Hansweertse Boys stapt uit competitie

Bron: www.pzc.nl

HANSWEERT – Wat al een tijdje in de lucht hing, is sinds woensdag officieel: Hansweertse Boys is uit competitie gestapt. De zaterdag-vierdeklasser gaf onlangs bij de KNVB aan dat het uit competitie wilde worden gehaald. De overige clubs in de vierde klasse B zijn woensdag geïnformeerd door de voetbalbond. Hansweertse Boys bezette de laatste plaats, met vier punten. Het won dit seizoen twee keer en speelde twee keer gelijk, maar kreeg ook vier punten in mindering.

Dat gebeurde naar aanleiding van het gestaakte duel met SKNWK. De club uit Nieuwerkerk kreeg in eerste instantie ook vier punten in mindering maar kreeg er weer drie terug van de KNVB, nadat SKNWK in beroep was gegaan tegen de straf. Bij het duel in Hansweert ontstond op 15 december een massale vechtpartij.

Tuchtcommissie

SKNWK leidde in de 68ste minuut met 0-2 toen de assistent-scheidsrechter van SKNWK het aan de stok kreeg met een speler van Hansweertse Boys. Daarna begonnen veel meer mensen zich ermee te bemoeien. De scheidsrechter besloot het duel vervolgens te staken. De assistent-scheidsrechter van SKNWK kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van zes duels. Een speler van Hansweertse Boys ontving een schorsing van zes maanden.

Anderhalve week geleden, op zaterdag 23 februari, werd het duel in de vierde klasse B tussen Hansweertse Boys en SPS niet gespeeld. Dit bleek een gevolg van het duel met WIK’57 van een week eerder, op zaterdag 16 februari. Tijdens die wedstrijd kreeg Gérard van Wanrooij, voorzitter van WIK’57 en die middag actief als assistent-scheidsrechter bij het duel, een vuistslag van een supporter van Hansweertse Boys. Van Wanrooij deed aangifte bij de politie, dat vervolgens een onderzoek instelde. Daarnaast kwam het ook tot een tuchtzaak bij de KNVB, de tweede na de vechtpartij tijdens het duel met SKNWK.

Toen het duel met SPS werd afgeblazen, was al duidelijk dat de kans heel groot was dat Hansweertse Boys het seizoen niet af zou maken. Trainer Pearl Doesburg had in een eerder stadium al aangegeven na dit seizoen te vertrekken bij de Bevelandse club. Tom Koelen, oud-speler van Hansweertse Boys is vastgelegd als trainer voor volgend seizoen. Of het eerste elftal dan weer in de vierde klasse aan zal treden is niet duidelijk. Bij Hansweertse Boys willen ze niet reageren.

Beeld uit het duel tussen Hansweertse Boys (oranje shirt) en SKWNK uit mei 2015, toen beide clubs elkaar troffen in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. © Johan van der Heijden