Nu het jaar 2016 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2016 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag april 2016.

Diverse sponsoren hebben hun sponsorcontract met S.K.N.W.K. verlengd. De bedrijven die het contract met S.K.N.W.K. hebben verlengd zijn:

Café Charlie

Namens S.K.N.W.K. willen we hen hartelijk danken voor de opnieuw toegezegde steun aan de blauw/zwarten.

3 april:

Prima en terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 bij Halsteren 1

Voor S.K.N.W.K. 1 stond gisteren de zeer lastige uitwedstrijd bij Halsteren 1 op het programma. Lastig, omdat Halsteren altijd een moeilijk te bespelen opponent is voor de blauw/zwarten. Daarnaast worden de wedstrijd bij Halsteren altijd afgewerkt op een inmiddels zeer verouderd kunstgrasveld. En omdat er dan ook nog een wedstrijd voorafgaand aan dit duel wordt gespeeld, kan zelfs de warming-up slechts 10 minuten worden afgewerkt op het speelveld zodat er eigenlijk ook helemaal geen mogelijkheid is aan het veld te wennen. Echter de blauw/zwarten bleken heer en meester deze middag. Het enige verwijt dat ze zichzelf kunnen en moeten maken, is dat in de 2e helft de score niet werd opgevoerd. Zodoende bleef het dus onnodig spannend, maar werd uiteindelijk een mooie en terechte 0-1 overwinning geboekt. Dus weer ‘gewoon’ drie punten voor S.K.N.W.K. 1. Dit overigens onder het toeziend oog van behoorlijk wat S.K.N.W.K.-support !!

P1270857

Na wat aftasten in de beginfase bleek al snel dat thuisploeg Halsteren compact speelde en inzakte op eigen helft. Lastig dus om hier door heen te komen. Daarnaast was er aan spits Robert Padmos een mannetje opgeofferd die het fysieke geweld niet schuwde. Na drie flinke schoppen, werd de boosdoener dan eindelijk op de bon geslingerd, zodat deze in het vervolg niet meer kon uitrichten…..

P1270868

In de 10e minuut was Padmos weg bij zijn tegenstander, maar zijn prima geschot werd gekeerd door de keeper. In het vervolg van het duel was het S.K.N.W.K. dat dicteerde. Doelman Mike Bakker moest slechts in aktie komen bij was afstandschoten, maar hij werd dit duel niet getest. Overigens wist ook S.K.N.W.K. 1 in de eerste helft nog geen kansen af te dwingen. Net voor het verstrijken van de 1e helft dan bijna toch raak. Remco v/d Berge geeft de assist, maar het schot van Robert Padmos gaat voorlangs. Zodoende een 0-0 ruststand.

P1270963

Zaak is dat S.K.N.W.K. de rust bewaard en niet te geforceerd op zoek gaat naar (een) treffer(s). Ze zijn de betere ploeg en hoeven eigenlijk niets te vrezen. Toch is het wel lekker dat in de 2e minuut van  de 2e helft de treffer al valt. Een corner vanaf de linkerkant wordt door Remco v/d Berge goed voorgegooid. Eerst is het Robert Padmos die de bal afdrukt, maar de keeper weet te redden. Daarna is het broer en aanvoerder Maarten Padmos die tot 3x toe de rebound krijgt. Eerst raakt hij een been van een tegenstander. Daarna weet de keeper redding te brengen, maar bij de 3e keer is het wel raak en rolt de bal over de doellijn. Wat volgt is een flinke ontlanding !!

P1270964

Hierna is het S.K.N.W.K. dat de klok slaat. De eerst kans is opnieuw voor Maarten. Robert Padmos met de assist, maar de doelman van de thuisploeg stopt de bal met zijn benen. Dan is het Machiel Schot die twee dotten van kansen om zeep helpt. Eerst weet hij een assist van Remco v/d Berge niet op waarde te schatten. In plaats van in één keer te schieten, wil hij de bal nog aannemen. Hierbij verliest hij de controle en is de kans verkeken.

