Bruse Boys laat in slotfase zege uit handen glippen

Logo Wereldregio

Tot driemaal toe kwam Bruse Boys bij Oranje Wit op voorsprong. Even zo vaak kwam de thuisploeg terug waarvan de laatste keer in de slotfase.

De druiven waren maar weer eens zuur voor de eersteklasser uit Bruinisse, dat ook maar weer eens vocht voor wat ze waard is. Toch was Bruse Boys-coach Marco Groeneveld ‘heel tevreden’. ,,Vooraf zeg je Oranje Wit op kunstgras, thuis spelen ze goede potten, dan hebben ze te weinig punten. Vooraf teken je voor een punt en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat een punt terecht is.” De Goese trainer vond Bruse Boys tegen Oranje Wit zeer behoorlijk aan de bal. Het gevaar van de tegenstander zat ‘m vooral in de twee volgens Groeneveld fantastische buitenspelers en de spelhervattingen. Tot drie keer toe scoorde Oranje Wit hieruit waarvan de eerste rechtstreeks uit een corner en de derde in de 89e minuut. Eigenlijk werd Bruse Boys na de 2-3 de 2-4 onthouden toen Perry Potappel uit een aanval, die zelf opzette, scoorde. Groeneveld: ,,Zelfs de supporters van Oranje Wit zeiden dat het geen buitenspel was.” En over het eindresultaat: ,,Het is zuur. We hadden de zege wel verdiend”.

De twee Schouwse derdeklassers kregen flink klop. ZSC’62 deed dat thuis tegen Wieldrecht. ,,De eerste helft was redelijk”, zag trainer John Tahapary, ,,in de tweede helft hebben we niet best gespeeld. Snel vergeten.” De fikse nederlaag van Duiveland op eigen bodem tegen Seolto was zeer vertekend. Volgens de nog altijd geblesseerde Ronald Zwager was het ruim een uur lang een typische 0-0-wedstrijd. Beide ploegen waren aanvallend onmachtig. Een dubbele wissel aan Oosterlandse kant deed de wedstrijd stevig kantelen. ,,Uit het niets kwamen we met 0-1 achter.” In de laatste tien minuten scoorde Seolto liefst viermaal.

WIK’57-coach Jos Wesdorp sprak ook al van een terechte nederlaag nadat MZVC zaterdag met 6-2 van zijn ploeg had gewonnen. ,,Wij waren de gelukkigste van de twee”, zei FC De Westhoek-oefenmeester na de 2-3-zege, waarin Mark de Feiter driemaal scoorde, op en in Hoedekenskerke. ,,Het was van beide kanten niet goed, maar wel terecht gewonnen. Wij hadden iets meer scherpte en ook voor de medespeler.” SKNWK-coach Perry Snoep genoot in Westkapelle van de passie en beleving die tegen De Noormannen werd getoond. ,,De Noormannen was voetballend wel beter, maar wij stonden echt goed vandaag.” (foto Dirk van Wolferen)

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse B:
Oranje Wit-Bruse Boys 3-3 (0-1 en 1-2 Yarick Dorst (op de foto rechts), 2-3 Dennis Hoep)

Tweede klasse E:
MZC’11-De Meeuwen 4-1 (1-0 Masoud Osmanie, 2-0 Martijn van Grunsven, 3-1 en 4-1 Sven Heijboer)

Derde klasse B:
Duiveland-Seolto 0-5

ZSC’62-Wieldrecht 0-6

Vierde klasse A:
MZVC-WIK’57 6-2 (4-2 Harmen van de Bok)

De Noormannen-SKNWK 1-3 (0-1 Remon de Jonge, 0-2 Mark Bleiji, 0-3 Stefan Vermeer)

Hoedekenskerke-FC De Westhoek 2-3 (1-1, 1-2 en 2-3 Mark de Feiter)