S.K.N.W.K. 1 verliest eerste bekerduel tegen Wolfaartsdijk 1

Na een paar oefenwedstrijden, met gemengde resultaten, vandaag de eerste wedstrijd om het “eggie” bij wolfaarstsdijk voor de beker. Een op een aantal plekken veranderd S.K.N.W.K. begon de wedstrijd evenals de tegenstander zeer onwennig. Veel balverlies, slechte passing overheerste en een goede aanval was nauwelijks te zien. S.K.N.W.K. kwam enkele keren goed door, maar de juiste man werd voor het doel niet gevonden.

Aan de andere kant werd halverwege de eerste helft  een toegekende vrije trap hard langs doelman Kenneth Boogerd geschoten en kon de thuisclub gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft hobbelde eigenlijk op het zelfde niveau als voor rust door. Kansen waren schaars en van goed voetbal was geen sprake. Toch kwam S.K.N.W.K. op gelijke hoogte toen Remon de Jonge een voorzet van Toby de Bruine simpel binnenkopte, 1-1.

S.K.N.W.K. leek zowaar verlost en ging beter spelen. Ze gingen zelfs voor de tweede goal, maar uit een tegenstoot van thuisploeg Wolfaartsdijk moest doelman Kenneth Boogerd ver uit zijn doel komen om een kans te verhinderen. Dit deed hij met verve, maar volgens de scheidsrechter had Kenneth daarbij hands gemaakt. Blijkbaar had alleen de scheidsrechter dat gezien, want het was voor iedereen overduidelijk dat de doelman de bal met zijn been beroerde. Maar gevolg was wel ondanks de terechte hevige protesten van de S.K.N.W.K.-ers een tweede gele kaart voor Kenneth (dus rood) en moest S.K.N.W.K. het tijdens het slot van het duel met een mannetje minder doen.

Remon de Jonge trok de handschoenen aan om het doel te verdedigen. De toegekende vrije trap na ‘de overtreding’ van Kenneth werd tot overmaat van ramp ook nog binnengeschoten zodat de thuisclub ietwat tegen de verhouding in op een 2-1 voorsprong kwam.

S.K.N.W.K. ging voor de gelijkmaker en die viel ook even later, maar ook nu als enige zag de scheidsrechter een overtreding van een S.K.N.W.K.-speler zodat hij de goal zeer onterecht afkeurde. Een minuut voor tijd besliste Wolfaartsdijk de wedstrijd met een uitval. Eindstand 3-1 in een zeer matige wedstrijd.

Hopelijk dat S.K.N.W.K. volgende week zaterdag beter voor de dag komt tegen Koewacht.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 verliest eerste bekerduel tegen Wolfaartsdijk 1"

1. Schijnbaar zit Kees ook in de technische leiding van het 1e en is ook precies op de hoogte van afspraken e.d. binnen het team?????

2. Ja de eerste wedstrijd voor de beker ging verloren.Door verschillende omstandigheden,alreeds door Toon geschreven.Maar ik wil het hebben over Remco v d Berge.Wanneer Remco aan de bal was,en daarbij drie man passeerde met hoge snelheid,weet je wat dan,dan staan de medespelers daar als toeschouwers naar te kijken.Ja dat is geen modern voetbal.Dat gaat van lieverlee weer over naar de lange bal.Nogmaals Remco als hij aan de bal is dan moeten men gelijk mee hardlopen naar voren,zeker de middellinie.Dan is het mogelijk dat Dion de Jonge en Robert Uil kansen krijgen.Doe dat nu ook eens tegen Bruse Boys en laat je niet overrompelen.Wist je dat Vosmeer hun wedstrijd met 0-5 gewonnen hebben van Moerstraten.De eerste competitie is tegen Vosmeer.