Jochem haakt vanwege werk af bij FC De Westhoek

FC De Westhoek-trainer Steven Seedo kan tot en met het einde van het seizoen 2017/2018 geen beroep meer doen op Wilco Jochem.

De voetballer heeft een nieuwe baan en kan zodoende niet meer in actie komen op zaterdag. Voor de wedstrijd tegen Hoedekenskerke van zaterdag 10 maart mist Seedo ook zijn twee keepers Bas Kooman en Leander Rouw. De vierde afwezige is Maarten Kempen: hij zit in Glasgow.

De meest in ’t oog springende wedstrijd van zaterdag 10 maart, waarop eilandelijke ploegen in acte komen, is het treffen op sportpark Den Hogen Blok tussen MZC’11 en De Meeuwen. De afstand tot de ploeg uit Zoutelande en de koploper van de tweede klasse E is te veel te groot, maar met betrekking tot bijvoorbeeld een plek in de topvijf kan de Zierikzeese formatie zichzelf een goede dienst bewijzen door te winnen. En passant maken drie punten voor MZC’11 (lees: dus nul punten voor De Meeuwen) de strijd in deze afdeling weer behoorlijk spannend. Bovendien zijn de verschillen tussen de nummers twee (Arnemuiden) en negen (MZC’11) bijna te verwaarlozen. MZC’11, dat in Zoutelande met 2-1 verloor, mist Jesse van der Linden (geschorst). Dennis Dekker is een vraagteken.

Derdeklasser Duiveland, vijfde op de ranglijst, bindt zaterdag de strijd aan met Seolto, negende in de stand, zonder de geblesseerden Ronald Zwager en Leen IJzelenberg en de van een vakantie genietende broers Chris en Remco Koremans. ZSC’62, de rode lantaarndrager uit de derde klasse B, krijgt in Wieldrecht, nummer drie, een op papier zwaardere opponent, maar mist slechts Lennart Padmos in verband met vakantie.

SKNWK gaat in de vierde klasse A naar De Noormannen zonder de geblesseerden Remco van den Berge en René Verschoor, afwezig zijn Machiel Schot en Robbert Padmos. WIK’57 speelt bij MZVC zonder Jeffrey van Kooten (werk), Arjan Berrevoets (blessure), Camiel Kleppe en Remon den Boer (beiden vakantie).

Bruse Boys gaat zaterdag naar Oranje Wit, de nummer acht uit de eerste klasse E. Marco Ketting is wintersport, Eric Duffener werkt, Domenique van den Berge herstelt van een operatie en Julian Nieuwland is vanwege zijn knie een twijfelgeval.