Wilco de Valk scoort 4x namens S.K.N.W.K. 3 en is nieuwe topscorer seniorenteams S.K.N.W.K.

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 13 oktober 2018, kwamen drie van onze vier seniorenteams in aktie. Helaas moest afgelopen vrijdag de wedstrijd van het 4e worden uitgesteld i.v.m. een te kort aan spelers. Voor S.K.N.W.K. 1 en 3 werd het een prima weekend op ‘Het Springer’. Het 1e won de derby van W.I.K. ’57 met 2-1. S.K.N.W.K. 3 deed er schepje bovenop en won eveneens een derby tegen Brouwershaven 2 met maar liefst 8-1 !! Het 2e streed voor wat het waard was in Vlissingen, maar moest ondanks de inzet toch een 3-1 nederlaag slikken tegen G.P.C. Vlissingen 2.

Na het eerste puntenverlies vorige week tegen Vrederust 1 (3-1 verlies) liet S.K.N.W.K. 1 zich opnieuw van haar goede kant zien. Ze wonnen op het eigen sportpark met 2-1 van W.I.K. In de eerste helft scoorde Mark Bleiji de 1-0 (zijn 1e doelpunt dit seizoen). In het 2e bedrijf verdubbelde Toby de Bruine met eveneens zijn 1e treffer van het seizoen de marge tot 2-0. Uiteindelijk wist W.I.K. middels een overigens schitterende vrije trap de eretreffer nog te maken.

S.K.N.W.K. 2 ging met slechts 11,5 man op pad. Gelukkig konden ze het hiermee uitspelen. Helaas geen punten voor het 2e dat een zwaar seizoen tegemoet lijkt te gaan in de reserve 3e klasse. G.P.C. Vlissingen 2 was met 3-1 te sterk voor de blauw/zwarten. Colin Duinhouwer zorgde met zijn 1e competitietreffer van dit seizoen voor de eretreffer.

Wilco de Valk (10) scoort hier zijn mooiste doelpunt van de middag. De prima voorzet vanaf de linkerkant wordt door hem in 1x snoeihard vanuit de lucht tegen de blauw/zwarten netten geschoten

Het 3e was op eigen veld veel te sterk voor Brouwershaven 2. Na een 3-1 ruststand wonnen ze uiteindelijk met 8-1. De doelpunten kwamen van Wilco de Valk 4x, Martin Kiesenberg, Dominique Prins, Stefan Verloo en Jonathan v/d Velde (allen 1x.). Voor Kiesenberg (normaal gesproken speler/leider bij 2e) zijn 1e seizoenstreffer. Dit geldt ook voor Stefan Verloo. De JO19-1 spelers Dominique Prins en Jonathan v/d Velde (die net als Tim v/d Cingel en Daan v/d Cingel) in de 2e helft nog aansloten bij het 3e na hun eigen wedstrijd wisten beiden ook te scoren. Voor Prins al weer zijn 2e doelpunt namens het 3e. Jonathan scoorde voor het eerst dit seizoen bij de senioren.

Door de score van dit weekend is Wilco de Valk de nieuwe topscorer bij de senioren. Hij heeft er dit seizoen al 7 gescoord namens S.K.N.W.K. 3. Simon van Dongen (S.K.N.W.K. 1) blijft op vijf treffers en staat hiermee op een 2e plaats. S.K.N.W.K. JO19-1 speler Tim v/d Cingel staat op een derde plaats met 4 treffers.

Volgende week zaterdag, 20 oktober 2018, komen slechts vier van onze seniorenteams weer in aktie voor de competitie. S.K.N.W.K. 1 moet uit naar Rillandia 1. S.K.N.W.K. 4 treft in Koudekerke V.C.K. 4. Voor S.K.N.W.K. 2 en 3 staat er vrij weekend gepland.

De topscorerlijst ziet er nu als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2018-2019