Jaaroverzicht 2021 van www.sknwk.nl (mei en juni)

Nu het jaar 2021 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2021 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken).

Overigens is dat net als vorig jaar natuurlijk i.v.m. de coronacrisis een ‘iets’ ander jaar geworden qua voetbal en evenementen dan we normaal gewend zijn. Daarom doen we de samenvatting nu niet per maand, maar per twee maanden.

Vandaag mei en juni.

Mei:

1 mei 2021

Feyenoordsupporters S.K.N.W.K. gaan sponsorcontract verlengen

Zo’n 1,5 maand geleden stond er een oproep op deze site aan alle Feyenoord-supporters binnen onze club. Er hangt namelijk al heel lang een bord van de Feyenoord-supporters uit Nieuwerkerk (zie foto) langs het hoofdveld. Echter is het sponsorcontract inmiddels verlopen. Onze penningmeester (en Feyenoord-supporter) Robin Kosten heeft nu op zich genomen om te bekijken of er voldoende animo is om de bordsponsoring te continueren. Inmiddels zijn er al een behoorlijk aantal toezeggingen gedaan, dus de verlenging van het contract gaat er komen. Maar ben jij ook Feyenoordsupporter, maar nog niet benaderd, ook jij kan/mag uiteraard meedoen.  Stuur dan eventjes een berichtje aan Robin (06-40425563).

 

2 mei 2021

Leuk berichtje naar aanleiding van Oranjefestival tijdens Koningsdag

Afgelopen dinsdag, 27 april 2021, organiseerden we op sportpark ‘Het Springer’ een Oranjefestival. Maar liefst 70 kinderen waren aanwezig en we konden allemaal wel zien dat ze het erg naar de zin hadden. Dit waren overigens leden, maar ook niet-leden waren welkom en aanwezig. Hoe leuk is het voor de club en zeker voor de organisatie dat we nog een berichtje mochten ontvangen van een moeder van één van de kinderen. Zij schreef het volgende:

Onze zoon heeft vorige week een fijne ochtend bij jullie op het sportveld doorgebracht. Het is afgelopen week meerdere keren ter sprake gekomen.

Dank jullie wel dat dit mogelijk was in deze bijzondere tijd.

Met vriendelijke groet

 

Hier hebben we het uiteraard niet voor gedaan, maar is wel leuk om te lezen !!

 

2 mei 2021

Zelfs in Italië is de ruim 14 maanden ongeslagen status S.K.N.W.K. 3 doorgedrongen

De lockdown vanwege de coronacrisis heeft ook wel positieve kanten……… Immers voor S.K.N.W.K. 3 betekent het dat ze inmiddels al ruim 14 maanden ongeslagen zijn !! Dit heuglijke feit is inmiddels zelfs doorgedrongen tot in Italië getuige alle festiviteiten met supporters in het blauw/zwart gehuld vandaag in Milaan (of zou het misschien toch zijn vanwege het kampioenschap van Inter Milan die sinds het seizoen 2009-2010 weer eens kampioen werden in de Serie A 😉 ).

Voor S.K.N.W.K. 3 was de laatste wedstrijd van vorig seizoen op zaterdag 15 februari 2020. Toen was Stavenisse 2 nipt te sterk voor de blauw/zwarten (eindstand 8-1). Hierna werd er alleen nog een klein beetje getraind, maar geen wedstrijden meer gespeeld (en dus ook niet meer verloren 😉 ).

Tot begin van dit seizoen, want toen werd de competitie toch gewoon gestart. De blauw/zwarten werden vooraf door de kenners zeker niet genoemd als titelkandidaat, maar misschien wel als hele gevaarlijke outsider………. De lock-down had de blauw/zwarten blijkbaar heel goed gedaan, want ze zetten met de start van het seizoen 2020-2021 een prima serie neer. Overigens was bewust gekozen om S.K.N.W.K. 3 niet in te schrijven voor het bekertoernooi. Zodoende hoefden we nog niet het achterste van de tong te laten zien en bleven blessures ons ook bespaard.

De eerste competitiewedstrijd tegen Bevelanders 3 eindigde na een ‘Duits einde’ voor S.K.N.W.K. 3 (met de gelijkmaker in blessuretijd) in 3-3. Hierna volgden alleen maar overwinningen.

In de derby in Oosterland tegen Duiveland 3 werd een mooie 0-2 overwinning geboekt. De week erop kwam titelkandidaat FC De Westhoek/Z.S.C. ’62 3 naar ‘Het Springer’. Echter deze jonge handen mochten uitrazen en uiteindelijk met een 1-2 nederlaag aan de broek weer terug naar Westerschouwen.

