Tholense Boys is er weer bij

Logo RudeStats

ldm05/06/2017 - Oostkapelle - voetbal Oostkapelle - Tholense Boys - treurfoto

Ze zijn er weer bij hoor! Tholense Boys speelt opnieuw mee in de nacompetitie. Krabbendijke was in de reguliere competitie een maatje te groot, maar de Thoolse ploeg was met afstand ‘best of the rest’. En daarom doet Tholense Boys voor een record evenarende vijftiende keer mee in de nacompetitie.

Twaalf keer speelde de ploeg nacompetitie voor promotie (dat lukte drie keer) en drie keer om degradatie te voorkomen (dat mislukte één keer). Alleen Arnemuiden kan vergelijkbare cijfers overleggen met vijftien nacompetities. Eén goal kwam de vissersploeg dit jaar tekort voor een zestiende keer.

De ploeg aan de andere kant van de streep was Oostkapelle. En dat was vorig jaar de beul van Tholense Boys. In de finale won Tholense Boys de thuiswedstrijd met 3-2, maar de uitwedstrijd ging met 2-0 verloren. Daardoor bleef Oostkapelle tweedeklasser en Tholense Boys derdeklasser.

Als Tholense Boys zaterdag in de eerste ronde aantreedt tegen VCK heeft de club wel de meeste duels in de nacompetitie gespeeld van alle Zeeuwse clubs (zie tabel). Twee andere records heeft de ploeg al op zijn naam staan: meeste doelpunten in de nacompetitie voor èn tegen (83-76).

De minst ervaren club in de huidige nacompetitie is formeel Luctor Heinkenszand, de fusieclub die dit seizoen debuteert. Vlissingen zaterdag begint aan zijn derde nacompetitie, terwijl Philippine aan zijn vijfde begint. De voorgaande vier mislukten allemaal.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/