Bezoek aan eredivisiewedstrijd Excelsior – Willem II topavondje voor S.K.N.W.K.-jeugd

Gisteren, vrijdag 6 april 2018, stond er voor de S.K.N.W.K.-jeugd (vanaf JO11 t/m JO- en MO17) inclusief leiders/trainers/barmensen/scheidsrechters een uitje op het programma. Ze bezochten een wedstrijd uit de Eredivisie van het Nederlands Betaaldvoetbal. Er werd een bezoekje gebracht aan Van Dongen & De Roo Stadion (in de volksmond Stadion Woudestein) te Rotterdam waar plaats werd genomen op de Erasmus Tribune voor het duel Excelsior – Willem II.

Dat er veel animo voor was bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Uiteindelijk gingen er met op het laatst nog wat af- en aanmeldingen 95 mensen mee !! Dat betekende dus twee bussen. Omstreeks 18:00 uur was een ieder aanwezig bij sportpark ‘Het Springer’ en kon er worden ingecheckt in de bussen. Rond 18:10 uur kon de heenreis worden ingezet naar Kralingen. Na een voorspoedige reis waren we rond het klokje van 19:00 uur bij het stadion.

We werden keurig voor het stadion afgezet, vlak bij de ingang. Nadat iedereen zijn kaartje was gescand, zijn/haar tas was gecheckt en/of gefouilleerd konden we plaats nemen op een speciaal vak op de Erasmus Tribune. Een speciaal vak voor voetbalverenigingen dat we dus moesten delen met nog een aantal clubs. Overigens waren de blauw/zwarten in dit vak het meest vertegenwoordigd.

De sfeer zat er gelijk goed door de samenwerking van de S.K.N.W.K.-jeugd en Unicum Brasband. En ook het zonnetje deed nog prima dienst. Beide ploegen begonnen aan de warming-up en de S.K.N.W.K.-ers konden al dan niet nog eventjes de inwendige mens versterken voordat om 20:00 uur werd afgetrapt. Het stadion was met 4400 man uitverkocht.

De thuisploeg liet de Nieuwerkerksejeugd 2x juichen. Na een 0-1 achterstand kreeg Excelsior een penalty en leverde Willem II een rode kaart op. De pingel zorgde voor de gelijkmaker. En in blessuretijd van de 1e helft kwam Excelsior zelfs op voorsprong. Beide treffers werden gescoord in het doel vlak bij het vak waar de S.K.N.W.K.-jeugd zit/stond.

Na 2x 45 minuten (en uiteraard ook nog 15 minuutjes rust) konden we richting de bussen. Echter niet voordat een groot deel van de S.K.N.W.K.-ers nog eventjes het veld op Woudestein had betreden om nog snel een potje te voetballen en nog wat plaatjes te schieten. Sommige S.K.N.W.K.-ers gingen zelfs met een bal naar huis (die bij het betreden van het veld werden uitgedeeld). Nadat iedereen rond 22:15 uur moe, maar voldaan weer in de bus en konden we terug richting Nieuwerkerk.

Zoals gepland waren we omstreeks 23:00 uur weer terug in Nieuwerkerk en kon iedereen met een zeer goed gevoel naar huis. Het was echt een topavondje !! Een enkeling deed nog een afzakkertje in de kantine, die Maurice Pollemans nog had opengedaan voor de ouders om daar te wachten op hun kind(eren).

Dank aan de organisatie voor een geslaagd uitje voor de S.K.N.W.K.-jeugd. Volgend seizoen gaan we zeker weer !

Bekijk meer foto’s van het bezoek aan Excelsior – Willem II elders op de site in Het Fotoboek !!