Tot slot volgde nog een uitduel naar Colijnsplaat 3. Ook dit duel werd gewonnen. Het werd uiteindelijk 2-3. Dit was op zaterdag 10 oktober. Hierna werd het stil op de voetbalvelden. Het enige dat we nog hebben is de stand in de reserve 5e klasse. Met als trotse koploper S.K.N.W.K. 3 🙂 :

Inmiddels is bij de K.N.V.B. verzoek ingediend om volgend seizoen een ‘klasje’ hoger te worden ingedeeld. Immers de eerste vier wedstrijden hebben duidelijk aangetoond dat we dit niveau echt zijn ontstegen. En dan hebben we het nog niet eens over alle inzet van spelers en staf tijdens de lock-down om fit te blijven en absoluut klaar te zijn voor het moment dat de competitie alsnog herstart zou worden…… 😉

 

6 mei 2021

S.K.N.W.K. bestaat 67 jaar !!

Al weer 67 jaar geleden, om precies te zijn op 6 mei 1954, werd S.K.N.W.K. opgericht. Dus vandaag zijn ‘we’ jarig en worden we maar liefst 67 jaar oud !!

Een ieder die S.K.N.W.K. een warm hart toedraagt, van harte gefeliciteerd!

 

8 mei 2021

Spelers seniorenteams S.K.N.W.K. vermaken zich weer opperbest met Voetvolley toernooitje ondanks regenachtige middag

Op 3 april j.l. speelden we met onze spelers van de diverse seniorenteams (1, 2, 3 en 40+) een voetvolley toernooitje op sportpark ‘Het Springer’. Dit bleek zo een groot succes dat dit vanmiddag nog eens werd gedaan. En met nu 12 aanwezige koppels kunnen we ook nu weer terug kijken op een hele leuke middag.

Helaas wilden de weergoden deze keer iets minder meewerken, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Er werd fanatiek gespeeld en op sommige veldjes was het ook echt spannend met enkele schitterende punten. Er werden diverse potjes gespeeld tegen steeds een andere tegenstander. Na ruim twee uur spelen was er natuurlijk ook een winnaar.

De selectiespelers Remon de Jonge en René Verschoor (die vorige keer het toernooitje wisten te winnen) speelden in de finale tegen ploeggenoot Remco v/d Berge en Perry Snoep (die ondanks zijn jonge leeftijd toch al bij S.K.N.W.K. 40+ speelt). Laatste twee waren de sterksten en wisten dus deze 2e editie te winnen.

Voor hen een heuse hoofdprijs. Beiden ontvingen een grote fles bier (gesponsord door de organistoren Remon en Martijn).

Toen uiteindelijk het toernooitje was afgelopen en ‘de netten’ weer waren opgeruimd kwam het zonnetje door. Zodoende kon iedereen op de terugreis nog wat drogen van alle regen van deze middag. Dank aan Remon en Martijn voor het regelen en aan de heren van de onderhoudscommissie voor het maken van de veldjes met echte lijnen (i.p.v. pionnen de vorige keer).

Bekijk nog meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

9 mei 2021

Ruim vijf maanden bezig met verbouwen en opknappen van onze kantine

Op zaterdag 28 november jl. meldden we op de website dat de eerste aanzet was gezet tot het opknappen/verbouwen van de kantine. Inmiddels zijn we dus ruim vijf maanden verder en is er al heel veel werk verricht !! Vanaf deze plaats nogmaals dank aan alle vrijwilligers voor hun hulp de afgelopen maanden !!

We zijn nu echt bezig met de afwerking. Zo moet het nieuwe blad op de bar nog worden geplaatst en zal de kantine nog moeten worden ingericht en aangekleed. We houden u uiteraard op de hoogte via onze diverse kanalen van de vorderingen de komende weken.

Voor:

Na:

 

14 mei 2021

Kinderen zijn VrijMiVo bij SKNWK nog zeker niet beu

Vandaag was er opnieuw VrijMiVo bij S.K.N.W.K. Extra training op de Vrijdag Middag voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !!  En dit was al weer de 13e editie van dit seizoen !! Trainers Gerrit van Loon en Martijn Neele hadden ook vandaag weer voldoende animo, want met 23 aanwezige kinderen blijkt dat ‘ze’ het nog steeds niet beu zijn. En ondanks een verdwaalde druppel regen kon er opnieuw een uur lang lekker worden gevoetbald onder overigens verder prima weersomstandigheden. Aan het eind van de training was er voor alle kinderen nog een snoepzakje.

We blijven dit in ieder geval tot half juni doorzetten. Hieronder de data van de komende edities:

  • Vrijdag 5 februari 2021
  • Vrijdag 19 februari 2021
  • Vrijdag 5 maart 2021
  • Vrijdag 19 maart 2021
  • Vrijdag 2 april 2021
  • Vrijdag 16 april 2021
  • Vrijdag 30 april 2021
  • Vrijdag 14 mei 2021
  • Vrijdag 28 mei 2021
  • Vrijdag 11 juni 2021

Bekijk nog meer foto’s van deze 11e editie elders op onze site in Het Fotoboek

 

14 mei 2021

Blauw/zwarte groeten: LP, EP en Gert-Jan vanaf de camping in Oostkapelle

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

LP, EP en Gert-Jan doen iedereen de blauw/zwarte groeten vanaf de camping in Oostkapelle.