P1270972

Bij een vrije trap hoog voor het Halsteren doel gaat de keeper onder de bal door. Machiel Schot krijgt de kans, maar helaas controleert hij de bal met zijn arm. Ook deze kans verkeken. Remon de Jonge probeert het dan van afstand, maar ook nu komt de keeper als overwinnaar uit de strijd. En dan is het toch bijna raak aan de andere kant. Een speler van de thuisploeg probeert het ook van afstand. Zijn schot strand op een rug van een S.K.N.W.K.-verdediger, waardoor keeper Mike Bakker op het verkeerde been staat. Gelukkig gaat de bal naast het doel en is een corner het resultaat. Ook hieruit weet Halsteren niet gevaarlijk te worden.

P1270977

Stefan Vermeer (hij viel in voor de moegestreden Machiel Schot) krijgt nog een mogelijkheid, maar hij schiet recht in de handen van de keeper. Remco v/d Berge dan met de kans op de 0-2, maar hij mikt te hoog. Niet veel later weer een prima aanval van de Nieuwerkerkers. Het is invaller Justin de Bruine met de prima assist. Nu is het Emiel Kuijten met dé kans, maar ook hij mikt te hoog en houdt het dus onnodig spannend.

P1280039

Iets voor vijf uur (de wedstrijd begon pas om 15:00 uur) dan het bevrijdende eindsignaal. S.K.N.W.K. 1 heeft een zeer lastige klip omzeilt. Ze zijn nog steeds de trotse koploper van de 4e klas B. Met nog vier wedstrijden te spelen, is de voorsprong op de concurrenten Z.S.C. ’62 1 en Rillandia 1 vier punten. A.s. zaterdag een derby voor S.K.N.W.K. als op het eigen sportpark ‘Het Springer’ W.I.K. ’57 1 uit Kerkwerve op bezoek komt. Aftrap is 14:30 uur.

P1280047

5 april:

Meer zon op het dakterras en ruimte voor o.a. een potje voetvolley

Gisteren zijn er twee bomen gerooid voor onze kantine. Hierdoor wordt er nu minder zonlicht tegen gehouden voor het dakterras. Daarnaast is er nu wat ruimte om hier ook te spelen/voetballen. Er is een net opgehangen zodat er o.a. voetvolley gespeeld kan worden.

dakterras_bomen_gerooid_2

dakterras_bomen_gerooid_3

dakterras_bomen_gerooid_4

8 april:

Keeper B-junioren Kenneth Boogerd met arm in het gips

Afgelopen weekend heeft onze keeper van de B-junioren, Kenneth Boogerd, met een potje voetballen een polsblessure opgelopen. Hierdoor zit zijn arm voorlopig in het gips en kan hij dus niet voetballen.

kenneth_boogerd_gips

Vanaf deze plaats willen we Kenneth beterschap toewensen en hopelijk kun je snel weer keepen. Sterkte !!

10 april:

Cupfighter S.K.N.W.K. D1 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Helaas eindigde voor S.K.N.W.K. D1 gisteren het bekeravontuur. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ speelden ze de kwartfinale tegen Unitas ’30 O12 1. Deze ploeg acteert tijdens de competitie in de 1e klasse terwijl S.K.N.W.K. D1 ‘slecht’ actief is in de 3e klasse. Best een groot verschil. Maar S.K.N.W.K. D1 streed voor wat het waard was en uiteindelijk verloren de blauw/zwarten nipt met 1-2 en mogen ze dus ondanks de nederlaag best een beetje trots zijn.

Overigens is dit voor de meeste spelertjes van dit team best ‘vreemd’ om nu (in de kwartfinale dus) al uitgeschakeld te zijn in het bekertoernooi. Immers vorig jaar verloren ze pas in de finale. Het jaar ervoor (toen nog als E-pupillen) wisten ze het bekertoernooi zelfs te winnen.

Jammer jongens, volgend jaar weer nieuwe kansen. En uiteraard nog heel veel succes in de competitie !!

