Vandaag, zaterdag 7 augustus augustus 2021, speelde S.K.N.W.K. 1 haar eerste oefenwedstrijd. Op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ was op een prima hoofdveld eveneens 4e klasser D.V.V. ’09 de tegenstander. Voor de blauw/zwarten na 6 trainingen en een bootcamp op het strand de eerste echte test. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Johnny van Dijke werd namelijk de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen gespeeld. Goed om te zien was dat er van zowel S.K.N.W.K. als van tegenstander D.V.V.  ’09 behoorlijk wat publiek was afgekomen op dit oefenduel. Hopelijk is dit een aanzet naar weer ‘normaal’ amateurvoetbal het aankomende seizoen…..!?

Wegens blessures en de late vakanties waren er behoorlijk wat spelers afwezig aan Nieuwerkerkse-zijde. Echter dit geeft spelers van de 2e selectie en van JO19-1 ook gelijk de mogelijkheid zich te tonen aan de nieuwe hoofdcoach. Iets voor half drie werd er afgetrapt. Al snel was duidelijk dat de ploeg uit Dirksland goed op elkaar ingespeeld was en dat er heel veel beweging in de ploeg zat bij de blauw/witten. Zet daar tegenover dat bij S.K.N.W.K. best wat spelers op voor hen ‘vreemde’ posities stonden dat verklaart dat dat het overwicht echt bij de gasten lag.

Toch had de thuisploeg de tegenstander best wat feller op de huid mogen zitten, want ze kregen vooral op het middenveld alle tijd en ruimte om de voetballen en te combineren. Dat het toch nog een half uur duurde voordat de score werd geopend, kon zelfs een beetje ‘miraculeus’ worden genoemd (en was ook zeker de verdienste van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel met een aantal prima reddingen). Maar na zo’n 30 minuten spelen werd de score geopend en kwam D.V.V. ’09 terecht op een 0-1 voorsprong.

S.K.N.W.K. kon daar (te) weinig tegenover stellen. Ze probeerden op de counter wel aan de overzijde te komen, maar kwamen niet echt aan uitgespeelde kansen. Met deze minimale marge van ‘1 doelpunt’ gingen beiden teams eventjes rusten. In de tweede helft behoorlijk wat wissels. Zo kon de tegenstander (bijna) het gehele team wisselen. Ook bij de thuisploeg enkele wissels. Ze kwamen JO19-1 spelers, Ruben van Dijke en Max Jongebreur binnen de lijnen. Voor hen was het hun debuut in de eerste selectie en ze deden het naar behoren !! Overigens viel ook JO19-1 speler Thomas Folmer in de 2e helft in, maar hij had al eerder zijn debuut gemaakt in het eerste.

Het leek er in de 2e helft op dat S.K.N.W.K. iets beter in de wedstrijd kwam, maar toch was het D.V.V. ’09 1 dat na zo’n vijf minuten spelen in de 2e helft de marge verdubbelde. Een lange bal van de doelman kwam bij een speler van de gasten. Zijn voorzet vanaf de flank kon bij de eerste paal prima worden binnengekopt, 0-2. Koen Kraaijenbrink kreeg namens S.K.N.W.K. in buitenspelpositie (maar er werd niet gevlagd) nog een mogelijkheid om de eer te redden. Maar hij liet de bal te ver van zijn voet stuiteren en zodoende was de bal een prooi voor de keeper van D.V.V. ’09. Nog enkele kleine mogelijkheden namens de blauw/zwarten, maar er werd niet gescoord door S.K.N.W.K.

De dreigende regenbui boven ons sportpark kwam helaas net iets te vroeg. Want met nog twee minuten te spelen gingen de sluizen open en kwam het water met bakken uit de hemel. De prima leidende scheidsrechter floot na 90 minuten af en zodoende kon iedereen snel de droge kleedkamer opzoeken. Ondanks de 0-2 nederlaag een nuttige oefenwedstrijd zoals dat dan zo mooi heet. Aankomende week wordt er op dinsdag en donderdag weer getraind door de 1e en 2e selectie. Zaterdag 14 augustus 2021 wacht oefenwedstrijd nummer twee. Dan is in Ooltgensplaat O.F.B. 1 de tegenstander. Aftrap is 14:30 uur.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 verliest eerste oefenduel van deze voorbereiding met 0-2 van D.V.V. ’09 1"

1. Ondanks de 0-2 nederlaag een geslaagde oefenwedstrijd.Heeft iedereen de missers onthouden,dan moet het dus beter.De back die jaren in het eerste speelt dan een lange bal geeft,ik heb ze geteld van de 10 waren er 9 niet goed geplaatst.En dan die kleine middenvelder,die kan soms 3 man passeren.Weet je waar hij staan moet in de aanval.Hij geeft ook nog een goed schot overzich.Het is oefenen maar toch de echte wedstrijden komen er aan.Succes verder.