Het lijkt ons als redactie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

15 mei 2021

S.K.N.W.K. 2 en JO19-1 spelen met 1-1 gelijk in onderlinge wedstrijd

Een aantal weken gelden speelden S.K.N.W.K. 1 en JO19-1 een onderlinge wedstrijd. Toen bleek de eerste selectie duidelijk iets te sterk voor onze oudste jeugdteam. Vandaag stond er een onderlinge wedstrijd op het programma tussen S.K.N.W.K. 2 en JO19-1. Hierbij was er echt sprake van een wedstrijd. In de eerste minuten wist S.K.N.W.K. 2 de score te openen. Het was Joerie van Dijke die uit een corner met een goed gerichte kopbal onder het latje het 2e op voorsprong bracht.

Joerie van Dijke kopt hier de 1-0 tegen de touwen

Echter was de voorsprong van korte duur. Niet veel later kwam S.K.N.W.K. JO19-1 (voor dit duel gehuld in ons mooie reservetenue) langszij. Het was Max Jongebreur die met uit een vrije trap de score weer in evenwicht bracht, 1-1.

Max Jongebreur (paars/blauwe shirt) zorgde voor de gelijkmaker in dit oefenduel

Hierna ontspon zich een aardig duel met kansen aan beide kanten. JO19-1, die werden gecoacht door de trainer/coach van het volgend seizoen, Richard de Moedt, deed zeker niet onder voor het 2e team. Na twee keer 45 minuten, met slechts op het laatst nog een lekker regenbuitje vond scheidsrechter Walter van Kan het voldoende en floot voor einde wedstrijd.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Walter van Kan

Al met al een nuttige oefenpot, waarbij toch ook vandaag weer behoorlijk wat spelers in actie zijn geweest !! Bekijk meer foto’s van deze wedstrijd elders op de site in Het Fotoboek.

 

20 mei 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (96)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Vandaag is er ook nog wat werk verricht.

Hierbij foto’s van vandaag:

 

22 mei 2021

Bijzondere en nuttige Algemene Ledenvergadering S.K.N.W.K.

qrf

Gisteren, vrijdag 21 mei 2021, werd weer de jaarlijkse ledenvergadering van S.K.N.W.K. gehouden. Vanwege alle coronabeperkingen werd het een bijzondere vergadering, want voor het eerst konden we dit nu niet in onze kantine doen, maar werd de vergadering online gehouden. Iets na 19:30 uur werd de vergadering geopend door voorzitter Robbert v/d Zande.

De ‘opkomst’ was wel een beetje hetzelfde als met een ‘fysieke’ vergadering. In totaal hadden 25 personen de moeite genomen deze vergadering bij te wonen vanuit eigen huis. Een enkeling had zich keurig afgemeld bij het bestuur. Het werd een zeer nuttige vergadering waarin diverse zaken zijn besproken. Zo kwam o.a. onze verbouwing van de kantine voorbij, maar is ook het vrijwilligersbeleid binnen onze club uitvoerig besproken.

Bij Agendapunt 8 waren de bestuursleden Frank Boere (secretaris) en Lisette Kiesenberg (jeugdzaken) aftredend en herkiesbaar. Omdat er geen tegenkandidaten waren, werden zij unaniem herkozen. Tot slot was er nog een rondvraag. Deze was deze keer kort, maar krachtig.

Ruim een uur en een kwartier na de opening van de vergadering werd de vergadering gesloten en werd een ieder bedankt voor zijn of haar inbreng. We hopen met z’n allen dat de volgende ALV weer gewoon op de normale manier kan worden gehouden.

 

23 mei 2021

Zaterdag 12 juni a.s. De Nationale Voetbaldag (ook S.K.N.W.K. doet mee !!)

Bron: www._knvb.nl

De KNVB organiseert op zaterdag 12 juni – tijdens het openingsweekend van het EK 2020 – de eerste Nationale Voetbaldag. Voor deze bijzondere dag nodigen clubs leden én niet-leden uit voor een coronaproof voetbaltoernooi en andere leuke activiteiten. Ook jouw club kan meedoen, met als motto: voor iedereen uit de buurt. Inmiddels hebben wij ons ook aangemeld als S.K.N.W.K. voor deze Nationale Voetbaldag.

Er zijn in Nederland ongeveer 2600 verenigingen waar leden, vrijwilligers, trainers en fans elkaar ontmoeten. Zij vieren successen of pakken verlies. Zo bouwen clubs al decennialang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. De Nationale Voetbaldag brengt dit onder de aandacht. En, na een zwaar jaar zonder voetbal en met teruglopende inkomsten en afnemende ledenaantallen, kan iedereen wel een opsteker gebruiken.

