Bruse Boys heeft weer alle uitslagen mee

Logo Wereldregio

Met Bruse Boys gaat het bijzonder crescendo. Zelf wonnen de Bruenaren zaterdag met 2-0 van Nieuwdorp en zagen ze Serooskerke en Klundert weer verliezen waardoor de voorsprong op de nieuwe nummer twee, Axel, nu negen punten bedraagt.

De ploeg van trainer Marco Groeneveld was aanvankelijk zoekende omdat Nieuwdorp anders speelde dan verwacht. Na wat omzettingen kreeg de thuisploeg op sportpark Volharding, met bijvoorbeeld Koen van den Berge en Domenique van den Berge op de bank, meer controle in een wedstrijd die van Bruse Boys-zijde verre van sprankelde. Marco Ketting kopte zijn ploeg naar 1-0 en Mats Willemse knalde kiezelhard vanaf zestien meter de 2-0 binnen. Met opportunistisch voetbal probeerde Nieuwdorp na rust de aansluiting te forceren maar dezelfde Willemse redde koppend op zijn eigen doellijn. Hierna kreeg Bruse Boys nog wel kansen op een derde treffer, maar was Groeneveld vooral blij met het houden van de nul.

SKNWK maakte naar haar zeventiende wedstrijd een mooie sprongetje op de ranglijst van de derde klasse B. Na de derde 2-1-zege in vier wedstrijden zijn de Nieuwerkerkers van de elfde naar de achtste plaats geklommen en gaan ze onder over de geklopte tegenstander van zaterdag 11 maart. ,,Het was moeizaam”, sprak SKNWK-coach Perry Snoep achteraf. ,,In de eerste helft was er weinig beleving en wonnen we te weinig duels. In de tweede helft hebben we meer druk naar voren gegeven en daar had De Fendert moeite mee.”

In de vierde klasse A was Mark de Feiter bij FC De Westhoek de gevierde man. In en tegen Nieuwland legde hij met drie treffer een keurige basis voor een meer dan verdiende overwinning.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse:
SHO-MZC’11 4-1 (0-1 Rody Vermue)

Tweede klasse:
Bruse Boys-Nieuwdorp 2-0 (1-0 Marco Ketting, 2-0 Mats Willemse)

Derde klasse B:
SKNWK-De Fendert 2-1 (1-1 Remon de Jonge, 2-1 Remco van den Berge)

DHV-Duiveland 1-1 (0-1 Ronald Zwager)

Vierde klasse A:
Nieuwland-FC De Westhoek 0-4 (0-1 Mark de Feiter, 0-2 Sebastiaan van de Berg, 0-3 en 0-4 Mark de Feiter)

Vierde klasse B:
ZSC’62-WIK’57 6-1 (1-0, 2-0 en 3-0 Justin Vaane, 3-1 Bart van de Velde, 4-1 Lennart Padmos, 5-1 Nicky van der Velden, 6-1 Robin Provoost)