10 april:

S.K.N.W.K. 1 heeft aan 19 minuten genoeg voor ruime overwinning op W.I.K. ’57 1

Voor de blauw/zwarten stond gisteren op het eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen W.I.K. ’57 1 op het programma. Het wordt een zeer eentonig verhaal, maar op de grasmat op het hoofdveld van S.K.N.W.K. (overigens ook op het 2e veld) kan van normaal voetbal geen sprake zijn. Het veld is zo dramatisch dat de bal alle kanten op stuitert en dat men van geluk mag spreken dat er geen blessures zijn opgelopen. Het wordt echt tijd dat hier iets aan gedaan wordt !!

P1280500

Overigens was de start van de koploper in de 4e klas B voortvarend. Al binnen de minuut had het zo maar 1-0 kunnen staan. Het was Robert Padmos met de prima aktie op de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij de ingelopen Stefan Vermeer. Hij schoot bij de 1e paal prima in, maar de redding van de keeper van W.I.K. ’57 1 mocht er zijn. Een corner was wat over bleef voor de thuisploeg.

P1280506

Het vervolg was een gelijk opgaande strijd. Ook de gasten lieten een aantal keer van zich spreken met corners of vrije trappen. Thuisclub S.K.N.W.K. ging ook op zoek naar treffers. Na 23 minuten spelen, valt de 1e treffer. En eigenlijk zo maar uit het niets. Het is Emiel Kuijten met de assist en Remco v/d Berge weet in het drukke 16-metergebied als eerste zijn voet tegen de bal te zetten, 1-0.

P1280517

Voor S.K.N.W.K. is dit het sein om even gas te geven. Amper 19 minuten later is het arme W.I.K. ’57 1 van de schrik bekomen en staat de teller inmiddels op 5-0 !! Vijf minuten na de 1-0 is het 2-0. Aanvoerder Maarten Padmos gaat goed door en bereikt linkerspits Stefan Vermeer. Hij neemt de bal prima aan en ramt hem daarna snoeihard in de kruising.

P1280536

Binnen 3 minuten is het dan ook al 3-0. Het is opnieuw Remco v/d Berge die eerst nog op de keeper strand, maar daarna in de rebound met een halve omhaal de bal over de keeper binnen weet te werken. Deze zelfde v/d Berge staat ook aan de basis van de 4-0 als hij vier minuten na zijn 2e treffer de bal op eigen helft weet te bemachtigen. Hij gaat dan over de linkerflank door tot aan het 16-meter gebied van W.I.K. ’57. Daar wordt hij onreglementair ten val gebracht en dit bezorgt S.K.N.W.K. een strafschop.

P1280587

Maarten Padmos belast zich met deze pingel en hij schiet beheerst de 4-0 binnen. En dan nog is het niet klaar. Het slotakkoord van deze eerst helft is voor topscorer bij S.K.N.W.K. 1 Robert Padmos. Beheerst met zijn linkerpootje schiet hij zijn 23e van het seizoen tegen de blauw/zwarte netten en zet de thuisploeg op een zeer comfortabele 5-0 voorsprong. De wedstrijd is dan dus eigenlijk binnen 19 minuten gespeeld.

P1280613

De 2e helft is zoals men eigenlijk kon verwachten. Voor S.K.N.W.K. 1 was de buit binnen. Dit was terug te zien aan het matige spel. W.I.K. ’57 1 werd zo’n 15 minuten voor het einde van dit duel nog in staat gesteld om de eer te redden. Eindstand wordt dan 5-1.

P1280610

Na afloop van de wedstrijd nog een mooi berichtje als blijkt dat Z.S.C. ’62 1 met 2-3 heeft verloren van Vosmeer 1. Zij haken dus af in strijd om de titel. Deze gaat met nog 3 duels te spelen tussen S.K.N.W.K. 1 en Rillandia 1 . De voorsprong van S.K.N.W.K. 1 op ‘Rilland’ is nog steeds 4 punten. Z.S.C. ’62 heeft inmiddels 7 punten achterstand.

