Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 2 – FC De Westhoek 2 (competitie)

Het was geen hoogstaande pot voetbal, maar SKNWK 2 wist de eerste competitiewedstrijd met een punt af te sluiten. De voorbereiding (bekerwedstrijden) was allesbehalve vlekkeloos verlopen, we hadden zelfs al hulp van jeugd en andere senioren leden nodig om überhaupt te kunnen spelen. Met de kennis dat FC de Westhoek 2 was gedegradeerd uit de reserve 2e klasse dachten we dat het nog wel eens een pittige pot kon gaan worden.

Vandaar dat we ook in een vrij verdedigende opstelling speelde, ook omdat we aanvallend wel het een en ander hebben ingeleverd t.o.v. vorig seizoen. FC de Westhoek had meer de bal, maar waren op sommige momenten er onzorgvuldig. Mede door de arbeid van Colin en Dirk-Jan, maar zeker ook vleugelspelers Robin en Nick, zaten we er een aantal keer goed tussen en konden we er gevaarlijk uit komen. Tot echt grote kansen leidde dit helaas niet.

Tot het moment dat Martijn de bal voor zijn voeten kreeg op (ik denk) zo’n 20 meter van de goal. Hij probeerde het met een geplaatst schot, maar de keeper dook de bal uit de hoek. Robin reageerde alleen veel sneller dan zijn directe tegenstander en schoot de bal met zijn chocoladebeen achter de keeper. En dat was voor het eerst dit seizoen dat we op voorsprong kwamen! Door achterin eigenlijk weinig weg te geven konden we uiteindelijk vrij makkelijk de rust halen.

In de rust wat omzettingen, waardoor we eigenlijk heel de 2e helft veroordeeld waren tot verdedigen. Veel balverlies en onzorgvuldigheden, waardoor de tegenstander steeds beter in de wedstrijd kwam. Toch viel de tegengoal uiteindelijk een beetje gelukkig. Volgens de speler zelf was het bewust, maar hij zag dat ik zo’n 6/7 meter voor m’n goal stond en schoot uit het niets de bal zo over mij heen. Tussenstand 1-1 en vervolgens was het alle hens aan dek om niet op achterstand te komen.

Aan de andere kant kreeg de ingevallen Chris Schoneman van de JO-19 (die vandaag zijn debuut maakt bij SKNWK 2) nog een goede kans. Helaas tikt hij de bal net iets te ver breed, anders had hij zijn prima loopactie bekroond met een doelpunt. FC de Westhoek weet uit het vele balbezit niet echt hele grote kansen te creëren, uiteindelijk fluit scheidsrechter CD af met een terechte uitslag van 1-1. Voor ons toch enigszins een oppepper gezien de uitslagen in de beker, het seizoen is nog lang en er is van alles mogelijk! Volgende week mogen we naar Zoutelande voor de uitwedstrijd tegen de Meeuwen 3, die vandaag met 0-1 hebben gewonnen van MZC’11 3.

SKNWK 2 – FC de Westhoek 2: 1-1 (1-0)

Joris Spitholt; Nieck Verton (’45 Djamil Reijnen), Frank Boere, Leon Pollemans, Roy de Jonge (’55 Omar Tahirovic); Nick Bouwman (’45 Chris Schoneman), Martijn Rentier, Martin Kiesenberg, Robin de Oude (’55 Stijn Dooge); Dirk-Jan Hoek, Colin Duinhouwer.