Voorbeschouwing competitie S.K.N.W.K. 1 seizoen 2017-2018 (door: Joris Spitholt)

Na de aankomende bekerwedstrijden tegen Philippine en Aardenburg staat ook voor het 1e elftal een nieuw seizoen voor de deur. Komend seizoen speelt S.K.N.W.K. 1 in de 4e klasse A, waar in het verleden het 1e nog vaak werd ingedeeld in de 4e klasse B. Hieronder een kleine voorbeschouwing van de verschillende tegenstanders die het elftal tegen gaat komen.

 

Colijnsplaatse Boys 1

Net als S.K.N.W.K. 1 is Colijnsplaatse Boys 1 gedegradeerd naar de 4e klasse, nadat het slechts één seizoen in de 3e klasse heeft geacteerd. Net als ons 1e elftal degradeerden zij ook pas op de laatste speeldag van het seizoen officieel, aangezien het nog een kleine kans had om de nacompetitie voor handhaving te halen. Het team speelde al twee keer in de beker en won hierin van SEOLTO 1 (2-1) en speelde het gelijk tegen SC Stavenisse 1 (2-2).

 

De Noormannen 1

De PZC noemde het aan het einde van het voorbije seizoen ‘misschien wel de spannendste ontknoping uit het Zeeuwse amateurvoetbal’. De Noormannen ging in de 4e klasse A aan kop met 46 punten en was slechts één overwinning verwijderd van het kampioenschap, met Veere 1 en Bevelanders 1 op een minimale afstand van slechts 1 punt. Op de laatste speeldag verslikte de ploeg zich echter in Veere 1 en liep zo de titel mis, waar uiteindelijk Bevelanders 1 mee vandaar ging. In de nacompetitie wisten de Noormannen niet te winnen van Lewedorpse Boys, waardoor zij komend seizoen ‘gewoon’ in de 4e klasse A spelen. In de beker verloren zij van Groede 1 (7-2) en wonnen zij van Breskens 1 (5-0).

 

Domburg 1

Ook Domburg 1 speelde vorig seizoen in de 4e klasse A en eindigde op een 6e plaats. Het wist in de competitie evenveel wedstrijden te winnen als te verliezen (10) en speelde daarnaast twee keer gelijk. Een blik op de uitslagen leert dat het team bijna elke wedstrijd met 1 of 2 doelpunten verschil won of verloor en in het hele seizoen slechts 2 keer zelf de 0 wist te houden. Daarentegen kwam het ook in slechts 1 wedstrijd zelf niet tot scoren. In de beker verloren zij van Wolphaartsdijk 1 (1-2) en speelden ze gelijk tegen ZSC’62 1 (1-1).

 

Hoedekenskerke 1

Hoedekenskerke eindigde in het afgelopen seizoen op de 8e plaats in de 4e klasse A, met in totaal 22 punten. Het verschil met de nummer laatst, vv Spui, was echter maar 7 punten. Hoedekenskerke kwam in tegenstelling tot Domburg 1 in een aantal wedstrijden niet tot scoren, maar wist bijvoorbeeld wel titelkandidaat Noormannen 1 op 3-3 te houden vlak voor de winterstop. In de beker won het team overtuigend van SDO’63 1 (8-1), maar speelde het gelijk tegen Kruiningen 1 (2-2).

 

Jong Ambon 1

Jong Ambon degradeerde net als Colijnsplaatse Boys uit de 3e klasse van het zaterdag voetbal, nadat het op de laatste plaats was geëindigd met 15 punten. Dit deed het echter wel met een flink aantal tegendoelpunten, zo kreeg het in de competitie in totaal 92 tegentreffers te verwerken. In de beker verloor de ploeg tot nu toe van Rimboe 1 (5-1).

 

Luctor Heinkenszand 1

Net als het 2e elftal speelt S.K.N.W.K. 1 tegen de nieuwe fusievereniging Luctor Heinkenszand. De fusie tussen zondagclub Luctor ’88 en zaterdag vereniging sv Heinkenszand zorgde ervoor dat het team in de zaterdag 4e klasse A mag gaan beginnen als gloednieuwe vereniging. Luctor’88 wist in haar laatste seizoen het kampioenschap te pakken in de zondag 4e klasse A, sv Heinkenszand eindigde op een 7e plaats in de zaterdag 4e klasse A. In de beker won het fusieteam tot nu toe van ’s Heer Arendskerke 1 (2-1) en speelde het gelijk tegen ODIO 1 (3-3).

 

MZVC 1

De Middelburgse Zaterdag Voetbal Club speelde vorig jaar een vrij anoniem seizoen en eindigde op de 9e plaats in de 4e klasse A. Het eindigde het seizoen wel op een negatieve noot door na afloop van de competitie alsnog de wegen te scheiden met het trainersduo, nadat deze eerder nog een contractverlenging waren overeengekomen. In de beker speelde MZVC twee keer, hierin verloor het beide wedstrijden van respectievelijk Dauwendaele 1 (0-5) en DEVO 1 (4-1).

