Met Jarno van Nieuwenhuize heeft SKNWK zijn eigen Cristiano Ronaldo

Bron: www.pzc.nl

NIEUWERKERK – Hij is met zeventien treffers de meest productieve speler op de Zeeuwse velden. Toch zal de naam van de aanvaller van SKNWK voor veel mensen nog onbekend in de oren klinken. Jarno van Nieuwenhuize doet er alles aan om daar de komende tijd verandering in te brengen.

Hij is een beetje lui, als een echte spits. Soms zie je hem 85 minuten niet, maar maakt hij toch de winnende. Het zijn de woorden van Ralph Zegers, zijn trainer bij SKNWK, wanneer hem wordt gevraagd naar zijn topscorer. Van Nieuwenhuize begint meteen te lachen op het moment dat het ter sprake komt. ,,Lui is overdreven. Ik kies mijn momenten uit en loop niet zomaar blind op elke bal, zodat ik mijn energie slim kan gebruiken. Zo zie ik het meer.”

Aan zijn stem en het hoesten is nog goed te horen dat de negentienjarige spits kampt met een lichte griep. Toch verscheen zijn naam zaterdag ‘gewoon’ weer op het scorebord. Zoals al zo vaak dit seizoen. Inmiddels staat de teller dus op zeventien competitiegoals. Hij houdt het zelf goed in de gaten. ,,In het begin was het heel leuk dat ik een keer in de topscorerslijst stond, nu kijk ik er elke week naar en wil ik zo hoog blijven staan.”

Jarno van Nieuwenhuize in het tenue van Juventus, waar zijn idool Cristiano Ronaldo speelt. © Ernesta Verburg

Rechtsback

Van Nieuwenhuize is dus nog maar een tiener. Toch is hij al bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van SKNWK. Inmiddels is hij in Nieuwerkerk uitgegroeid tot goalgetter, maar een aantal jaar geleden stond hij op een compleet andere positie. ,,Tot de C’tjes speelde ik als rechtsback. Daarna ging ik steeds verder naar voren en sinds vorig jaar speel ik bij het eerste echt als spits. In een 4-4-2-formatie.”

In dat systeem komen zijn kwaliteiten dit seizoen uitstekend tot zijn recht. Voor de mensen die hem nog niet zo goed kennen, probeert hij uit te leggen wat voor type speler hij is. ,,Ik ben beweeglijk en redelijk snel, wil graag een actie maken en ben creatief. Voor de goal moet ik nog rustiger worden, maar dat gaat steeds beter.”

Door de overwinning van afgelopen weekend op Schoondijke staat SKNWK nu op de tweede plek, vier punten achter koploper Zeelandia Middelburg. De rechtspoot is dan ook tevreden met de resultaten. ,,We weten dat we een goede ploeg hebben. Zeelandia gaat kampioen worden, hopelijk pakken wij nog een periode.”

Jarno van Nieuwenhuize.

Jarno van Nieuwenhuize. © Ernesta Verburg

Snel tevreden is Van Nieuwenhuize niet. Zijn doelstelling om dit seizoen veertig treffers te maken is dan ook ambitieus. ,,Veel mensen vonden dat heel hoog. Maar ik denk dat je dan juist nog beter je best gaat doen. Een grotere uitdaging, anders denk je er te makkelijk over.”

Door zijn twee doelpunten van afgelopen zaterdag staat hij nu al op 29 treffers in alle competities. Dat doel lijkt hij dus wel te gaan halen, maar dat is geen reden om het rustig aan te doen. ,,Niet naast mijn schoenen gaan lopen. Ik moet nog steeds keihard mijn best blijven doen.”

Cristiano Ronaldo

Voor wie hem echt goed kent, zal het geen verrassing zijn. Van Nieuwenhuize is groot fan van Cristiano Ronaldo en die adoratie gaat best ver, zo zegt hij zelf. ,,Daarom speel ik met nummer 7. Mensen vinden dat misschien onbelangrijk, maar ik word daar zekerder van. Kleine dingetjes kunnen daar ook bij helpen.”

Maar het gaat nog verder. Ook de kapsels van de Portugese superster worden geregeld overgenomen door de doelpuntenmachine van SKNWK. ,,Ronaldo speelde een tijdje terug met een haarband, dat doe ik nu ook. Dan word je een paar weken uitgelachen door je teamgenoten, maar ik vind het leuk.” Zien we hem dan binnenkort ook met het knotje van ‘CR7′? ,,Haha. Heel toevallig heb ik dat al gehad voordat hij het had. Ik denk niet dat ik het weer ga doen.”

,Ik ben niet zo van het drinken. De derde helft is niet zo belangrijk, als de eerste twee maar goed gaan

Jarno van Nieuwenhuize, Spits van SKNWK

Behalve het uiterlijk en het rugnummer, is ook de mentaliteit van Ronaldo een voorbeeld voor Van Nieuwenhuize. Stiekem droomt hij van een soortgelijke weg, want ambities om hogerop te gaan heeft hij zeker. ,,Messi heeft het talent, terwijl Ronaldo zo goed is geworden door hard te trainen. Misschien kan dat bij mij ook en speel ik over een aantal jaar hoger dan de vierde klasse. Dat wil ik wel proberen en zou ik heel leuk vinden.”

Tweebenig

Naast de trainingen bij zijn club probeert hij dan ook nog wat extra uren te maken. daardoor is de spits nu tweebenig. ,,Vroeger speelde ik veel op pleintjes en ging ik mijn linkerbeen trainen. Nu train ik in de zomer een beetje door op ons veld, ook al mag dat eigenlijk niet van de voorzitter”, lacht hij.

Door zijn studie Bedrijfskunde aan de Universiteit in Rotterdam heeft hij daar wat minder tijd voor. Studeren gaat nog altijd voor, maar eigenlijk draait alles in zijn leven om voetbal. ,,Als ik niet zelf speel, kijk ik voetbal en anders speel ik het op de Playstation.”

Hij neemt zijn sport dan ook heel serieus. ,,Ik ben niet zo van het drinken. De derde helft is niet zo belangrijk, als de eerste twee maar goed gaan.” Voorlopig heeft hij het in ieder geval nog goed naar zijn zin in Nieuwerkerk. ,,Het seizoen leuk afsluiten, daarna zien we het wel. Als er een kans komt, komt het. Anders niet. Ik ga het niet forceren.”

1 reactie op "Met Jarno van Nieuwenhuize heeft SKNWK zijn eigen Cristiano Ronaldo"

  1. Goed bezig, die Jarno.

Reacties gesloten.