P1280615

Aankomend weekend is er geen programma. De week erop, zaterdag 23 april a.s., hervat S.K.N.W.K. de titelstrijd in Bergen op Zoom tegen D.O.S.K.O. 1. Voor Rillandia staat het uitduel tegen S.P.S. 1 gepland. De boodschap voor de blauw/zwarten is ‘eigenlijk’ heel simpel: geen puntverlies !!

P1280631

16 april:

S.K.N.W.K. D1 is kampioen !!

S.K.N.W.K. D1 liet er vandaag geen gras over groeien. Door een ruime 0-7 overwinning op de enig overgebleven concurrent De Noormannen D1 zijn ze vandaag kampioen geworden !! Eén wedstrijd voor het eind van de competitie zijn ze al niet meer te achterhalen en dus de terechte kampioen !!

De stand op dit moment is als volgt:

sknwkd1_stand_per17042016

Aankomende zaterdag wacht nog de laatste (thuis)wedstrijd tegen D.Z.C. ’09 D1. Voor S.K.N.W.K. D1 nog een wedstrijd waarin ze kunnen proberen ongeslagen te blijven deze voorjaarscompetitie. Ook is D.Z.C. ’09 D1 de ploeg die S.K.N.W.K. D1 voor de winterstop nog dwars zat waardoor toen D.Z.C. ’09 D1 kampioen werd en S.K.N.W.K. genoegen moest nemen met een 2e plaats. Dus tijd voor revanche.

Vanaf deze plaats willen we spelers en begeleiding van S.K.N.W.K. D1 van harte feliciteren met hun kampioenschap !!

sknwkd1_kampioen_1516_voorjaar_2

23 april:

B-junior Jarno van Nieuwenhuize neemt volledige productie S.K.N.W.K. 3 voor zijn rekening

Logo topscorer

Vandaag, zaterdag 23 april 2016, kwamen slechts twee van onze vier seniorenteams weer in aktie. S.K.N.W.K. 1 won de lastige uitwedstrijd bij DOSKO 1 met 2-4. Het 3e speelde de uitwedstrijd tegen Bevelanders 3. Dit duel eindigde in 2-2.

S.K.N.W.K. 1 kwam door Robbert Uijl met 0-1 voor (voor Uijl zijn 3e doelpunt van de competitie) echter nog voor de rust was het thuisclub DOSKO dat met 2-1 voor stond. In de 2e helft stelde de blauw/zwarten gelukkig orde op zaken. Eerst was het Robert Padmos die met zijn 24e van het seizoen de ploegen op gelijke hoogte bracht. Invaller Ali Zaman zorgde met zijn 16e competitiedoelpunt voor de 2-3 voorsprong. Twee minuten later maakte ook Remco v/d Berge zijn 16e doelpunt van het seizoen en bepaalde de eindstand op 2-4.

P1290140

Vorige week scoorde Jarno van Nieuwenhuize al 1x namens S.K.N.W.K. 4 in de thuiswedstrijd tegen D.F.S. 3. Vanmiddag was hij tweemaal trefzeker namens S.K.N.W.K. 3. Zodoende heeft hij tot nu toe 3 doelpunten gemaakt bij de senioren dit seizoen.

Het 3e speelde in Kamperland de wedstrijd tegen Bevelanders 3. Met de rust stond S.K.N.W.K. 3 met 0-1 voor door een doelpunt van B-junior Jarno van Nieuwenhuize. Jarno scoorde na de rust ook de 0-2, maar toch kon S.K.N.W.K. 3 de punten niet mee nemen naar Nieuwerkerk. Het werd uiteindelijk 2-2.

Koploper op de topscorerslijst blijft Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) die vandaag dus niet ik aktie kwam. Hij blijft zodoende op 29 treffers staan. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) komt door zijn doelpunt op 24 en staat stevig op plaats twee. Dit komt dan weer, omdat Christian van Vossen (S.K.N.W.K. 3) vandaag een hele grote kans om zeep hielp en niet wist te scoren. Hij blijft 3e met 22 treffers tot nu toe.

De stand aan kop van de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K. is op dit moment als volgt: