S.K.N.W.K. 1 pakt na miraculeuze slotfase alsnog de volle buit tegen Vosmeer 1, 4-3

Vandaag de opening van de voetbalcompetitie 2018-2019. Tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ was Vosmeer 1. S.K.N.W.K. moest het vandaag doen zonder de geschorsten René Verschoor en Dion de Jonge (hadden nog een schorsing openstaan naar aanleiding van een gele kaar tijdens de laatste competitiewedstrijd afgelopen seizoen) en Remco v/d Berge (uitje Berlijn).

De eerste tien minuten een goed spelend S.K.N.W.K. dat enkele mogelijkheden kreeg op de openingsgoal, maar gescoord werd er niet. Het waren de gasten die de score openden via een hele knappe omhaal 0-1. De blauw/zwarten probeerden daarna de gelijkmaker te forceren, maar het ging allemaal zeer moeizaam. De gasten profiteerden rond het half uur op zwak ingrijpen achterin en wisten via een van richting veranderde inzet zelfs de 0-2 te maken. Gelukkig was het Remon de Jonge die net voor rust uit een hoekschop de 1-2 binnen kopte. Met deze stand ging beiden teams 15 minuten rusten.

In de tweede helft een aanvallend S.K.N.W.K., maar gevaarlijk konden ze vrijwel nooit worden. Uit een tegenaanval van Vosmeer werd knap de 1-3 binnen geschoten. Wedstrijd beslist dachten de meesten, maar wat er in de laatste vijf minuten gebeurde was onbeschrijflijk. Na een opstootje tussen beide partijen ging bij de thuisploeg de knop om.

Voetballend lukte het allemaal niet, maar ze bleven geloven in een goed resultaat. Jarno van Nieuwenhuize scoorde drie minuten voor tijd de 2-3. Zou er dan toch nog een puntje inzitten…….!!?? Jazeker !! In de laatste minuut profiteerde Simon van Dongen van een flater van de keeper van Vosmeer. Hiermee kwam dus de gelijkmaker op het scorebord. En laat het nou diezelfde keeper zijn die in een knotsgekke slotfase een voorzet van  Jarno van Nieuwenhuize maar half verwerkte zodat Simon van Dongen simpel de 4-3 binnen kon schieten. Wat een ontlading!!

Toch nog drie punten die eigenlijk gezien het spel zeer onverdiend waren, maar daar maalde niemand om…. Volgende week naar Stavenisse en hopelijk een veel beter S.K.N.W.K., want zoals je vandaag won, zal waarschijnlijk niet vaak meer voorkomen.