Werk aan de winkel; Behaal je spelregelbewijs

Bron: www.knvb.nl

Spelers en speelsters uit 2003 hadden tot 1 september 2020 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Ze krijgen nu een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs, terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf. Spelers en speelsters met een waarschuwingstekst in het mDWF mogen nog wel wedstrijden spelen.

Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt kennis van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Het heeft consequenties voor de speelgerechtigdheid wanneer een voetballer of voetbalster niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer het bewijs niet voor 1 september is behaald, volgen er waarschuwingen. Deze waarschuwingen zijn ook zichtbaar in het mDWF. Een waarschuwing betekent echter niet dat een speler of speelster geen wedstrijden mag spelen. Bij de zevende overtreding volgt er wel een straf. Een scheidsrechter kan een speler of speelster met een waarschuwingstekst in het mDWF op basis van deze melding dus niet weigeren om mee te spelen.

Rol voor verenigingen

Voor verenigingen ligt er een rol om deze gegevens op orde te hebben in Sportlink Club én de leden eraan te herinneren het spelregelbewijs te behalen.

Voetballers behalen het spelregelbewijs via Voetbalmasterz. We hebben een pagina samengesteld met de meeste gestelde vragen omtrent het spelregelbewijs.

VEELGESTELDE VRAGEN SPELREGELBEWIJSKijk hier voor de meeste gestelde vragen omtrent het spelregelbewijs.

Heb je een andere vraag over het spelregelbewijs? Kijk dan snel op de website van Voetbalmasterz of stuur een e-mail naar onderstaand adres

SPELREGELBEWIJS

Mail je vragen over het spelregelbewijs.