Onverwacht makkelijke middag voor Duiveland in derby

Logo Wereldregio

Na een zeer vroege tegentreffer zou je mogelijk een nog strijdbaarder en feller SKNWK verwachten. Echter, niets was minder waar. Duiveland won tamelijk eenvoudig met 2-0 van de ‘ploeg aan de andere kant van de N59’.

Nee, een derby was het allerminst, zaterdag op het Oostersportpark tussen de Oosterlandse en Nieuwerkerkse voetballers. Waar op sportpark Het Springer een aantal SKNWK’ers nog dachten aan een verdiend gelijkspel nadat Duiveland daar in het eerste duel met wat hangen en wurgen met 2-3 had gezegevierd, was de 2-0 meer dan verdiend en legde SKNWK de thuisploeg nagenoeg geen strobreed in de weg. Die matheid waren Wouter de Jonge, de maker van de openingstreffer, en een teleurgestelde SKNWK-coach Perry Snoep ook al opgevallen.

,,We hebben geen kansen weggegeven en zijn niet in de problemen geweest”, constateerde De Jonge terecht. ,,Het was een makkelijke middag, ja. We hadden verwacht dat ze zouden inzakken en dat we tegen een muur moesten voetballen. Maar ze kwamen er uit en dat bood voor ons weer ruimtes.” Dat eruit komen van SKNWK was met name na de snelle goal van Duiveland na een minuut en vijftig seconden. Hierna voetbalde SKNWK een halfuur wat beter dan Duiveland en kreeg ze wat kansjes. De beste mogelijkheid op een goal was die van Stefan Vermeer, die de bal vanaf rechts over de grond net langs de linkerpaal krulde. Snoep stipte die mogelijkheden aan in zijn betoog na afloop, maar moest vooral erkennen dat het er niet in zat in het streekduel. ,,Een stukje stress of zenuwen, ik weet niet wat het is. In wedstrijden waar je het moet laten zien, falen we gewoon. We waren veel te laf. Ik vond ons zeer slecht en daar baal ik van.”

De Jonge, refererend aan de treffers twee minuten na het beginsignaal en na vier minuten in de tweede helft: ,,We scoorden precies op de goede momenten”. De eerste goal kwam van zijn voet bij de tweede paal nadat Ronald Zwager een vrije trap richting die kant had getrapt. Dezelfde Zwager had voor rust het duel al min of meer kunnen beslissen maar alleen voor SKNWK-doelman Mike Bakker mikte hij te hoog. Ook nog voor de pauze schoot Robbert de Bruine op de paal. Dezelfde Bakker ‘besliste’ eigenlijk de wedstrijd vlak na rust. Een ogenschijnlijk makkelijke bal liet hij los waarna Robbert de Bruine er heel handig een voet tegenaan duwde. Tergend langzaam rolde de bal vervolgens in het legde doel achter Bakker: 2-0. Met deze goal was de tweede helft bijna verteld. Meer dan een bal van SKNKW op de lat, nog twee goede kansen voor Duiveland en een derde invalbeurt op rij voor Leen IJzelenberg is het wedstrijdverhaal eigenlijk wel verteld.

Op de stand van de derde klasse B is Duiveland qua verliespunten de derde ploeg en is het zicht op Zwaluwe en Tholense Boys nog niet helemaal vertroebeld. De Jonge: ,,Er moet een periode voor ons inzitten”. En over de twee beste ploegen tot nu toe: ,,Het zijn twee zware, maar daar zijn we ook niet weggespeeld”. Voor SNWK blijft na de eerste nederlaag van 2017 het doel hetzelfde: rechtstreeks handhaven. En op zo’n plek staan de Nieuwerkerkers nu.