 

Nieuwland 1

Nieuwsland 1 kennen we natuurlijk nog uit de nacompetitie van het seizoen 2014-15. Hierin won ons 1e elftal met een minimaal verschil (3-2) maar dit was niet genoeg om te promoveren naar de 3e klasse. Het seizoen wat hierop volgde degradeerde Nieuwland echter alsnog, waarna het vorig jaar op de voorlaatste plaats in de 4e klasse A eindigde…! In de beker verloor de ploeg van Bevelanders 1 (3-0) maar won het van Graauw 1 (3-1).

 

Patrijzen 1

Net als veel voetbal teams uit Zuid-Beveland (Luctor’88, Walcheren, RCS, enz.) heeft ook Patrijzen de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt en komt het komend seizoen uit in de 4e klasse A. Vorig seizoen eindigde Patrijzen 1 nog op de 9e plaats in de 4e klasse A van het zondagvoetbal, met een totaal van 30 punten. De ploeg speelde twee bekerwedstrijden waarin het won van Sluiskil 1 (7-0) en gelijk speelde tegen Waarde 1 (4-4).

 

SJO FC de Westhoek 1

Als fusieclub tussen Renesse en DFS uit Burgh-Haamstede gaat SJO FC de Westhoek alweer haar tweede seizoen spelen in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal. Tijdens het afgelopen seizoen eindigde de ploeg met 42 punten op slechts 6 punten achterstand van de gedeelde koploper Veere 1 en Bevelanders 1, daarnaast nam het de tweede periodetitel over van Bevelanders. Hierin verloren zij over twee wedstrijden echter van Walcheren waardoor zij komend seizoen in dezelfde klasse zullen uitkomen. In de beker speelde de ploeg nog maar een enkele wedstrijd maar won deze wel overtuigend van Vosmeer 1 (3-10).

 

Veere 1

Tja, eigenlijk is er al genoeg over Veere 1 geschreven. Zij kenden een dramatisch slot van de competitie, waarin het als gedeeld koploper de barrage om het kampioenschap verloor van Bevelanders 1. Vervolgens bleek in de nacompetitie Halsteren met 3-1 te sterk en speelden zij gelijk tegen latere promovendus ZSC’62. Je kunt dus wel stellen dat het seizoen als een nachtkaars is uitgegaan voor Veere 1, daarom nu weer een seizoen in de 4e klasse A. Misschien heerste er nog wat revanche gevoelens bij de spelers, want in de beker verpletterden zij Kwadendamme 1 (13-0) en Vogelwaarde 1 (1-7).

 

WIK’57 1

Nadat WIK’57 weer terugkeerde naar de standaard klasse zijn ze langzaam steeds iets opgeklommen in de ranglijst. Zo eindigden zij het voorbije seizoen op een 7e plaats, met in totaal 47 verzamelde punten. Ter illustratie: dit zijn er slechts 14 minder dan kampioen Wemeldinge, maar 35 meer dan nummer laatst vv Cadzand. WIK speelde twee wedstrijden in de beker en behaalde hierin een gelijkspel tegen SPS 1 (0-0) en won van Biervliet 1 (2-0).

 

Zeeland Sport 1

Ook Zeeland Sport speelt in dezelfde klasse als het afgelopen seizoen, waar het achter FC de Westhoek op een 5e plaats eindigde. De ploeg is vorig seizoen te omschrijven als ‘middenmoter’, kijkend naar het doelsaldo (-1) en het aantal gewonnen (13) en verloren (6) wedstrijden. In de beker verloren ze van Dwo’15 1 (1-2) en GPC Vlissingen 1 (3-0).

 

Ten opzichte van het vorige seizoen zien we veel dezelfde teams in de 4e klasse A, naast het feit dat S.K.N.W.K. 1 natuurlijk ‘nieuw’ is in deze competitie. De competitie begint op zaterdag 23 september met een uitwedstrijd tegen SV Hoedekenskerke 1!

 

2 reacties op "Voorbeschouwing competitie S.K.N.W.K. 1 seizoen 2017-2018 (door: Joris Spitholt)"

  1. Ze moeten eerst maar eens zien te winnen van Hoedekenskerke in de competitie.En dan de tweede thuis tegen Domburg.Wanneer ze zo als gisterenavond die opgaande lijn
    kunnen voortzetten,dan geef ik ze goede kans.Maar eerst a.s zaterdag voor de beker
    tegen die vijfdeklasser Aardenburg uit.

  2. Jan de Jonge | 13-09-2017 at 10:11 |

    Als oud verzorger weet ik dat Colijn een taaie tegenstander is.Bij de Noormannen is het de vraag hoe ze zijn na een mislukte promotie.Domburg is een middenklasser, evenals Hoedekenskerke.Valt Jong Ambon verder weg of herstelt het zich in de 4de klasse?Luctor/ Heinkenszand is sterk. MZVC kunnen we hebben.Nieuwland ook. Patrijzen schat in hoog in. De derby’s tegen de SJO FC de Westhoek en WIK zijn onvoorspelbaar, daar zijn het derby’s voor. Veere is sterk.Zeeland Sport is ook middenmoter.

Reacties gesloten.