Overschrijvingen amateurvoetbal in de winter; dit zijn de regels

Bron: www.knvb.nl

Bij de KNVB komen veel vragen binnen over de overschrijvingsperiode amateurvoetbal in de winter. De aankomende overschrijvingsperiode is van 3 tot en met 31 januari 2018. We lichten toe wat wel en niet meer kan.

Voor nationale overschrijvingen is er geen tweede overschrijvingsperiode in de winter. In de winter, met als deadline 31 januari 23.59 uur, is het alleen mogelijk om over te schrijven wanneer het een internationale overschrijving of een overschrijving voor geregistreerde contractspelers (dus van contract naar contract) betreft.

Voldoet een overschrijving van een speler in categorie A dus niet aan deze twee bovengenoemde overschrijvingen, dan is het niet mogelijk om in de winterstop een overschrijving aan te vragen. Wanneer een speler in categorie A voldoet aan de dispensatievoorwaarden, dan kan dit aangevraagd worden tot uiterlijk 2 maart 2018. Bij dispensatie moet gedacht worden aan een verhuizing (van meer dan 30 km) naar een andere woonplaats, gewijzigde werkomstandigheden, gewijzigde studieomstandigheden of om medische redenen.

Alle regels omtrent nationale en internationale overschrijvingen vind je op KNVB Assist. Overschrijvingen die via Sportlink aangevraagd worden voor categorie A naar categorie B worden via de mail bevestigd. Hieronder vind je het daarvoor bestemde emailadres. Deze wordt na ontvangst van de mail per direct verleend.

NATIONALE OVERSCHRIJVINGENDe aankomende overschrijvingsperiode is van 3 tot en met 31 januari 2018. Hier vind je alle informatie over nationale overschrijvingen.