Cursus jeugdscheidsrechter/jeugdspelleider bij S.K.N.W.K. zit er weer op

Vanavond, woensdag 11 december 2019, werd de 2e cursusavond gehouden van de cursus jeugdscheidsrechter/jeugdspelleider. Dit was dus de 2e en tevens laatste cursusavond.  Dinsdag 22 oktober 2019, zijn we bij S.K.N.W.K. gestart met deze cursus onder leiding van Cor Bos namens de K.N.V.B.

Op de eerste avond waren 13 S.K.N.W.K.-ers (voornamelijk jeugdspelers, maar bijvoorbeeld ook ouders van jeugdspelers) aanwezig. Vanavond waren er mede vanwege ziekte 9 cursisten op het sportpark.

De eerste cursusavond was alleen theorie. De cursisten kregen daarbij nog wat huiswerk dat via de app gemaakt kon worden. Ook was het de bedoeling om een wedstrijdje 6 tegen 6 of 8 tegen 8 te fluiten.

Vanavond was theorie en praktijkles. Om 19:00 uur werd begonnen met wat theorie. Daarna gingen de cursisten naar buiten. S.K.N.W.K. JO11-1 (aangevuld met wat spelers van JO12-1) speelden 2 x 20 minuten partijspel 6 tegen 6. Zoals gebruikelijk is, werd na 10 minuten even een time-out ingelast. Zo werd de wedstrijd verdeeld in 4 x 10 minuten.

Elke 10 minuten was er een andere scheidsrechter. Deze werd beoordeeld door de cursusleider en bekeken door zijn medecursisten. Dank nog aan JO11-1 voor hun medewerking.

Na het praktijkgedeelte ging iedereen weer terug naar de kantine voor het laatste theorie deel. Als afsluiting ontvingen alle cursisten een certificaat. Vanaf deze plaats willen we iedereen van harte feliciteren.