Rogier Veenstra is frontman nieuwe generatie trainers

Logo RudeStats

Rogier Veenstra debuteert zondag als hoofdtrainer van Zeelandia Middelburg. Op eigen veld speelt hij in de tweede klasse met zijn manschappen tegen Madese Boys. Daarmee is hij de vijfde hoofdtrainer dit seizoen die debuteert in het Zeeuwse amateurvoetbal. Met andere woorden: er komt een nieuwe generatie aan.

Het vijftal betreft trainers die ook als speler een redelijk prominente carrière hebben gedraaid. Veenstra was profvoetballer, Pim Bruins (Krabbendijke) speelde in de jeugd van Feyenoord en jarenlang bij de betere Zeeuwse clubs, Perry Snoep (SKNWK) was bij RBC een beloftevolle speler en Salim Ben Sellam (Zeeland Sport) is nog altijd een sterkhouder bij VC Vlissingen.

Edwin In de tenslotte Weij heeft in z’n eentje meer gescoord in het Zeeuwse amateurvoetbal (voor Rillandia) dan de vier genoemde spelers/trainers hiervoor. De nieuwe generatie trainers stamt dus uit de school van de ervaringsdeskundigen. Rogier Veenstra mag zich daarvan de frontman noemen omdat hij meteen een tweedeklasser onder zijn hoede heeft.

veenstra

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/