Vijf voordelen van de nieuwe speeldagenkalender

Bron: www.knvb.nl

De speeldagenkalender in het amateurvoetbal gaat op de schop. Dinsdag maakte de KNVB bekend dat je schoenen volgend seizoen later uit het vet kunnen, omdat de beker en competitie pas in september beginnen. In dit artikel geven we je vijf redenen waarom dit goed nieuws is.

Meer tijd om fit te worden

Niet alleen kan je dit jaar eindelijk eens op vakantie met je niet-voetbalvrienden (voor zover die bestaan), ook heb je – als je van vakantie terugkomt met een paar kilo’s teveel – nog tot het eerste weekend van september de tijd om weer helemaal fit te worden. Dan begint het bekertoernooi; de competitiewedstrijden beginnen in het weekend van 23 en 24 september.

Ideaal voor mooi-weer-voetballers

We kennen ze allemaal wel; teamgenoten (jij natuurlijk niet) die de trukendoos opengooien als de zon schijnt, maar niet thuis geven op een koude gure winterdag. Omdat het seizoen volgend jaar langer doorloopt, worden er meer wedstrijden in de lente gespeeld – met meer kans op mooi weer. Zo kunnen de mooi-weer-voetballers nog vaker hun briljante techniek etaleren.

Volgend seizoen hoef je nauwelijks nog je winterkleding te gebruiken.

Minder winterkleding

Je thermo-ondergoed en handschoenen hoef je volgend seizoen nauwelijks nog te gebruiken. Door de flexibele winterstop (na de normale winterstop) kan je club, in overleg met je tegenstander, wedstrijden tussen eind januari en begin maart zelf verplaatsen. Als het bijvoorbeeld echt koud wordt, hoeft je club niet meer te wachten op een afgelasting en kan de wedstrijd op tijd verplaatst worden.

Geen vrij meer vragen

Volgend seizoen hoef je niet meer met het schaamrood op je kaken te vragen of je een paar uur eerder weg mag op je werk of van school, omdat je ’s avonds een uitwedstrijd in de beker moet spelen. Bekerwedstrijden worden volgend seizoen namelijk in het weekend gespeeld en niet meer op doordeweekse avonden.

Geen zwart gat

Volgend jaar hoef je niet af te kicken van je voetbalverslaving als het amateurseizoen er op zit. De laatste competitiewedstrijden worden gespeeld in het weekend van 26 en 27 mei, de nacompetitie loopt tot en met 17 juni. Je valt daarna zeker niet in een zwart gat; het WK in Rusland begint namelijk op 14 juni. Mooi op tijd dus om direct door te gaan met de Oranjekoorts.

AMATEURVOETBAL START IN 2017 NA DE VAKANTIELees hier het nieuwsbericht over de speeldagenkalender van het seizoen 2017/’18.

1 reactie op "Vijf voordelen van de nieuwe speeldagenkalender"

  1. En de nadelen van deze opzet? Bijvoorbeeld keiharde velden (mei en juni). Velden die eerder moeten sluiten van een gemeente? En ja oranjekoorts hoef je niet te hebben, want het wordt helemaal niets met het Nederlands elftal om zich te plaatsen.

Reacties gesloten.