Arnemuiden en Tholense Boys zijn er weer bij

Logo RudeStats

nacompppp

Tholense Boys en Arnemuiden doen wéér mee. Voor de zestiende keer staan beiden aan de start van de nacompetitie. Geen enkele Zeeuwse club heeft zijn reguliere seizoen vaker verlengd.

Arnemuiden speelt voor promotie naar de eerste klasse. In de eerste ronde gaat de ploeg zaterdag op bezoek bij VVGZ in Zwijndrecht. Van de voorgaande vijftien nacompetities speelde het dertien keer voor promotie; één keer slaagde die missie (in 2014).

Tholense Boys speelt om zich te handhaven in de tweede klasse, te beginnen zaterdag thuis tegen Prinsenland. Voor Tholense Boys wordt het de vierde keer dat het in de nacompetitie strijdt tegen degradatie. Eén keer ging dat mis, in 2007 in een finale met Serooskerke.

De enige andere club in de top die dit seizoen ook nacompetitie speelt, is Goes. Die ploeg is aan zijn veertiende nacompetitie bezig. Opmerkelijk daarbij is dat de ploeg acht keer nacompetitie speelde in de afgelopen tien seizoenen. Dat is het hoogste aantal deelnames in die periode.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/