Zet de poorten open tijdens de Nationale Voetbaldag op zaterdag 12 juni 2021.

 

Vijf goede redenen om mee te doen

  1. Het wordt de leukste voetbaldag van het jaar (ondanks de vervelende coronamaatregelen)
  2. De club kan de buurt laten zien waar hij voor staat
  3. Je krijgt hulp bij de organisatie met tips, tricks en communicatie
  4. Je krijgt een financiële vergoeding (ter waarde van 400 euro)
  5. Je krijgt een pakket (ter waarde van 60 euro) om de activiteiten feestelijk aan te kleden

Meedoen

Als jouw club meedoet, organiseer je een activiteit voor leden én niet-leden. Je laat zien dat jouw club een ontmoetingsplek is voor iedereen. Je kunt bijvoorbeeld een klein toernooi organiseren, een e-sportscompetitie of een training waar jong en oud aan mee kunnen doen.

Voor deze activiteiten kun je een vergoeding krijgen van maximaal 400 euro. Je krijgt ook een pretpakket ter waarde van 60 euro. En we helpen jou met tips en tricks voor het organiseren van een mooie dag – voor iedereen. Zo leer je ook mensen kennen die jouw club niet zo makkelijk kunnen vinden.

 

25 mei 2021

Trainer/coach S.K.N.W.K. JO19-1 Richard de Moedt heeft contract ondertekend

Vanavond heeft onze nieuwe trainer/coach van S.K.N.W.K. JO19-1 zijn contract ondertekend. Met ingang van het seizoen 2021-2022 staat hij aan het roer bij ons oudste jeugdteam. Overigens is Richard de afgelopen tijd al regelmatig te zien op ‘Het Springer’ voor de training van de JO19-1 of assistentie bij de training van de eerste en tweede selectie.

Na ondertekening van het contract ontving Richard nog de S.K.N.W.K.-sjaal uit handen van onze penningmeester Robin Kosten. Vanaf deze plaats willen we Richard nogmaals feliciteren met zijn aanstelling en hem heel veel succes en plezier toewensen.

 

25 mei 2021

Onze nieuwe hoofdtrainer Johnny van Dijke heeft contract ondertekend

Vanavond heeft onze nieuwe hoofdtrainer van S.K.N.W.K. 1, Johnny van Dijke, samen met penningmeester Robin Kosten, officieel zijn contract ondertekend waarmee hij met ingang van het seizoen 2021-2022 aan de leiding staat van onze eerste selectie. Ook vanaf deze plaats willen we Johnny nogmaals feliciteren.

Overigens is Johnny al geen onbekende meer op ‘Het Springer’, want hij verzorgt inmiddels regelmatig al de training voor de eerste en tweede selectie !!

Ook voor Johnny was er na ondertekening van het contract uiteraard de S.K.N.W.K.-sjaal

 

26 mei 2021

Trainer Dames 30+ team in het zonnetje gezet door zijn speelsters

De dames van ons 30+ team hebben vanavond hun trainer Henk in het zonnetje gezet. Hij mag namelijk van zijn pensioen gaan genieten !! Hij kreeg 2 bidons voor op zijn fiets, een bierpakketje en een fles Baileys voor zijn vrouw.

 

28 mei 2021

Maar liefst 30 aanwezige kinderen en perfecte weersomstandigheden tijdens 14e editie VrijMiVo

Vandaag was al weer de 14e editie van VrijMiVo bij S.K.N.W.K. Extra training op de Vrijdag Middag voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !!  Trainers Gerrit van Loon en Martijn Neele hadden ook vandaag weer voldoende animo bij het Vrijdag Middag Voetbal, want deze keer waren er maar liefst 30 kinderen aanwezig. Ook nu was de groep op leeftijd weer verdeeld in tweeën. Aan het eind van de training kregen alle ‘kids’ nog een zakje chips.

Vrijdag 11 juni a.s. is de laatste editie van VrijMiVo van dit seizoen. We hebben er dan uiteindelijk toch 15 georganiseerd !! Bekijk nog meer foto’s van deze 14e editie elders op onze site in Het Fotoboek.

 

31 mei 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (99)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Deze week worden de nieuwe barbladen in de vernis gezet.

Hierbij foto’s van vandaag:

 

Juni:

4 juni 2021

Richtlijnen Sportpark ‘Het Springer’ met ingang van 5 juni 2021

Vanaf morgen, zaterdag 5 juni 2021, mag er weer ‘echt’ gevoetbald worden door onze jeugdteams tot en met 18 jaar. Hiervoor heeft de K.N.V.B. de Regiocup in het leven geroepen. Mooi uiteraard dat dit kan, maar er blijven natuurlijk nog steeds restricties van kracht:

Basisregels:

  • Bij klachten blijf thuis en laat je testen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak je handen

Regels wedstrijden en/of trainingen:

  • Wedstrijden Regiocup gelden voor spelers tot 18 jaar. Deze kunnen onder normale omstandigheden plaatsvinden. Ook eventuele oefenwedstrijden voor spelers in deze leeftijdscategorie.
  • Spelers vanaf 18 jaar mogen inmiddels in groepen van 50 personen buiten sporten (zonder 1,5 meter afstand). Zij mogen echter geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen, wel onderlinge duels op ons eigen sportpark ‘Het Springer’
  • Publiek en/of ouders zijn niet welkom
  • Alleen spelers, trainers, leiders, eventuele scheidsrechters en andere vrijwilligers die een taak hebben bij deze wedstrijden zijn welkom
  • Chauffeurs van de bezoekende teams worden gezien als begeleiding en zijn dus ook welkom
  • Kleedkamers en douches zijn geopend. Echter moeten ook hier de basisregels in acht worden genomen !!

Regels terras:

  • Het terras voor onze kantine is tijdens de wedstrijden/trainingen geopend. Hierbij geldt een maximum aantal personen van 50 man (uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar)
  • Ook hier geldt publiek is niet welkom, dus het terras is alleen open voor spelers/trainers/leiders/vrijwilligers (alleen vrijwilligers die op sportpark aanwezig moeten zijn i.v.m. training en/of wedstrijd)
  • De kantine is in principe gesloten. Echter is kantine alleen geopend voor afhaal en toiletbezoek
  • Terras/kantine sluit 2 uur na de laatste wedstrijd
  • Registratieformulier aanwezig in kantine. Graag hierop registreren

 

6 juni 2021

Verbouwde kantine gisteren voor het eerst in gebruik genomen

Ruim een half jaar is er door heel veel vrijwilligers geklust in onze kantine (dit was te volgen via deze site en onze ‘socials’). Gisteren, zaterdag 5 juni 2021, mocht er eindelijk weer echt worden gevoetbald voor de Regiocup of oefenwedstrijden en ook mochten de juiste richtlijnen ook de kantine en terrassen weer open. Zodoende is onze verbouwde kantine gisteren voor het eerst in gebruik genomen en kon iedereen met eigen ogen aanschouwen wat voor prachtig resultaat het vele werk heeft opgeleverd. Er waren dan ook louter positieve reacties te horen in de kantine !!

 

6 juni 2021

Sfeerimpressie S.K.N.W.K. van zaterdag 5 juni 2021

Na heel lang wachten (laatste keer was 10 oktober 2020) werden er dit weekend eindelijk weer wedstrijden gespeeld Gisteren, zaterdag 5 juni 2021, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 5 juni 2021 middels wat foto’s:

Met de versoepelingen die waren aangekondigd, konden we alsnog beginnen met de Regiocup voor spelers tot 18 jaar

De spelregels per 5 juni 2021

S.K.N.W.K. JO7-1 was het eerste team dat in aktie kwam. Zij speelden om 09:00 uur een oefenwedstrijd tegen Bruse Boys JO7-1

Ook nog eventjes een teamfoto gemaakt

Om 10:00 uur begonnen we op ‘Het Springer’ met S.K.N.W.K. JO11-1 tegen Bevelanders JO11-1

Om 11:00 uur was trainer/coach van onze JO7, Gerrit van Loon, terug in Nieuwerkerk

En kon hij ook leiding geven bij S.K.N.W.K. JO7-2 dat op Het Springer tegen M.Z.C. ’11 JO7-2 speelde

Geen Regiocup voor S.K.N.W.K. JO9-1, maar zij speelden wel een oefenwedstrijd in Zierikzee tegen M.Z.C. ’11 JO9-3

S.K.N.W.K. JO17-1 speelde in Yerseke tegen JO17-1 van de plaatselijke v.v.

S.K.N.W.K. JO15-1 moest aantreden tegen FC Dauwendaele JO15-1

Als je je fiets dan toch een kleurtje moet geven

Onze toekomstig hoofdtrainer gaf het goede voorbeeld en was gisteren scheidsrechter bij het Regiocupduel van S.K.N.W.K. JO15-1

In de middag speelden S.K.N.W.K. 2 en JO19-1 een oefenpot

Er vielen maar liefst 11 treffers, S.K.N.W.K. 2 won uiteindelijk met 6-5

De coaching van JO19-1 was in handen van hun nieuwe trainer, Richard de Moedt, die ‘s morgens ook al was mee geweest met JO17-1

En met al die versoepelingen was ook onze kantine/terras voor het eerst weer eens open

Een klein deel van de 1e selectie trainde ‘s middags

Met o.a. ook nog een potje voetvolley

Na afloop van de wedstrijd van JO19-1 werd trainer/coach Richard Folmer nog in het zonnetje gezet, omdat hij na vele jaren bij onze jeugd stopt

En na een gezellig dagje S.K.N.W.K. uiteindelijk zelfs nog een nieuw bordje bij ‘De Club van 100’

Het was gewoon een beetje vreemd na ruim 6 maanden zonder voetbal

We maken ons nu op voor De Nationale Voetbaldag, zaterdag 12 juni a.s.

 

11 juni 2021

Met 15e editie VrijMiVo komt er voor dit seizoen een einde aan

Vandaag, vrijdag 11 juni 2021, was al weer de 15e editie van VrijMiVo bij S.K.N.W.K. Extra training op de Vrijdag Middag voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !!  Trainers Gerrit van Loon en Martijn Neele hadden ook vandaag weer voldoende animo bij het Vrijdag Middag Voetbal, want deze keer waren er zo’n 25 kinderen aanwezig. Ook nu was de groep op leeftijd weer verdeeld in tweeën.

Omdat we voor morgen een heel programma hebben op ‘Het Springer’ i.v.m. De Nationale Voetbaldag, konden we daar ook vanmiddag tijdens de VrijMiVo gelijk gebruik van maken. Dit vonden de kinderen erg leuk !!

Met deze 15e en tevens laatste editie van VrijMiVo van dit seizoen, is er einde aan gekomen aan dit fenomeen dit seizoen.

Bekijk nog meer foto’s van deze 15e editie elders op onze site in Het Fotoboek.

 

13 juni 2021

Keeperstrainer Jos Wesdorp heeft zijn contract met één jaar verlengd

Met ingang van dit seizoen 2020-2021 is Jos Wesdorp na 20 jaar weer teruggekeerd bij S.K.N.W.K. Hij is keeperstrainer geworden van onze senioren en oudste jeugdkeepers. Helaas kende Jos zijn rentree op ‘Het Springer’ een tegenslag, want bij de hervatting van de keeperstrainer (na de tijdelijke lock-down i.v.m. corona) liep hij een zware blessure op. Inmiddels is hij daar weer van hersteld en is de keeperstraining weer hervat.

Gisteren tekende Jos zijn contract voor aankomend seizoen en zal hij dus ook seizoen 2021-2022 onze keepers gaan trainen.

Jos, gefeliciteerd met je contractverlenging en we wensen je heel veel succes en plezier toe !!

 

13 juni 2021

De Nationale Voetbaldag 2021 is één groot voetbalfeest bij S.K.N.W.K.

Gisteren, zaterdag 12 juni 2021, organiseerde de K.N.V.B. de zogenaamde Nationale Voetbaldag. Een dag op eigen sportpark voor alle leden, maar ook niet leden !! Het moest één groot voetbalfestijn worden en dat werd het dan ook. Mede door de prima (vooral ‘s middags nog heel veel zon) weersomstandigheden. Om 09:30 uur startten we op sportpark ‘Het Springer’. En we waren overigens niet alleen in Nederland, want samen met 550 andere voetbalverenigingen werd dit initiatief groot gedragen in ons kikkerlandje.

De aftrap was voor S.K.N.W.K. JO7-1, JO9-1, JO11-1 en JO13-1. En er was zelfs een groepje spelertjes die nog jonger waren !! Om deze dag extra op te fleuren hadden we allerlei dingen gehuurd om het voetbalfeest nog groter te maken. Tussendoor was er uiteraard nog iets te drinken en als afsluiting was er een ijsje. Deze groep was opgedeeld in 8 kleinere groepjes en zodoende waren er dus 8 verschillende onderdelen (springkussen, boardingvoetbal, pannakooi, penalty schieten, gatendoel, flessenvoetbal, levendtafelvoetbal en een partijtje).

Rond 11:30 uur was het wisseling van de wacht. Onze jongste jeugdteams mochten naar huis en nu was het de tijd voor S.K.N.W.K. JO15-1 en JO17-1. Ook zij maakten gretig gebruik van alle toestellen die er stonden. Daarnaast werd er nog een potje voetvolleybal gespeeld en een kleine partij. Uiteraard was er ook voor hen iets te drinken en een ijsje.

En ‘s middags was het de beurt aan de seniorenteams en S.K.N.W.K. JO19-1. Inmiddels was ons sportpark zonovergoten. Door de temperatuur werd tussendoor eventjes gekoeld met een ‘koude klets’. Ook deze teams hadden een topdag en belandden uiteindelijk om het buitenterras om nog wat na te genieten.

We kunnen dus wel stellen dat het een superdag is geworden. Een woord van dank aan alle vrijwilligers (barmensen, barcommissie, organisatie, leiders, fotograven en iedereen die we dan nog vergeten). We kunnen echt terug kijken op weer een mooie dag S.K.N.W.K. !!

Bekijk de foto’s van deze dag elders op de site in Het Fotoboek.

 

14 juni 2021

Laatste training S.K.N.W.K. JO7-1

Vanavond heeft S.K.N.W.K. JO7-1 voor het laatst getraind dit seizoen. Ze spelen komende twee zaterdagen nog wel wedstrijdjes, maar daarna is het ook voor hen einde seizoen. Omdat er een jarige was bij JO7-1 trakteerde hij na afloop van de training nog een heerlijk ijsje !!

 

18 juni 2021

Blauw/zwarte groeten: Trotse opa Jos van Spier koopt S.K.N.W.K.-shirt voor kleinzoon

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Deze keer van 40+ captain Jos van Spier. Onlangs is hij weer opa geworden en heeft hij voor zijn kleinzoon (Eli) een mooi S.K.N.W.K.-shirt aangeschaft. Uiteraard wilde ‘opa Jos’ zijn nieuwst aanwinst in dit prachtige shirt met ons delen. Gefeliciteerd hoor Jos !! En we kunnen uiteraard niet wachten tot dit ‘Van Spiertje’ echt in tenue verschijnt op ‘Het Springer’ 🙂

Het lijkt ons als redactie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

20 juni 2021

Eerste en tweede selectie hebben bespreking voor het nieuwe seizoen 2021-2022

Gisterenochtend hadden de 1e en 2e selectie een bespreking voor het aankomende seizoen 2021-2022. Hoofdtrainer Johnny van Dijke heeft de spelers van S.K.N.W.K. 1 en en 2 toegesproken over de voorbereiding op het nieuwe seizoen en wat regels en afspraken doorgenomen.

Nu is het eerst zomerstop, maar we kunnen niet wachten totdat het nieuwe seizoen gaat starten en we hopelijk na twee gebroken edities (i.v.m. corona) nu eindelijk weer een ‘normaal’ voetbalseizoen kunnen gaan draaien !!

 

20 juni 2021

Eerste selectie heeft seizoen afgesloten met middagje op het water en aansluitende barbecue

Gisteren, zaterdag 19 juni 2021, heeft S.K.N.W.K. 1 het ietwat vreemde voetbalseizoen 2020-2021 afgesloten. Met wat wedstrijden tot en met oktober en daarna vanwege de corona lockdown alleen nog trainingen en/of onderlinge wedstrijden is er zo een eind gekomen aan dit seizoen. Gelukkig konden we de laatste maanden nog wel wat leuke activiteiten houden waardoor we toch met een goed gevoel kunnen afsluiten.

Dit afsluiten is gisteren gedaan. Eerst was er om 10:00 een bespreking met de tweede selectie op het eigen sportpark ‘Het Springer’. Daarna vertrokken ze (sommigen zelfs met de fiets) voor een middagje plezier op het water en aansluitend was er nog een barbecue. Aan de foto’s te zien (en van horen zeggen) was het een zeer gezellige afsluiting !!

 

 

23 juni 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (103)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Er is nu een start gemaakt met de aanschaf van nieuw meubilair.

Hierbij foto’s van vandaag:

 

24 juni 2021

Trainers S.K.N.W.K. JO17-1 trakteren hun ‘pupillen’ op ijsje bij IJsstation Nieuwerkerk

Voor S.K.N.W.K. JO17-1 stond vanavond, donderdag 24 juni 2021, de laatste training van dit seizoen op het programma. Na afloop van de training gingen ze met z’n allen naar IJsstation Nieuwerkerk waar ze allemaal een ijsje kregen (gesponsord door hun trainers Dominique en Jonathan).

 

26 juni 2021

S.K.N.W.K. 1 sluit seizoen af met overwinning in oefenduel tegen Wolfaartsdijk 1

Het leek erop dat S.K.N.W.K. 1 vorige week zaterdag het seizoen al had afgesloten met een middagje varen en een barbecue. Echter werd er vanwege alle versoepelingen in allerijl nog een oefenduel geregeld. Vandaag werd daarom nog een oefenpotje gespeeld tegen eveneens vierde klasse Wolfaartsdijk 1. Voor nieuwbakken trainer Johnny van Dijke nog snel een moment om zijn spelers aan het werk te zien in een officiële wedstrijd. Overigens werd Johnny bijgestaan door de nieuwe trainer van S.K.N.W.K. JO19-1, Richard de Moedt.

Onder zware omstandigheden (bijna 9 maanden geen echte wedstrijd gespeeld en en in de loop van de middag brak ook het zonnetje nog door en liep ook de temperatuur nog aardig op) ontspon zich een leuke wedstrijd. Een te korte terugspeelbal van de thuisploeg en uitglijden van de doelman van Wolfaartsdijk zorgde ervoor dat spits Machiel Schot de bal kon onderscheppen en Stijn Dooge de 0-1 mocht aantekenen.

De thuisploeg kwam langszij toen zij over hun rechterkant voor konden geven en de bal op randje van de vijfmeter kon worden binnengewerkt door een speler van de thuisploeg, 1-1. Echter na twee minuten was de voorsprong weer voor de blauw/zwarten. Nu was het Jarno van Nieuwenhuize, die (net als Mark Bleiji) na een uitstapje bij Bruse Boys na één seizoen weer terugkeert bij S.K.N.W.K., die liet zien het scoren nog niet te zijn verleerd. Hij wist vanaf de achterlijn de bal keurig langs de doelman de schieten en voor de 1-2 tussenstand te zorgen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft leken de omstandigheden de meesten toch wel parten te gaan spelen. Het spel werd minder en S.K.N.W.K. moest het met name hebben van de counters. In het laatste kwartier mocht reservedoelman Ryan Boogert ook nog eventjes invallen. En hoe ! Met vier schitterende reddingen zorgde hij ervoor dat S.K.N.W.K. op voorsprong bleef. En uit een prima counter in de absolute slotfase scoorde S.K.N.W.K. zelfs nog 1-3. De prima pass was van Dominique Prins. Hij lanceerde Jarno van Nieuwenhuize die het overzicht goed bewaarde en de meegelopen Stijn Dooge zijn 2e van de middag liet aantekenen, 1-3. Dit was tevens de eindstand.

Hiermee is het rare seizoen ten einde. Nu genieten van de zomerstop en dan straks hopelijk beginnen aan weer een normaal voetbalseizoen 2021-2022.

Bekijk meer foto’s van deze wedstrijd elders op de site in Het Fotoboek.

 

27 juni 2021

Alle laatst gespeelde duels S.K.N.W.K.-teams worden gewonnen

Gisteren, zaterdag 26 juni 2021, werden er voor de laatste keer dit seizoen oefen- en regiocupwedstrijden gespeeld. En het seizoen kon met een prima gevoel worden afgesloten, want alle S.K.N.W.K.-teams die gisteren in actie kwamen, wisten hun wedstrijden in winst om te zetten.

S.K.N.W.K. 1 won de oefenwedstrijd bij Wolfaartsdijk 1 met 1-3

JO17-1 wist hun Regiocup duel uit bij Rillandia JO17-1 met 3-4 te winnen. De winnende treffer kwam van Niels van Klinken.

S.K.N.W.K. JO11-1 won met 4-5 van M.Z.C. ’11 JO11-3. Hier werd het winnende doelpunt gescoord door verdediger Brent v/d Zande die in de slotfase mee ging naar voren.

S.K.N.W.K. JO7-1 won in Zierikzee met 1-8 van M.Z.C. ’11 JO7-2

Op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ was S.K.N.W.K. JO7-2 met 8-4 te sterk voor Bruse Boys JO7-1

 

29 juni 2021

Schema voorbereiding 1e selectie S.K.N.W.K. seizoen 2021-2022

De 1e selectie van S.K.N.W.K. start de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 onder leiding van de nieuwe trainer/coach Johnny van Dijke op zaterdag 24 juli 2021. Het complete schema van de voorbereiding ziet er als volgt uit:

Zaterdag 24-jul-21 Training selectie + lunch Aanvang 10.30 uur
Dinsdag 27-jul-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Donderdag 29-jul-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 31-jul-21 Training selectie + lunch Aanvang 10.30 uur
Zaterdag 31-jul-21 Training selectie/activiteit teambuilding Aanvang 13:00 uur
Dinsdag 3-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Donderdag 5-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 7-aug-21 S.K.N.W.K. 1 – D.V.V. ‘09 1 Aanvang 14:30 uur
Zaterdag 7-aug-21 Wedstrijd 2e selectie Aanvang 12:00 uur
Dinsdag 10-aug-21 Training selectie/teambuilding Aanvang 20.00 uur
Donderdag 12-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 14-aug-21 O.F.B. 1 – S.K.N.W.K. 1 Aanvang 14:30 uur
Zaterdag 14-aug-21 Wedstrijd 2e selectie Aanvang 12:00 uur
Dinsdag 17-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Donderdag 19-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 21-aug-21 Gpc Vlissingen 1 – S.K.N.W.K. 1 Aanvang 14:30 uur
Zaterdag 21-aug-21 Gpc Vlissingen 2 – S.K.N.W.K. 2 Aanvang 12:00 uur
Dinsdag 24-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Donderdag 26-aug-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 28-aug-21 Zinkwegse Boys 1- S.K.N.W.K. 1 Aanvang 15:00 uur
Zaterdag 28-aug-21 Wedstrijd 2e selectie Aanvang 12:00 uur
Dinsdag 31-aug-21 Flakkee 1 – S.K.N.W.K. 1 Aanvang 20.00 uur
Donderdag 2-sep-21 Training selectie Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 4-sep-21 Beker 1 e elftal Aanvang 14:30 uur