Vanavond heeft Carel Schott derde en laatste cursusavond gegeven

Vanavond, maandag 10 september 2018, heeft Carel Schott zijn derde en laatste cursusavonden gehouden. Hij heeft deze trainingen georganiseerd voor een ieder bij S.K.N.W.K. om ze extra input te geven voor hun trainingen.

“Mijn naam is Carel Schott en ik verzorg al twee jaar een deel van de trainingen bij de jongens onder 17 en straks jongens onder 19. Vanuit mijn werk als opleider / trainer sportspecifiek heb ik al jaren een meer dan ‘normale’ interesse in alles wat met trainingsleer en persoonlijke mentale en fysieke ontwikkeling vanuit plezier te maken heeft. Mijn achtergrond is o.a. fysiotherapeut, TOP sporttrainer en mentale kracht trainer binnen politie en defensie. Mede dankzij mooie inspanningen vanuit het bestuur hebben we een prachtige set extra trainingsmaterialen kunnen regelen voor onze leden. Deze liggen opgeslagen in het materialenhok.

Graag wilde ik een drietal avonden organiseren hoe te leren werken met deze materialen binnen zijn of haar groep. Voor iedereen die interesse heeft toegankelijk. De avonden zullen bestaan uit uurtje begrijpelijke theorie en daarna uur praktijk. Zelf ervaren, leren werken met circuits, op veilige manier aanbieden et cetera.

De onderwerpen die onder andere aanbod komen zijn:

– sportspecifieke kwaliteiten voetbal – leeftijdsgerelateerd –

– energiesystemen en spiervezelsystemen voetbal specifiek

– veiligheid

– uitdaging en plezier

– blessurepreventie

– sneller – sterker – stabieler

De deelname is uiteraard gratis en ik voorzie de cursus van leuk leesmateriaal. Iedere deelnemer ontvangt ook een certificaat van deelname van ons instituut.”

 

Vanavond was dus de laatste avond. Na eerste een klein uurtje theorie les, gingen de cursisten naar het veld om hier wat uitleg te krijgen en zelf te doen. Aan het einde ontvingen alle deelnemers hun certificaat.

Vanaf deze plaats wil ik Carel hartelijk danken voor deze drie zeer nuttige avonden !!

Hieronder nog wat foto’s van vanavond: