nacompetitie nog in actie, zondag thuis tegen EDO. Josimar Pattinama en/of Abdoe Abdenbi (beiden staan op drie) moeten dan flink uit hun slof schieten om hem nog te passeren.

Klik hier voor de Zeeuwse topscorers in de nacompetitie.

Den Boef scoorde in drie van de vier nacompetitieduels van Tholense Boys. Alleen in het laatste en beslissende treffen met Oostkapelle bleef hij droog staan. Zijn vier treffers tegen Yerseke – de ruggengraat van een 5-3-overwinning – springen er natuurlijk uit. Zijn eerste achtervolger met zes goals is Sebastiaan de Meijer die in alle vier duels van Corn Boys scoorde.

Den Boef is de opvolger van Masoud Osmanie, die vorig seizoen met zes doelpunten Zeeuws topscorer in de nacompetitie was. Den Boefs zeven treffers zijn in de historie slechts door één speler overtroffen. Zie de tabel.  Niels van de Moezel scoorde in 2000 maar liefst tien keer in de nacompetitie voor ZSC’62. Het was niet eens voldoende voor promotie.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/