Uitwedstrijd in de KNVB Regiocup? Pak de fiets en warm up!

Bron: www.knvb.nl

Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, zoveel mogelijk op fietsafstand.

Als het even kan, fiets dan naar een uitwedstrijd. Dat is eenvoudig te regelen, coronaproof, leuk, gezond en goed voor het klimaat. Helemaal omdat tijdens het fietsen de spelers hun spieren warm, los en soepel maken. Het team komt fit en vol energie aan; klaar om meteen te knallen!

Warm up!

De KNVB moedigt voetballers aan om, als de afstand het toelaat, vaker met de fiets te gaan en de auto af en toe te laten staan. De met partners ontwikkelde jongerencampagne ‘warm up’ stimuleert jonge voetballers op een frisse manier op de trappers te klimmen. Onderdeel van de campagne zijn zes oefeningen-voor-op-de-fiets die ook nog eens bijdragen aan een brede motorische ontwikkeling!

6 OEFENINGEN OP DE FIETSGa naar de zes oefeningen om je spieren warm, los en soepel te maken.