FC De Westhoek stroef, SKNWK wisselvallig

Logo Wereldregio

Snoep: ,,Stijgende lijn”. Seedo: ,,Kleine selectie kan opbreken”

BURGH-HAAMSTEDE – Een oud kwaaltje, waar SKNWK aan het begin van de competitie last van had, stak bij de Nieuwerkerkse formatie in de derby tegen WIK’57 de kop op: te weinig beleving en strijd. Terwijl er juist, constateerde SKNWK-trainer Perry Snoep, de laatste weken een stijgende lijn in zit. ,,We gaan steeds beter voetballen. Op afgelopen zaterdag na dan.”

Een week later, zaterdag 25 november, wacht er een nieuwe derby en SKNWK, zo laat de coach uit Bruinisse weten, wil vooral revanche op de jongste wedstrijd tegen WIK’57. ,,Dat was gewoon onderschatting.” De derby gaat overigens tegen FC De Westhoek, de derde Schouwse ploeg uit de vierde klasse B. ,,Het is de eerste wedstrijd uit de tweede periode. Dus willen we wat van betekenis zijn, moeten we winnen. Ik hoop wat meer strijd en beleving te zien.” Snoep kan geen beroep doen op Remco van den Berge (uitgeschakeld tot winterstop vanwege een meniscuskwetsuur), Robbert Padmos (privéreden) en de geblesseerden Mark Bleiji en Simon van Dongen.

Waar Snoep zijn team als wisselvallig kenmerkt, schetst zijn FC De Westhoek-collega Steven Seedo de prestatie van zijn elftal als stroef. ,,Dit komt door allerlei oorzaken zoals langdurige blessures, afwezigen door werk en stage in het buitenland en werkenden op trainingsavonden en wedstrijddagen. Daar heb je mee te dealen en dan merk je dat een kleine selectie je kan opbreken.” Toch is de coach optimistisch richting de nabije toekomst. ,,De punten en overwinningen gaan weer komen.”

Op de ranglijst staat FC De Westhoek zevende met twaalf punten, SKNWK staat negende en heeft twee punten minder.