Schouwse fusie nu officieel, mét jaartal: FC De Westhoek’20

Bron: www.pzc.nl

BURGH-HAAMSTEDE – De fusie tussen de sportverenigingen DFS Burgh-Haamstede en Renesse is officieel beklonken. De nieuwe club gaat verder als FC De Westhoek’20.

In de zomer van 2016 sloegen DFS en Renesse de handen al ineen bij de senioren. Sindsdien komen ze onder de naam FC De Westhoek al in de competitie uit. Nu de fusie is afgerond, is het jaartal van de totstandkoming achter de naam geplakt: FC De Westhoek’20.

De toevoeging van het jaartal had een administratieve reden. ,,FC de Westhoek was al de naam van de SJO. Dubbele namen mogen niet van de KNVB, vandaar dat het oprichtingsjaar erachter is gezet’’, verduidelijkt secretaris Arjan van Leeuwen.

Zo’n vijftien jaar geleden verenigde de jeugd van DFS, Renesse én ZSC’62 (Scharendijke) zich al onder de naam FC De Westhoek. Onder die naam (plus het jaartal) blijft de jeugd van de clubs spelen. ZSC’62 blijft bij de senioren echter zijn eigen broek ophouden.

Al sinds de eerste fusiebesprekingen in 2015 wordt al gesproken over een gezamenlijk locatie. Vijf jaar later is daarover nog altijd geen beslissing gevallen. Momenteel woedt in de Kop van Schouwen een hoogoplopende discussie over één regioschool voor de drie kernen. In die discussie speelt de toekomstige locatie voor FC De Westhoek’20 ook een rol.

Maar stelt het bestuur van FC de Westhoek’20: ,,Voortschrijdend inzicht leert wellicht dat bij een nog steeds verder afnemend aantal jonge inwoners – lees in ons geval sporters – we in de toekomst met een lichte aanpassing van de bestaande locaties voorlopig voor jaren uit de voeten kunnen.’’

FC De Westhoek in blauw tenue.

FC De Westhoek in blauw tenue. © Johan Van Der Heijden