Duiveland en Ouwerkerk teleurgesteld

Logo Wereldregio

Duiveland en Ouwerkerk zitten, om het maar eens ouderwets te stellen, met de gebakken peren na het besluit van (de leden van) SKNWK het fusieproces met de twee genoemde clubs niet voort te willen zitten. 

De Oosterlanders beraden zich nu op een plan b en de kleinste club van Nederland is mogelijk volgend seizoen de kleinste club niet meer. Vanzelfsprekend wordt er door de betrokken voorzitters wisselend gereageerd op het afketsen van de voorgenomen plannen. Hans van der Have (Duiveland) en Ard Boogerd (Ouwerkerk) is het niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Ik heb het er persoonlijk slecht van gehad”, spreekt Van der Have zich uit. ,,Ik ben vol onbegrip. Dat is wat overheerst en teleurstelling.” En Van der Have is verrast. ,,Met name door de grote meerderheid”, doelend op de negentig procent nee-stemmers tijdens vergadering bij SKNWK van vorige week donderdag. ,,Ik hoopte dat we verder konden met dit proces. Voor mijn gevoel is dit ook het moment dit traject verder te bewandelen, ook gezien de instelling bij en het beleid van de gemeente.”

Collega Boogerd houdt een weinig beter gevoel over aan de uitslag van de Nieuwerkerkse stemming. ,,Ik ben er beroerd van. Weet je waarom? Omdat er niet alles is uitgehaald bij SKNWK. Dat gevoel heb ik. Maar het is gebeurd, ja.”

Voor Ouwerkerk is het mislukken van een eventuele fusie een flinke streep door de rekening. De zondagvereniging had van de KNVB dispensatie gekregen om spelers van SKNWK in zetten voor haar enige elftal. Gedurende dit seizoen mag dat nog, maar daarna is het voorbij met het ‘lenen’ van Nieuwerkerkse voetballers. ,,Dit was voor het middel om door te gaan”, zegt Boogerd. ,,Nu kan het wel eens einde verhaal zijn.”

Dit scenario is niet aan de orde op het Oostersportpark. ,,We gaan ons nu beraden”, meldt Van der Have, die zo’n vier jaar geleden de eerste gesprekken met de gemeente Schouwen-Duiveland over een mogelijke fusie startte. ,,Plan b gaan we eerst binnen het bestuur bespreken en dan met de leden. Het zal dan minder specifiek over voetbal gaan, maar welke rol we in de dorpsgemeenschap kunnen spelen. Ik wil wel iedereen binnen Duiveland complimenten geven hoe ze er mee omgegaan zijn. Met respect naar elkaar toe.”

Arnold Schiettekatte, voorzitter van SKNWK, wil nog niet inhoudelijk ingaan op de gevolgen van de keuze van zijn leden en houdt het bij het volgende: ,,We bespreken het besluit van de ledenvergadering eerst in een bestuursvergadering en daarna gaan we met andere gesprekspartners om de tafel.”