Tikkie Terug Deel 357 – Oud S.K.N.W.K. 1 ziet Oranje met 2-1 winnen van Mexico tijdens reünieweekendje

Logo Tikkie Terug

Overal op social-media kom je vandaag berichten tegen dat het vandaag, maandag 29 juni 2020, exact 6 jaar geleden is dat het Nederlands Elftal met 2-1 wist te winnen van Mexico tijdens het WK 2014 in Brazilië. In deze editie van Tikkie Terug (deel 357) een terugblik naar deze datum.  Want oud S.K.N.W.K. 1 was toen weg voor hun jaarlijkse reünieweekendje. Het huis waar ze zaten was omgebouwd tot het S.K.N.W.K. Bierûûs en ook de Oranje attributen en kleding was uiteraard mee om het Nederlands Elftal de supporten tijdens hun duel in de achtste finale. Zo geschiedde. Mede door het scoreverloop van dit duel (na een 0-1 achterstand, wonnen ze uiteindelijk nog met 2-12) was het een memorabele wedstrijd.

Op de website stond het volgende over dit weekendje weg:

Regen kan pret niet drukken bij Oud S.K.N.W.K. 1

Afgelopen weekend ging ‘ut oud 1e’ weer een Reünieweekendje weg. Deze keer was plaats van bestemming Bocholtz in Zuid Limburg. Afgelopen donderdag begon de pret zoals gebruikelijk bij café Charlie. Hier werden de shirtjes overhandigd en onder het genot van een hapje alvast vooruit gekeken naar het weekend.

Vrijdag om 11:00 uur verzamelen op het zwarte plein. Na het Haring-ontbijt kon de reis worden ingezet. Bij Tessonderloo in België was er een onderbreking voor het versterken van de inwendige mens. Zo rond 14:30 uur was de plaats van bestemming bereikt aan de Zandweg in Bocholtz, Sint Gillishof. Nadat de auto’s waren uitgeladen en de bedden opgemaakt werd op het binnenplaatsje plaats genomen en konden ‘de eerste dopjes’ worden gelicht. Tussendoor uiteraard ook nog wat gegeten (heerlijke nasi, bami met saté) en voor de rest lekker wat gedronken, maar met name heel veel gelachen.

De volgende morgen om 08:30 uur aan het ontbijt, want om 09:30 uur gingen ze richten Valkenburg. Daar werd een (elektrische) fiets gescoord voor een heerlijke fietstocht. De eerste plaats van bestemming was een heuse kolenmijn. Hier kregen ze een prachtige rondleiding. Bij het verlaten van deze mijn waren de weersgoden hen helaas iets anders gezind. Namelijk vanaf nu heel veel regen. Toch werd de tocht voortgezet (door bijna iedereen). Na zo’n half uur was een lunchcafé bereikt voor een heerlijke lunch. Tevens konden hier de kleren wat drogen. Hierna werd opnieuw door de regen de toch vervolgd. Omstreeks 15:30 uur werden de fietsen weer ingeleverd.

Weer terug bij ‘de residentie’ werd de barbecue aangestoken. Er werd wat voetbal gekeken (dit kon vrijdag niet, want toen er was er een rustdag op het WK.) Ook nu weer lachen, GIEREN, brullen. De zondag werd ‘s morgens eerst een marktje aangedaan in Bocholtz. Daarna was het heerlijk vertoeven op de binnenplaats en uiteraard alvast gereedmaken voor dé wedstrijd, Nederland – Mexico. Ook dit was natuurlijk top, met zo’n geweldig einde (2-1 winst voor Oranje).

Moe maar voldaan werd vanmorgen omstreeks 09:30 uur de terugreis ingezet. Ook nu weer een tussenstop bij Tessenderloo. Omstreeks 12:30 uur was iedereen weer terug in Nieuwerkerk. Ondanks het iets mindere weer toch weer een topweekend. Bekijk de foto’s hiervan elders op de site in Het Fotoboek.

De Foto’s: