Het voetbalweekeinde in cijfers

Logo RudeStats

Er vielen dit weekeinde veel doelpunten, héél veel doelpunten. Het waren er net niet genoeg voor een record, maar toch een goede tweede. Daarnaast schoten Arjen de Koeijer en Tom Blomaard weer met scherp, terwijl Veere dat juist voorkwam. Het voetbalweekeinde in cijfers.

Dubbele cijfers

Drie clubs haalden deze speelronde de dubbele cijfers. RCS (10-1 tegen Kruiningen) en VCK (10-0 tegen Vlissingen)  deden dat op zaterdag. HVV’24 deed het en dag later. De Hulster club haalde tegen FC Bergen zelfs in één helft de dubbele cijfers. Halverwege 0-3, eindstand 0-13.

3azaterdag

Vooral in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal werd er lustig op los gescoord. In 7 wedstrijden werd 47 keer gescoord, een gemiddelde van bijna zeven goals per wedstrijd. In 1999 werd er in de vijfde klasse van het zondagvoetbal ook al ‘s 47 keer gescoord, maar dan in 6 wedstrijden.

De Zeeuwse clubs produceerden dit weekeinde gezamenlijk 205 doelpunten. Dat totaal werd dit seizoen één keer overtroffen, in het weekeinde van 30 september/1 oktober. Toen werd er zelfs 219 keer gescoord. Highlights toen: Yerseke-Wemeldinge 10-1, Noad’67-Tholense Boys 2-9, SKNWK-Domburg 2-7.

Ook Hansweertse Boys was toen betrokken bij een bovengemiddeld productieve wedstrijd. Het ging toen met 7-3 de boot in tegen Smerdiek. Dit weekeinde deed Hansweertse Boys ook weer een duit in het zakje. Dit keer strandde het met 7-5 bij DwO’15.

50ste slachtoffer

Er zijn van die spelers daar kun je elke week wel een statistische mijlpaal bij bedenken. Arjen de Koeijer is er zo ééntje. Zaterdag zette hij Yerseke op het winnende spoor tegen FC Dauwendaele. Hij opende de score met alweer zijn 36ste doelpunt van het seizoen.

Statistiek 1: Nooit eerder had hij tegen FC Dauwendaele gescoord. Statistiek 2: FC Dauwendaele was de vijftigste verschillende tegenstander waartegen De Koeijer zijn doelpunten heeft gemaakt. Statistiek 3: Het was De Koeijers 100ste competitiedoelpunt tegen een Walcherse club.

Die laatste statistiek wordt helder geïllustreerd in een lijstje met ploegen waartegen De Koeijer zijn meeste doelpunten heeft gemaakt. Van zijn zes favoriete tegenstanders komen er zes uit Walcheren. De vreemde eend in de bijt is Wemeldinge.

Met zijn doelpunt tegen FC Dauwendaele heeft De Koeijer tegen bijna alle ploegen uit zijn klasse gescoord. De enige ploeg die hij nog niet op zijn lijstje heeft staan, is Zaamslag. Dat gaat dit seizoen ook niet meer gebeuren, want in beide duels met de Zeeuws-Vlaamse club bleef hij droog staan.

arjendekoeijer

Veere op nul

Voor de zevende keer in de laatste acht wedstrijden hield koploper Veere zaterdag bij Nieuwland de nul in de vierde klasse. Titelconcurrent Luctor Heinkenszand is vooral de ploeg van de doelpunten vóór, terwijl Veere vooral van het geringe aantal doelpunten tegen is.

Dat is eigenlijk pas sinds de winterstop. Vóór het winterreces hield Veere slechts twee keer de nul in elf wedstrijden. Vanaf de herstart speelde de ploeg van trainer Joachim Cornelisse tien duels en hield in acht gevallen de nul. Alleen tegen Hoedekenskerke en FC De Westhoek lukte dat niet.

Tom Blomaard

Met zijn vierde hattrick van het seizoen was Tom Blomaard zaterdag weer belangrijk voor Luctor Heinkenszand. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee op 30 doelpunten. Dat zijn er 10 minder dan zijn aanvalskompaan Martijn Simonse, die tegen MZVC droog bleef staan.

Hoewel Simonse en Blomaard door tien goals gescheiden zijn, heeft Blomaard in 17 wedstrijden gescoord en Simonse ‘slechts’ in 13 wedstrijden. Ook Jean-Paul Harthoorn van Apollo’69 heeft dit seizoen in 17 competitiewedstrijden gescoord. Geen enkele andere speler komt aan dat aantal.

Door de hattrick zaterdag tegen MZVC is april de maand waarin Blomaard zijn meeste doelpunten heeft gemaakt. Het was de 25ste goal van hem in april. Tot zaterdag was oktober met 23 doelpunten de productiefste maand van Blomaard.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/