OBS Duiveland schoolvoetbalkampioen 2019

Bron: www.pzc.nl

ZIERIKZEE – Bikkels zijn het, de jongens achttallen die vandaag aantraden op de voetbalvelden van MZC’11 in Zierikzee. Waar ouders en andere supporters, geplaagd door een gemeen koude wind, veelal dik ingepakt langs de lijn stonden, renden de jeugdige voetballers zich op het jaarlijkse scholentoernooi warm om de winst.

Toernooicoördinator Dig Vleugel zat in de wedstrijdkamer bovenin het tribunegebouw tussen veld één en twee als een keizer op zijn troon. De voetbalfanaat is al dik dertig jaar de drijvende kracht achter het schoolvoetbal op Schouwen-Duiveland. Nieuw is dat de jeugdige voetballers volgens de jongste regels van de KNVB aantraden in achttallen, in plaats van in de elf- of zeventallen die tot dusver gebruikelijk waren.

De eerste teams van Binnen de Veste  en OBS Duiveland moesten na vijf poulewedstrijden en de halve finales tegen elkaar uitmaken wie de grote beker mocht meenemen. Na de reguliere speeltijd stond het nog steeds 0-0 en moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. De Duivelanders bleven het koelbloedigst. Ze schoten er 4 raak, één meer dan de Zierikzeeënaren, en gaan door naar het regionale toernooi 15 mei in Wolphaartsdijk.

Dig Vleugel is al meer dan dertig jaar de drijvende kracht achter het schoolvoetbal op Schouwen-Duiveland © Dirk-Jan Gjeltema