A.s. donderdag 26 januari a.s. 2e Bijzondere Algemene Ledenvergadering (aanvang is 19:00 uur)

Als het goed is hebben alle leden via de e-mail een uitnodiging ontvangen voor twee bijzondere ledenvergaderingen. De eerste is al geweest op 12 januari 2017. De agenda van deze vergaderingen kent 1 agendapunt en dat is het voorstel waarin de besturen vragen om een principetoestemming voor een fusie van de 3 verenigingen. Indien de leden van de 3 verenigingen hiervoor goedkeuring verlenen zal er gewerkt gaan worden aan een definitief fusieplan. Deze uitnodiging is verstuurd naar alle leden van de 3 betrokken verenigingen. De besturen van SKNWK, SV Duiveland en SV Ouwerkerk roepen alle leden op om deze vergadering bij te wonen en gebruik te maken van zijn of haar stemrecht. In de bijlage bij dit nieuwsbericht is het fusievoorstel opgenomen.

20161215 Fusievoorstel ALV 3 verenigingen

Het is daarom nu aan de leden van SKNWK, SV Ouwerkerk en SV Duiveland om tijdens een stemming “ja” of “nee” te zeggen over een fusievoorstel. Voor een beslissende stemming op donderdag 12 januari 2017 moet volgens de statuten van SKNWK en SV Ouwerkerk minimaal 75% van het aantal leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn. Als dit zogenoemde quorum wordt gehaald dan kan tot stemming worden overgegaan. Voor SV Duiveland geldt deze eis tot een quorum niet. Wat wel voor alle drie verenigingen gelijk is, is dat van de geldig uitgebrachte stemmen minimaal tweederde deel het fusievoorstel moet ondersteunen. Als die steun niet wordt verkregen dan is het fusievoorstel hiermee verworpen. Wordt op donderdag 12 januari 2017 het quorum bij SKNWK en/of SV Ouwerkerk niet gehaald, dan volgt voor de betreffende vereniging(en) een tweede en beslissende vergadering. Om hiermee alvast rekening te houden is die datum bepaald op donderdag 26 januari 2017 om 19.00 uur. Hierbij is het aantal aanwezige leden niet langer een criterium. Ongeacht het aantal aanwezige leden wordt het voorstel dan geacht te zijn aangenomen als minimaal tweederde van het geldig aantal uitgebrachte stemmen het voorstel ondersteunt. Wordt hieraan niet voldaan, dan is het voorstel daarmee verworpen. Het stemrecht is per vereniging als volgt bepaald in de statuten:  Alle leden van SKNWK hebben stemrecht, zij het dat leden jonger dan 16 jaar één stem uitbrengen, leden van 16 en 17 jaar twee stemmen en leden van 18 jaar en ouder, drie stemmen. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, maar ieder lid kan in totaal niet meer dan twee stemmen uitbrengen (inclusief zijn eigen stem).  Alle leden van SV Duiveland hebben stemrecht. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid van 18 jaar en ouder. De gemachtigde kan echter in totaal niet meer dan twee stemmen uitbrengen (inclusief zijn eigen stem).  Alle leden van SV Ouwerkerk hebben stemrecht. Ieder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid van 18 jaar en ouder. De gemachtigde kan echter in totaal niet meer dan twee stemmen uitbrengen (inclusief zijn eigen stem).

Bij Duiveland is op 12 januari gestemd en is voor een eventueel fusie voorstel gestemd. Bij S.K.N.W.K. en Ouwerkerk werd het quorum niet behaald en wordt er dus a.s. donderdag, 26 januari 2017, opnieuw een Bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden (aanvang is 19:00 uur).